Rawatan Baru Hepatitis C Yang Berkesan Tapi Jauh Lebih Murah

rawatan hepatitis

Rawatan Baru Hepatitis C Yang Berkesan Tapi Jauh Lebih Murah

Sangat terkejut kan bila cek darah untuk saringan kesihatan, tapi diberitahu menghidap penyakit Hepatitis C kronik. Tapi begitulah jangkitan Hepatitis C. Kebanyakan masa memang tak ada apa-apa simptom, dikesan secara tak sengaja melalui ujian darah.

Bahayanya jangkitan Hepatitis C ialah 80% akan menjadi pembawa virus ini walaupun tiada apa-apa simpan padanya. Daripada pesakit kronik itu, 10-20% akan berakhir dengan sirosis hati dalam masa 20 tahun. Jika tak dirawat, penyakit ini boleh menyebabkan penyakit hati yang serius, termasuk kegagalan hati dan kanser.

Tapi, kalau tak dikesan, macammana nak rawat kan?

Bagaimana Hepatitis C Merebak?

Sedar atau tak, suka atau tak gaya hidup masyarakat sekarang ni sebenarnya salah satu penyebab penyakit berjangkit ini semakin merebak. Begitu juga dengan Hepatitis B sebenarnya.

Sebab virus ini disebarkan melalui hubungan seks dan juga berkongsian jarum suntikan. So, dalam masyarakat kita sekarang, perbuatan seks rambang dan penagihan dadah ialah tinggi. Apa lagi dengan isu LGBT yang makin hangat.

rawatan hepatitis

Bagaimana Hepatitis C Dirawat?

Berita gembira untuk semua penghidap Hepatitis C sebab bermula hujung tahun lepas, sebab kerajaan telah mewujudkan rawatan yang lebih murah untuk merawat Hepatitis C. Kalau sebelum ni untuk seorang pesakit, menelan kurang lebih RM50,000 tapi sekarang kos itu dah dikurangkan.

Dikatakan pada Mac lalu, seramai 2000 orang penghidap Hepatitis C menjalani rawatan di 18 buah hospital di Malaysia. 23,000 sudah berdaftar dan masih menunggu rawatan. Kerajaan menyasarkan rawatan kepada 400,000 orang kerana sebilangan besar penghidap Hepatitis C tak tahu bahawa mereka menghidap penyakit tersebut.

Ubat dari kumpulan Direct-Acting Antiviral yang diimport dari Mesir itu dipercayai boleh menyembuhkan penyakit sehingga 95% dan sangat menjimatkan kos.

Dengan menurunkan jumlah virus dalam badan, komplikasi seperti kerosakan atau kegalanan hati dan kanser hati dapat dikurangkan.

 

Rujukan : MMGAZETTE

Bharian.

Tingkatkan Imun Badan Juga Satu Ikhtiar

Semakin ramai yang menyedari bahawa pemakanan adalah antara benda yang boleh mempengaruhi sistem imun. Jadi saya ingin berkongsi suplemen yang saya sendiri amalkan dan juga diamalkan oleh ramai rakyat Malaysia dan membantu untuk meningkatkan sistem imun.

Set Kesihatan Hati.

bengkak hati

Vivix 

Merupakan campuran tumbuhan yang mengandungi antioksida yang tinggi. Antioksida dalam tumbuhan dipercayai mampu mengurangkan keradangan. Keradangan ini adalah antara yang melemahkan sistem imun.

Selain tu jugak, kandungan polifenol dalam Vivix membantu untuk membaikpulih sel dan meningkatkan penghasilan sel yang baik.

Nutriferon

Merupakan campuran biji labu dan herba-herba yang berupaya meningkatkan penghasilan interferon secara semulajadi. Dalam bidang perubatan, interferon sintetik juga digunakan untuk merawat penyakit Hepatitis. Tapi harganya, ya ampun mahal sangat.

Sebelum dipasarkan kajian dijalankan selama 40 tahun untuk memastikan produk itu benar-benar berkesan dan selamat.

DTX

Merupakan campuran herba yang mana kandungan utamanya ialah ekstrak biji benih susu tisel yang menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel hati.

Selain itu DTX juga mengandungi ekstrak Schizandra dan cendawan Reishi – herba yang kaya dengan antioksida dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok yang merupakab herba untuk membantu pengaliran hempedu.

Jangan Tunggu Sampai Hati Rosak Atau Jadi Kanser

Selain daripada dapatkan rawatan dan nasihat doktor, anda boleh juga ikhtiar untuk meningkatkan imun badan sendiri untuk lawan kuman tersebut. Jadi saya juga sangat cadangkan anda untuk dapatkan set kesihatan hati.

Jangan bertangguh untuk kesihatan anda hingga hati rosak atau kena kanser kerana pada waktu tu mungkin dah terlambat untuk anda dan sukar untuk kembalikan kesihatan anda.

Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut.

Fyda – 012 621 1883

(www.wasap.my/60126211883)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.