Petua Sembuhkan Luka Kencing Manis, Elakkan Kaki Dipotong

luka kencing manis

Petua Sembuhkan Luka Kencing Manis, Elakkan Kaki Dipotong

Mula-mula ada penyakit kencing manis rasa ok lagi. Mungkin sebab tak ada apa-apa perubahan. Rasa masih sihat, cuma kena ubat saja. Namun, kencing manis ni penyakit yang progresif. Maksudnya dia akan jadi makin teruk jika keradangan kronik tu tak dihentikan.

Dan itulah sebenarnya penyebab komplikasi kencing manis. Bukannya disebabkan paras gula itu sendiri.

Sebelum komplikasi tu berlaku, pesakit kencing manis masih lagi rasa senang hati, namun bila dah ada kesan sampingan, mungkin doktor pun terpaksa buat sesuatu yang radikal untuk mengatasi masalah tersebut.

Ini kisah penghidap kencing manis yang mengalami luka yang lambat sembuh.

luka kencing manis

Asalnya Digigit Serangga Tapi Luka Merebak Hingga Doktor Nak Potong Kaki

Hampir 5 tahun Puan A merana dengan penyakit kencing manis, sehingga dia pernah stop ambil insulin gara – gara result bacaan sentiasa tinggi, menyebabkan dia rasa insulin pun tak bekesan dan terus tak ikut temujanji dengan doktor.

Sehinggalah keadaan menjadi paling kritikal ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagian kaki. Puan A pelik kesan gigitan itu sangat gatal hampir setiap malam asik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan bernanah. Bengkak dan sakit sehinggakan beliau tidak boleh berjalan.

Akhirnya datang hospital juga untuk menerima rawatan, mungkin agak teruk doktor menyarankan sesuatu yang mungkin boleh gugurkan jantung.

Anak mana lah yang tak risau bila doktor bagitau kaki emaknya perlu dipotong akibat virus sudah mula merebak di bahagian tulang. Sebab itu lah Puan A tidak dapat berjalan.

Anaknya ambil keputusan untuk ikhtiar dengan produk Shaklee. Pada mulanya hanya order  Herbal Blend , kemudiaan kami advice untuk ambil Vivix juga.

Syukur selepas habis consume beberapa botol Vivix, bacaan gula dalam darah semakin cantik dan doktor sendiri terkejut dan mengatakan kemungkinan besar operation untuk potong kaki customer akan ditangguhkan kerana bacaan gula dan luka yang semakin baik.

Berdasarkan Poster Testimonial luka yang besar dan mengerikan ini adalah kaki Puan A yang pada awalnya hanya digigit serangga tetapi menjadi teruk seperti ini ditambah pula kesan daripada hari2 nurse2 dressingkan potong dan korek segala kulit dan isi yang tidak sihat

Syukur luka ini sembuh dengan cepat isi pun cepat tumbuh sihat pula nampak kemerah-merahan , herbal blend customer sapu start bila isi tumbuh atas nasihat saya sebab takut terkena jangkitan pula dan herbal blend ni boleh bantu luka cepat sembuh.

Asbab vivix & herbal blend , juga patuh dengan nasihat doktor , kini Puan A  kembali sihat dan bebas insulin.

-Puan Aelisah Ajun

cara merawat luka kencing manis

 

 

Ikhtiar Untuk Bantu Luka Kencing Manis Sembuh Dengan Cepat

Seperti saya katakan di atas, penyakit kencing manis ni bukan semata-mata kerana gula tinggi, tetapi disebabkan oleh keradangan kronik yang berlaku dalam badan seseorang itu.

Sebenarnya keradangan ni boleh berlaku kepada kita semua kerana paras antioksida tak cukup untuk menurunkan radikal bebas yang merosakkan badan kita.

Vivix ialah suplemen antioksida dan juga bersifat antiradang.

Kerana kandungan polifenol yang tinggi, Vivix boleh bantu untuk mengawal kencing manis tu sendiri dan mengurangkan risiko komplikasi kencing manis.

Jangan Tunggu Sampai Kaki Nak Kena Potong

Kalau anda sendiri atau ibu bapa menghidap kencing manis, saya cadangkan supaya anda segera dapatkan suplemen ini. Jangan nak tunggu saat-saat akhir dah kaki nak kena potong, sampai buah pinggang rosak baru nak bertindak.

Bila dah sampai tahap tu mungkin semuanya dah terlambat dan susah untuk dibaikpulih semula.

Jika anda perlukan bantuan dan informasi lebih lanjut, hubungi saya segera dan saya akan cuba bantu anda.

Sebotol Vivix harganya RM475 tapi saya boleh bantu anda untuk dapatkan harga lebih jimat. Ask me how. –> www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *