Mulakan Bisnes Modal Rendah Elak Kerugian Banyak

bisnes oniline dari rumah

Mulakan Bisnes Modal Rendah Elak Kerugian Banyak

Sekarang ni ramai orang tersepit dengan masalah kewangan. Walaupun dah bekerja dan ada gaji tapi masih gagal untuk menyimpan wang. Kalau ada simpanan pun, sekejap sekejap kena guna untuk emergency.

Nak mulakan bisnes tapi takut cabaran, takut rugi. Kalau dalam fikiran anda macam tu, memang takda orang boleh tolong anda.

Mungkin anda terpaksa hidup berhutang selama mana anda tak mahu keluar dari zon selesa.

Saya nak kongsi 1 bisnes yang sangat menguntung kalau buat betul-betul dengan modal yang sangat rendah, cuma RM69 sahaja. Kalau nak tanpa modal terus pun boleh. Saya akan tunjukkan caranya. Tapi sebelum tu saya nak share kisah bisnes partner saya yang dah berjaya dalam bisnes ni.

bisnes oniline dari rumah

====================================================

Assalamualaikum, saya Fuziah Idris berumur 33 tahun bakal ibu anak empat. Merupakan surirumah sepenuh masa dan memilih shaklee sebagai sumber pendapatan bagi menampung keperluan keluarga yang makin membesar.

Saya daftar keahlian Shaklee pada September 2013. Pada masa itu saya sedang cari peluang menjana pendapatan dimana ketika sedang mengandung anak kedua. Agak susah sebuah Syarikat akan tanggung risiko ambil wanita sedang mengandung bekerja.

Alhamdulillah, syukur Allah dorongkan saya mendaftar ahli shaklee. Saya Daftar ahli shaklee kerana kemampuan saya untuk mula berniaga dibawah RM100. Saya sudah survey nak jadi agen produk saya tak berkemampuan, buntu fikir nak berniaga apa. Bermula dengan modal RM75 ketika itu untuk mendaftar keahlian dan saya akui ‘zero’ modal untuk membeli stock. Jadi setiap order saya akan minta bayaran.

Pendekkan cerita pada bulan pertama daftar ahli, Walaupun tak sampai 2 minggu promot dengan kawan-kawan dapat la bonus +/-RM25 tidak termasuk untung runcit. Rasanya dalam ratus-ratus jugalah keuntungan runcit dan bonus, kiranya bulan pertama dah balik modal. Ya Allah kecil nilainya bagi orang lain, besar bagi saya.

Dari untung runcit saya membeli suplemen untuk diri sendiri. Beli 1-2 produk setiap bulan untuk cukupkan set prenatal shaklee. Selama hampir 5 tahun dalam shaklee, Sekali sahaja saya terima bonus 2 angka iaitu bulan pertama. Syukur mengenali business yang tiada langsung menanggung kerugian.

Pada cycle 2016/2017 iaitu tahun ketiga dalam shaklee, pertama kali dapat 1 tiket ke Local trips shaklee, iaitu dapat belayar dengan Star Cruise Libra. Pelayaran bermula dari Port klang – pulau langkawi – phuket – Penang. Teruja sangat dengan Trip shaklee bertaraf 6 bintang. Saya surirumah terpaksa buat passport.

Pada cycle itu juga saya telah mendapat Shaklee Star Award iaitu Car Bonus. Bersyukur kehadrat Ilahi, kerana ketika itu saya sarat mengandung anak ketiga kereta selalu rosak. Saya berjaya mendapatkan Car bonus pada ketika usia kandungan 38week. Alhamdulillah dengan car bonus shaklee lapang dada membeli sebuah kereta impian saya dan suami Toyota VIOS.

Teramat bersyukur, jika dulu saya rasa satu kerugian setelah tamat belajar dalam ijazah sarjanamuda dalam bidang kejuruteraan mekanikal dan ‘terpaksa’ menjadi surirumah. Tetapi sekarang tidak lagi kerana kerjaya saya sebagai Work At Home Mom (WAHM) juga dapat juga memberi wang saku kepada mak ayah setiap bulan tanpa gagal.

Kepada mak ayah yang bercita-cita nak lihat anak mereka sebagai jurutera tidak kesampaian, tapi inshaAllah saya percaya rezeki yang Allah bagi ini lebih tepat dan indah.

Seterusnya, Misi dan Visi adalah untuk membantu melahirkan ramai yang berjaya menjana pendapatan 4-5 angka sebulan di bawah team saya #SSMpire. Business shaklee ini tidaklah rumit, Saya ajar apa yang saya dah buat.

====================================================

Jika anda sedang tercari-cari bisnes dengan modal yang rendah dan boleh dibuat di rumah sahaja, Shaklee adalah bisnes terbaik untuk anda.

Hubungi Fyda untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dan jana pendapatan anda, mengikut berapa banyak yang anda inginkan.

www.wasap.my/60126211883
www.wasap.my/60126211883
www.wasap.my/60126211883

One comment

  • Bagus inisiatif memulakan bisnes dengan modal rendah seperti ini kerana ia bukan shj mengurangkan risiko tetapi juga menambahkan lagi nilai modal insan jati diri keusahawanan.. semoga terus sukses semuanya.. aamiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *