Kurangkan Sakit Senggugut Supaya Tak Perlu Ambil MC Setiap Bulan

Kurangkan Sakit Senggugut Supaya Tak Perlu Ambil MC Setiap Bulan

Sakit senggugut adalah sakit yang biasa dialami sesetengah wanita setiap bulan. Namun disebabkan dalam masyarakat kita senggugut itu adalah perkara biasa, jadi ramai wanita yang biarkan saja dan sanggup menahan saja kesakitan tu.

Masalahnya ada setengah orang memang sakit sangat sampai tak boleh bekerja. Jadi, terpaksa mintak MC atau mintak cuti rehat. Takkan setiap bulan nak MC dan kerja terganggu kan?

Kalau MC ok lagi, tapi sampai bila nak tahan sakit kan?

Sebenarnya senggugut ada pelbagai sebab. Jadi baik jumpa doktor dan cari penyebab senggugut tu, namun salah 1 sebabnya ialah sebab kekurangan zat makanan tertentu.

Uolss yang selalu senggugut ni, nak tahu tak?

merawat senggugut teruk

 

Sakit senggugut disebabkan oleh kekurangan nutrisi

Ramai  orang setuju bahawa sakit masa haid atau senggugut disebabkan oleh perubahan hormon, tapi tak ramai yang tahu bahawa sakit tu juga sebenarnya akibat kekurangan mineral yang dipanggil magnesium.

Magnesium ni tugas dia seimbangkan kalsium. Kalau dia tak cukup, kalsium menyebabkan otot mengecut, sedangkan magnesium akan mengendurkannya dan buat otot jadi relaks. Sebab itu tak sakit.

Cadangan Makanan Tambahan Untuk Sakit Senggugut

Untuk wanita-wanita remaja yang ada masalah senggugut atau masalah haid tak teratur, saya suggest sangat amalkan SET GORGEOUS SHAKLEE ni. Sebenarnya sesiapa pun sesuai ambil set ni, tak kira usia. Jika perlukan konsultasi produk yang sesuai untuk anda, terus hubungi saya tau.

 

Manfaat utama setiap produk dalam Set Gorgeous Shaklee

rawatan senggugut secara tradisional

Manfaat Utama ESP

1.Untuk kecantikan
–Menghilangkan parut jerawat
–Menjadikan kulit lebih berseri
–Mencerahkan kulit secara semulajadi
–Menganjalkan kulit wajah & payudara
–Melembabkan kulit yang kering
–Membaiki masalah rambut beruban, gugur dan pigmentasi kulit

2. Meningkatkan tenaga
–Memberi tenaga berpanjangan mengurangkan keletihan
–Sebagai Meal Replacement yang mengenyangkan dan membantu mereka yang ingin mengurangkan berat badan atau untuk berdiet

3. Mencegah masalah migrain, insomnia dan stress

Manfaat Utama GLA COMPLEX

1. Membantu mengawal dan mengatur hormon wanita
–Membantu menetapkan kitaran haid dan melegakan sindrom prahaid (PMS)
–Membantu meningkatkan kesuburan

2. Untuk kecantikan
–Menguatkan kuku dan rambut
–Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
–Melambatkan proses penuaan

3. Mencegah & membantu penyakit kronik
–Membantu menangani ekzema
–Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
–Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
–Menguatkan imuniti tubuh
–Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
–Mengawal kencing manis dan darah tinggi
–Mengawal kolesterol
–Untuk fungsi saraf

Manfaat Utama VITAMIN C

1. Untuk kecantikan
–Meningkatkan penghasilan kolagen
–Menjadikan kulit lebih cerah

2. Meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan

3. Vitamin C juga diperlukan semasa haid untuk membina tisu baru dan pertumbuhan sel yang kuat. Vitamin C juga perlu untuk membantu penyerapan zat besi. Zat besi ni akan hilang dengan banyak bersama-sama darah haid.

Manfaat Utama VITA-LEA®

1.Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang. Terutamanya orang yang sibuk dan pemakanan tidak terjaga.

2.Penambahan tenaga segera – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja

3.Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

4. Ada wanita yang selalu rasa penat, letih dan lesu mungkin kekurangan zat besi. Dan pengambilan 2 biji VitaLea cukup untuk bekalkan zat besi harian seorang wanita.

Manfaat Vitamin B Complex

1. Vitamin B Complex sangat penting untuk fungsi hormon wanita. Banyak proses biologi dalam badan bergantung kepada vitamin B.

Vitamin B diperlukan untuk mengatur paras estrogen dalam badan. Jika kekurangan vitamin B, paras estrogen akan meningkat dan menyebabkan sindrom PMS.

2. Vitamin B juga diperlukan untuk mengurangkan tekanan, sakit kepala, pening, penat dan lesu dan rasa tak selesa bila wanita ambik pil perancang.

Manfaat Ostematrix

1. Ostematrox mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D yang boleh membantu mengurangkan simptom PMS dan mengawal pengecutan otot rahim untuk mengurangkan sakit semasa haid.

Pengalaman senggugut hilang dengan vitamin Shaklee

merawat senggugut cara islam

 

Namun begitu, produk ini bukan untuk mendiagnos, merawat atau menyembuhkan penyakit. Nasihat saya, dapatkan rawatan di klinik atau hospital dulu untuk pastikan apa masalah anda.

Namun begitu, anda tetap juga boleh dapatkan suplemen kerana suplemen bukanlah ubat tapi untuk menampung lompong nutrisi yang terkurang dalam makanan harian kita.

Jika anda sedang berikhtiar untuk dapatkan cahaya mata, boleh klik link di bawah.

Boleh baca kenapa vitamin perlu untuk kesuburan.

Fyda : 012 621 1883 (www.wasap.my/60126211883)

  • Senggugut ni klu menyerang, kita yg tengok ni pun rasa kesian. Saya ada saudara yg slalu kena senggugut ni.. bolehlah share info ni nanti. Thanks sharing 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *