Risau Gaji Selalu Tak Cukup, Tapi Terlalu Sibuk Untuk Bisnes. Ini Tips Untuk Anda

tips bayar hutang

Risau Gaji Selalu Tak Cukup, Tapi Terlalu Sibuk Untuk Bisnes. Ini Tips Untuk Anda

Walaupun saya bekerja dengan gaji yang agak mewah, tapi saya masih perlukan banyak duit untuk persediaan masa depan saya. Sebab tu saya menyediakan sikit masa untuk bisnes.

Walaupun orang kata bekerja tu dah sibuk, tapi sebenarnya bila kita tengok betul-betul memang ada masa yang boleh kira peruntuk untuk buat bisnes. Itulah yang berlaku kepada saya. Setakat ini bisnes saya tidak mengganggu kerja hakiki. Dan begitu juga ahli Shaklee yang lain. Ada yang buat master, ada yang kerja ikut shift, tapi masih berjaya dalam bisnes Shaklee.

So, jika anda nak cuba bisnes untuk apa sahaja big why anda, saya sangat alu-alukan anda. Sebab ramai sangat mak yang sibuk dalam kumpulan kami tapi sangat berjaya dalam bisnes mereka.

Malah, mentor saya mencapai rank tertinggi dalam Shaklee ketika masih bekerja.

Tapi sebelum tu, anda boleh tonton video ni untuk idea bisnes dengan modal rendah.

Jangan lupa subsribe channel youtube Dr Fyda yaa..

Saya Nak Share Tips Untuk Berjaya Dalam Bisnes Shaklee.

1. Lantik diri sebagai PENGEDAR SHAKLEE YANG HEBAT

Dah memang sibuk kan? Kerja di pejabat 16 jam. Balik rumah nak urus family. Maid takde. So, memang takda masa nak fikir-fikir lagi. Rugi masa nak fikir boleh ke tak buat bisnes. Banyak berfikir tapi tak bergerak, sangatlah rugi.

So tak payah fikir banyak, lantik je diri sendiri jadi pengedar Shaklee hebat. Bila dah jadi pengedar Shaklee yang hebat, tindakan awak pun jadi seperti orang hebat.

Biarlah orang nak kata apa. Bukan dia tahu apa masalah dalam hidup kita. Kalau kita takda duit, bukan dorang nak bagi pun. Betul tak?

2. Bijak bahagi masa

Ini adalah masalah utama sesiapa saja. Berlagak sibuk, takda masa. Tapi tak tahu apa sibuk sangat tu. Rupanya banyak masa terbuang sia-sia.

Anda boleh analisa aktiviti harian dan delete apa-apa aktiviti yang tak bagi manfaat. Mana-mana aktiviti yang memang anda perlu buat, susun jadual dan mungkin boleh cut masa.

Jadual tu boleh je buat macam jadual sekolah. Nanti anda akan nampak ada masa sebenarnya untuk buat bisnes. Tapi bila dah buat jadual, kena ikut lah. Jangan buat hiasan pulak.

3. Minta restu suami atau ibu bapa

Sebenarnya masa mula-mula bisnes Shaklee meletup dulu, memang didominasi oleh wanita. Sebab golongan mak-mak ni, bila ada anak tak sampai hati nak tinggal anak kat rumah kan? Sebab tu, nak buat bisnes untuk berhenti kerja, nak jaga anak kat rumah saja.

Dan memang ramai sangat awal-awal suami tak sokong, suami tak bagi. Tapi sebab semangat yang mereka ada, mereka buat jugak. Akhirnya suami terpaksa akur bila bonus Shaklee dah sampai 5 angka.

Bukan nak ajar lawan suami, tapi bertanggungjawab pada diri sendiri.

Cuba slow talk, cakap “Saya tak minta apa-apa, cuma minta restu saja dan doakan saya berjaya..”

Tapi kena buat betul-betul la. Jangan pula hangat-hangat tahi ayam.

tips bayar hutang

4. Percaya pada diri sendiri dan minta pertolongan Allah

Pecayalah..

Allah jadikan kita sebaik-baik makhluk. Masterpiece Dia yang terbaik. Dia tahu sejauh mana kemampuan kita. Kalau Dia boleh temukan kita dengan Shaklee, Dia pasti akan tolong & terus bersama kita sampailah kita berjaya.

Jgn pernah putus asa dengan Dia. Teruskan rapatkan diri dengan Allah.

5. Jangan bagi alasan

Jika kita betul-betul nak, kita akan cari 1001 jalan untuk lakukannya. Tapi, kalau nak memberi alasan je…

Ramai orang yang hidupnya susah, tapi tak terperangkap dengan alasan. Bangkit, untuk kehidupan yang lebih baik.

6. Master checklist

Kalau anda bukan ahli Shaklee, tentu tak tahu kan apa itu master checklist. Checklist ni dibangunkan oleh ahli-ahli lama yang dah berjaya. Gabungan usaha fizikal dan usaha rohani. Inilah yang dipegang oleh kami dan menjadi kekuatan kepada kami.

Saya akan ajarkan anda tentang checklist ni yaa.

Bagaimana Nak Join Bisnes Shaklee Dengan Mentor Yang Hebat Ni?

Anda hanya perlu hubungi saya Fyda di 012 621 1883

atau direct wasap (www.wasap.my/60126211883)

Dan bersedialah untuk berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *