Menghidap Kanser Pada Umur 27 Tahun, Ini Yang Wanita Ini Buat Sebab Takut Mati

kurangkan sakit kemoterapi

Menghidap Kanser Pada Umur 27 Tahun, Ini Yang Wanita Ini Buat Sebab Takut Mati

Tadi saya terbelek-belek grup telegram. Banyak nau grupnya, baca je tak.

Salah 1 grup yang ada saya join ialah perkongsian seorang ahli Shaklee yang makan produk Shaklee dan seorang penghidap kanser dan alhamdulillah, sekarang ni dia dah makin sihat dan makin maju dalam bisnes.

Miss G telah disahkan menghidap kanser darah, iaitu leukimiaBila disahkan menghidapkan kanser, (Na’uzubillah.. mohon jangan diuji penyakit2 kronik) ramai sebenarnya yang rasa seolah-olah separuh nyawa dah hilang. Begitu juga dengan Miss G ni. Hancur remuk hati, sentiasa berharap keputusan itu salah. Apatah lagi, umurnya baru 27 tahun ketika itu.

Betapa sakitnya kanser tu, yang bukan saja menjejaskan fizikal, tetapi juga mental dan emosi. Sorang staff saya yang terkenal dengan sifat lucu, yang ketawanya 1 ofis boleh dengar, menangis bila ceritakan pengalaman menghidap kanser usus dulu. Alhamdulillah, sekarang dah sembuh.

kurangkan sakit kemoterapi

Ok, berbalik pada Miss G. Lepas disahkan menghidap kanser dan menjalani kemo dia berubah menjadi seorang yang lebih positif. Saya akan kongsikan pengalaman beliau sendiri menangani masalah kesihatan beliau.

Kali ni saya nak share tentang produk Shaklee iaitu Vivix dan kaitannya dengan penyakit kanser.

Sekarang ni penyakit kanser makin meningkatkan. Terutamanya dikalangan orang perempuan, yang muda. Orang muda jarang nak fikir pasal penyakit, sebab tu, tau-tau je dah stage 4.

Produk Shaklee Diuji Secara Klinikal Sebelum Dipasarkan

Kalau nak cerita kebaikan Vivix ni memang banyak sangat. Diuji secara klinikal dan bukan disokong testimonial semata2..

Terbaru, boleh check Telomere Study by Shaklee yang buktikan Vivix boleh bantu panjangkan telomere.

Banyak kajian2 yang mengatakan resveratrol berpotensi mencegah & mengurangkan perkembangan sel kanser.

Tapi Vivix ni, kandungan dia polifenol tumbuhan yang kaya dengan antioksida & 10 x lebih power daripada resveratrol semata-mata.

So, uolss faham la kan, maksudnya apa?

kanser darah

Bagaimana resveratrol boleh bantu penghidap kanser ni?

1. Menyekat aktiviti enzim-enzim yang terlibat dalam penghasilan kanser.

2. Meningkatkan keberkesanan rawatan dengan meningkatkan fungsi sistem imun. Sistem imun yang lemah juga salah 1 sebab terjadinya kanser.

3. Mengacau kitaran sel kanser dan memakan sel-sel kanser melalui proses apoptosis yang mudah.

4. Menyekat aktiviti protein yang membantu pembentukan salur darah baru yang menyalurkan makanan kepada tisu kanser.

5. Membantu kawal hormon yang meningkatkan risiko kanser (contoh : hormon estrogen)

6. Mengatasi kerintangan kepada kemoterapi. Sel kanser ni dia mampu juga bermutasi dan jadi tak sensitif kepada ubat-ubat kanser.

7. Membaiki sel-sel badan yang rosak dengan menyingkirkan radikal bebas yang telah menyebabkan sel menjadi abnormal.

Ramai Yang Lebih Sihat Selepas Amalkan Vivix

Alhamdulillah kini dah ramai yang dah rasa kesan baik Vivix Shaklee, malah ada yang bebas kanser secara total.

Again, Vivix bukan menyembuhkan kanser tapi membantu badan untuk menerima rawatan dan melawan sel kanser dengan lebih baik.

Allah ciptakan banyak tumbuh-tumbuhan kepada manusia untuk pelbagai kebaikan dalam menjalani kehidupan.

Dan Shaklee percaya alam semulajadi ialah jawapan kepada hidup yang lebih sihat dan produktif.

“Maka Nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?”

Tak perlu malu malu, in sha Allah kita sama2 ikhtiar untuk kesihatan & kehidupan yang lebih berkualiti.

Bagaimana Nak Dapatkan Vivix Shaklee?

Untuk dapatkan Vivix Shaklee, anda boleh hubungi saya,

Fyda – 012 621 1883

Atau boleh direct wasap.

www.wasap.my/60126211883/Vivixuntukkanser

www.wasap.my/60126211883/Vivixuntukkanser

www.wasap.my/60126211883/Vivixuntukkanser

Sebaiknya, Vivix ini diambil oleh orang yang sihat, untuk membantu mengurangkan risiko kanser. Namun, jika anda disahkan menghidap kanser, adalah lebih baik anda bersegera untuk dapatkan Vivix ni. Sebab jika anda tunggu penyakit melarat, proses memulihkan sel balik tu jadi lebih sukar.

kanser payudara

 

kanser ovari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.