Susahnya Kawal Kencing Manis.. Apa Yang Sebenarnya Anda Perlukan?

ubat kencing manis

Susahnya Kawal Kencing Manis.. Apa Yang Sebenarnya Anda Perlukan?

Pagi tadi saya bertemu dengan seorang wanita muda, baru 39 tahun yang menghidap kencing manis dah beberapa tahun tapi sengaja tak nak makan ubat. Dah 8 bulan tak makan ubat. Kau rasa?

Memanglah gula dia sangat tinggi. Nasib baik tak belum sampai tahap komplikasi ketoacidosis. Ketoacidosis ni bila ketone terlampau tinggi dalam badan. Boleh pengsan tau..

Inilah kepentingan makan ubat. Sebab ubat bantu kawal paras gula. Orang kencing manis ni memang kena kawal betul-betul gula untuk melambatkan komplikasi.

Namun begitu, ada yang makan ubat tapi gulanya masih tak terkawal. Kenapa ya?

Walaupun makan ubat ikut aturan adalah benda penting, tapi ada lagi benda yang paling utama. Benda paling utama itu adalah JAGA PEMAKANAN. 

Ramai orang fikir, bila dia dah makan ubat, dia tak perlu jaga makan lagi. Sebenarnya pemakanan ialah benda yang paling utama. Sebabnya mesin dalam badan kita dah rosak, sebab tu perlukan ubat.

Tapi kalau kita tak jaga makan, umpama kita makin nak rosakkan mesin tersebut.

ubat kencing manis

Makan dah jaga, tapi susah juga nak kawal gula. Dah kenapa?

Masalah pesakit kencing manis bukan saja gula tinggi, tapi juga insulin yang tinggi tetapi tak boleh digunakan sebab sel tak sensitif dengan insulin tersebut.

Kalau kita berjaya menjadikan insulin ini lebih sensitf, in sha Allah kita boleh kawal gula dengan lebih baik.

Sebab yang kedua ialah mungkin badan kehilangan banyak nutrisi yang diperlukan oleh sel badan kita. Setiap kali gula meningkat, pesakit kencing manis itu akan kencing dengan banyak. Selain kehilangan banyak air, seseorang itu juga akan kehilangan nutrisi lain termasuk magnesium, zink, B12, B6 asid folik dan pelbagai nutrien lain yang larut air.

Walaupun dah minum banyak air selepas itu, tetap juga tak dapat gantikan nutrii yang telah hilang.

Bagaimana kita nak pastikan pemakanan yang kita ambil cukup Nutrisi?

Walaupun ramai yang cakap kita boleh dapat cukup nutrisi daripada makanan sahaja, hakikatnya sangat susah dan hampir mustahil. Sebab inilah perlunya pengambilan makanan tambahan.

Makanan tambahan yang dicadangkan yang membantu menjadi penawar kencing manis adalah,

suplemen antioksida yang mengandungi polifenol iaitu VIVIX

tips merawat penyakit kencing manis

Bagaimana Vivix  membantu mengawal kencing manis?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

1.Memperlahankan atau mengurangkan Kerintangan Insulin atau lebih senang, insulin malas.

Kajian yang dibuat kepada Vivix menunjukkan suplemen ini boleh melindungi sel daripada kerosakan. Dan kajian keatas resveratrol menunjukkan ia boleh kurangkan kerintanga insulin dan mengurangkan insulin malas ni.

2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang kita makan akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Tapi, pengambilan karbohidrat yang banyak menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix membantu melambatkan pencernaan dan penyerapan gula dalam darah. Jadi, tak adalah gula tiba-tiba naik tinggi.

3.Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4.Mengurangkan pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Walaupun pesakit kencing manis dah teruja nak minum VIVIX untuk bantu kawal penyakit, tapi harus diingat VIVIX adalah makanan tambahan, bukan ubat ye.

Kena ikut nasihat doktor, makan ubat doktor juga tau kalau ada kencing manis. VIVIX hanya bantu lengkapkan nutrisi dalam badan yang banyak hilang akibat kencing manis

Dan produk ini bukan untuk mendiagnos, mengesan, merawat, menyembuh atau mencegah apa-apa penyakit.

Untuk dapatkan Vivix tanpa melalui pengedar dan dihantar terus ke depan rumah anda, klik gambar di bawah. Lepas tu, boleh hubungi saya untuk konsultasi.

 

Hubungi saya dengan whatsapp www.wasap.my/60126211883 (Fyda)

-012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.