Set Kuatkan Imun Shaklee COD Kota Kinabalu, Putatan, Penampang

set kuatkan imun shaklee

Set Kuatkan Imun Shaklee COD Kota Kinabalu, Putatan, Penampang

Sekarang ni, walaupun dah ada vaksin, tapi kes Covid tetap juga meningkat saban hari. Yang paling takut, wave kali ini berbeza sangat. Bukan sahaja orang yang berpenyakit mempunyai risiko tinggi, tetapi orang-orang muda juga dijangkiti dan menyebabkan kematian dalam tempoh masa yang cepat.

Sebelum teruskan pembacaan, mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada saudara-saudara kita yang terkorban akibat virus Covid-19 ini.

Patuhi SOP

Dalam waktu begini, apa precaution kita selain daripada self lockdown, social distancing and pakai topeng. muka bila keluar rumah?

Semua yang di atas tu sangat-sangat perlu untuk mengurangkan risiko kita terdedah dengan virus Covid ini. Tapi penting juga untuk kita kuatkan pertahanan badan kita, iaitu kuatkan imun. Sebab kita tak tahu, di mana sebenarnya virus itu berada. Mungkin virus itu berada kat luar rumah kita je.

Bila sel imun kita kuat, in sha Allah kita mampu melawan jangkitan virus yang bukan datang dari orang yang bergejala.

Ini ialah set imun cadangan saya dan highly recommended untuk dimiliki dalam setiap rumah. Ini adalah set imun yang paling basic.

Vitamin C

Vitamin C atau asid askorbik ialah nutrien berperanan sebagai antioksida menghalang radikal bebas daripada merosakkan sel badan dan meningkatkan penghasilan sel darah putih yang merupakan askar-askar dalam badan kita. Suplemen vitamin C mungkin penting untuk mencegah dan merawat radang paru-paru.

Ada 1 kajian yang dibuat kepada pesakit Covid -19 ini. Satu kumpulan dibekalkan dengan vitamin C dan 1 lagi tidak. Harus diingat, vitamin yang digunakan adalah dos yang tinggi. Untuk maintain kesihatan mungkin tak perlukan dos setinggi itu lah.

Hasil daripada kajian tersebut, kumpulan A yang mengambil Vitamin C itu tadi;

1. Pesakit dapat keluar 9 hari lebih awal dari hospital (57%) dengan kesihatan baik (tiada kekurangan).
2. Hanya 14 peratus kadar kematian, lebih rendah berbanding kumpulan yang tidak mengambil Vitamin C (iaitu 5 peratus lebih rendah, maksudnya kadar kematian berkurang / sedikit).
3. 5.6 hari lebih cepat berjaya bebas Extubation.
4. 7.6 hari lebih cepat bebas dari alat sokongan pernafasan berbanding kumpulah satu lagi.

Dari hasil kajian ini, kita boleh lihat perbezaan dari segi kesihatan yang lebih baik bagi kumpulan A (Vitamin C tambahan) berbanding dengan kumpulan B (tiada ambil Vitamin C).

Nutriferon

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – Mungkin interferon ni sesuai yang baru bagi sesetengah orang, tapi interferon ni adalah salah 1 benda yang sangat penting dalam fungsi imun yang sihat.

Interferon berfungsi sebagai pemberi amaran atau signal kepada sistem imun bahawa ada kuman yang masuk dalam badan. Sistem imun kita lebih alert dengan adanya interferon.

2. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

3. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan selama 40 tahun untuk mencari tumbuh-tumbuhan yang boleh meningkatkan penghasilan interferon secara semulajadi.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia– 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.

8. Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini

9. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron

positif covid

sembuh covidtips sembuh covidpusat kuarantin

demam cepat baikset kuatkan imun shaklee

Diingatkan Vitamin C & Nutriferon bukan ubat ataupun rawatan untuk mencegah covid ye

Ianya supplement yang bantu kuatkan sistem imun badan. Sistem imun badan sendiri akan lawan virus. Yang belum kena kita ambil untuk mencegah yang dah kena kita ambil supaya proses nak sembuh cepat

Untuk dapatkan set imun ini, atau COD area Kota Kinabalu.

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883

WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.