Tanda Badan Banyak Asid Yang Simple Tapi Seringkali Diabaikan

badan berasdi boleh menyebabkan kanser

Tanda Badan Banyak Asid Yang Simple Tapi Seringkali Diabaikan

Ramai rakyat Malaysia sudah mempunyai kesedaran terhadap kesihatan masing-masing. Mengambil inisiatif sendiri dengan berkunjung ke klinik terdekat untuk membuat pemeriksaan kesihatan, termasuk ujian darah. Yang paling muda datang remaja berusia 16 tahun. Kalau begitu mudah dan sihat walafiat, ujian darah ini mungkin hanya pembaziran.

Kebanyakan simptom yang biasa dirasai setiap hari, seperti penat, rasa lemah, rasa demam hakikatnya suhu badan normal, pening dan sebagainya adalah tanda badan kita berasid. Ini bermaksud terdapat banyak toksin dalam badan yang menghalang fungsi badan yang normal.

Kali ni saya nak berkongsi tanda-tanda apabila badan anda berasid. Masalah ini jika tidak diatasi dengan segera akan membawa kepada penyakit yang lebih besar, termasuk yang paling ditakuti, iaitu kanser.

Badan berasid boleh dibahagikan kepada 3 peringkat.

Peringkat awal : sedikit berasid

Antara tanda-tanda asid terbentuk dalam badan anda ialah sering pening atau sakit kepala, lendir dalam dada dan sering batuk-batuk, sakit sendi, tangan & kaki menjadi sejuk tanpa sebab, sering pedih ulu hati, kehendak terhadap seks menurun, sakit otot, lesu, jerawat, sembelit, sakit kepala, sindrom pra-haid, sering panik atau gemuruh dan kencing berbau keras.

Mungkin pada tahap ini anda rasa ini masalah biasa mungkin sebab ramai yang ambil lewa saja masalah diatas. Sekiranya tiada tindakan diambil untuk meneutralkan asid berlebihan ini, asid akan terus berkumpul dalam badan dan anda akan masuk ke peringkat kedua.

Peringkat kedua : lebih serius dan memberi kesan kepada kesihatan.

Badan menjadi bengkak, gegata, mati pucuk, migrain, ekzema, endometriosis, psoriasis, tekanan perasaan, insomnia, bronkitis, sinusitis, asma, alergi, jangkitan kulat, virus dan bakteria.

Sekiranya tiada tindakan juga diambil, atau hanya simptom dirawat, maka badan akan masuk ke peringkat terakhir badna berasid.

Peringkat akhir : Peringkat yang lebih teruk

Mungkin anda boleh mendapat kanser, skizophrenia, SLE, arthritis, TB, multiple sclerosis.

Pada peringkat ini, anda mungkin sudah mendapat rawatan yang sesuai untuk menyembuh atau mengawal penyakit anda.

Makanan punca badan berasid.

Terdapat hadis Rasulullah “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok segala pengubatan (Hadis riwayat Al-Darimi). Jadi, tak hairanlah jika makanan yang menjadi punca badan berasid.

badan berasdi boleh menyebabkan kanser

Contoh makanan yang berifat asid dan alkali. Keseimbangan adalah sangat penting.

 

Jika anda perasan, kebanyakan makanan kegemaran ramai ialah berasid, jadi tak hairanlah jika manusia sekarang lebih terdedah kepada pelbagai jenis penyakit metabolik.

Cara mengatasi masalah ini ialah semudah mengurangkan semua makanan yang bersifat asid dan banyakkan makanan bersifat alkali untuk meneutralkan kembali asid dalam badan.

Detox badan untuk buang asid dan kotoran.

Shaklee telah melancarkan satu program detox untuk membuang kotoran-kotoran dalam badan untuk hidup lebih sihat.

Kelebihan program detoks Shaklee ialah bukan sahaja membantu membuang kotoran dalam badan, tapi juga membekalkan zat-zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan. Program ini disusun oleh saintis-saintis Shaklee yang sangat pakar dalam bidang nutrisi. Jadi, program ini in sha Allah selamat dan tidak memudaratkan. Malah sebelum dilancarkan, kajian dibuat terlebih dahulu dan pilihan produknya adalah yang terbaik untuk kesihatan kita.

4 sebab mesti pilih detoks Shaklee.

1. Cara semulajadi untuk hidup lebih sihat

Program detoks ini disokong oleh kajian selama 100 tahun dalam bidang nutrisi dan diterbitkan dalam 125 jurnal saintifik.

Produk Shaklee terkenal dengan sifat semulajadi dan berkualiti tinggi. Produk ini juga selamat dan terbukti berkesan.

2. Diciptakan khas untuk anda

Program detoks ni ada pelan makanan sendiri. Dicipta bukan sahaja untuk buang kotoran-kotoran dalam badan tapi juga untuk memenuhi keperluan nutrisi anda. Dan anda bebas untuk sesuaikan pelan anda sendiri.

3. Guidance yang betul

Dalam Shaklee, kami akan memberikan bimbingan yang betul bagaimana untuk memastikan program detoks anda berjaya. Tapi kena cari mentor yang betul la.

4. Peluang dapat bonus

Bila anda sendiri dah buat detoks ni dan rasa sendiri berkesannya kepada diri anda. Percayalah, anda teruja nak berkongsi dengan orang lain. Dengan cara tu, anda juga berpeluang untuk dapatkan income.

Disamping tu bantu orang lain untuk sihat juga.

Kebaikan detoks Shaklee

1. Lebih bertenaga

2.Kulit yang sihat dan cantik

3. Membantu turunkan berat badan

4. Penghadaman yang lebih baik dan mengurangkan masalah angin atau kembung perut.

Set detoks Shaklee

turunkan berat badan

Alfalfa Complex

Alfalfa dikenali sebagai ‘raja nutrisi’ kerana mempunyai pelbagai nutrisi yang diperlukan oleh tubuh. Akarnya yang mampu tumbuh sedalam 6 meter dalam tanah membolehkan alfalfa mendapat pelbagai mineral dari dalam tanah. Pendek kata, dari daun ke akar alfalfa ni sangat bermanfaat untuk kesihatan.

Peppermint Ginger Plus

Mengandungi herba semulajadi, termasuk peppemint, halia dan jintan memberikan kelegaan kepada perut kembung dan membantu sistem penghadaman.

DTX Complex 

Diformulasi dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, buah beri Schizandra chinesis, dandelion, kunyit dan articok yang merupakan nutrisi terbaik untuk hati. DTX meningkatkan kesihatan hati secara semulajadi dan membantu pertumbuhan sel hati yang normal.

Herb-Lax

Mengandungi daun senna yang digunakan secara tradisional sebagai agen untuk melawas pembuangan air besar. Ia membantu pergerakan usus dan membantu proses pembuangan najis.

Vivix

Sirap merah yang sedap yang kaya dengan polyphenol iaitu bahan penting dalam tumbuhan untuk menjaga kesihatan sel. Vivix dihasilkan daripada 4 jenis tumbuhan yang tinggi antioksida dan dipatenkan hanya untuk Shaklee.

Adakah anda dah bersedia untuk detoks?

badan lemas tak bertenaga

 

Saya akan guide anda untuk program detoks ni hingga mencapai hasil yang anda inginkan. Jadi, tak perlu ragu-ragu nak hubungi saya. Sebab setiap pembelian Set Detoks Shaklee anda layak mendapat keahlian percuma dan cash bonus untuk next month. Kalau minat nak meniaga, lagi dialu-alukan.

Whatsapp je saya,

Fyda Noh : 012 621 1883 (www.wasap.my/60126211883)

Atau kalau nak beli sendiri secara online, boleh berbuat demikian dengan hanya klik SET DETOKS SHAKLEE dan hubungi saya untuk konsultasi cara makan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.