Kenapa Saya Diuji Dengan Penyakit Ketika Anak-Anak Masih Kecil?

Kenapa Saya Diuji Dengan Penyakit Ketika Anak-Anak Masih Kecil?

Buah pinggang adalah antara organ yang sangat dirisaukan oleh ramai orang dan jika sebut penyakit buah pinggang memang sangat berkaitan dengan air kencing. Dulu-dulu bila doktor bertanya tentang warna air kencing, ramai yang sukar beri jawapan kerana terus saja flush selepasa buang air kecil tapi kini ramai yang dah ada kesedaran kesihatan dan melihat dulu keadaan air kencing sebelum menarik flush tandas.

Jadi banyaklah soalan mengenai air kencing yang saya terima. Rata-rata risaukan risiko kerosakan buah pinggang. Subhanallah, Allah telah menciptakan buah pinggang dengan begitu ajaib. Walaupun kerja tanpa henti tapi jika ada apa-apa masalah, dia akan tunjukkan melalui air kencing. Yang paling kerap terjadi apabila buah pingang bermasalah ialah kencing berbuih. Dan buih ini adalah seperti buih sabun.

Dalam banyak-banyak soalan yang saya terima, yang paling berkesan dalam hati saya ialah daripada seorang wanita dalam usia 40-an, seorang wanita berkerjaya. Ada 3 anak dan masih kecil sebab dia berkahwin agak lambat. Yang sulung baru 6 tahun dan yang bongsu baru 2 tahun. Sebelum berkahwin, dia adalah wanita yang sibuk dan tak kisah sangat soal kesihatan. Selepas mengandung anak pertama, dia disahkan menghidap kencing manis dan telah pun makan ubat. Masalahnya kini beliau mendapati kencingnya sering berbuih dan telah disahkan mengalami masalah buah pinggang bocor atau sindrom nefrotic yang merupakan salah satu komplikasi penyakit kencing manis.

“Kenapa saya diuji dengan penyakit? Anak-anak masih kecil… Saya nak sihat.”

cara rawat penyakit buah pinggang

Sumber : shutterstock.com

Itulah kata-kata yang dia ulang-ulang semasa menghubungi saya. Saya cadangkan untuk mencuba Vivix. Vivix bukan ubat untuk menyembuhkan penyakit yang dihadapinya, tapi adalah makanan tambahan yang tinggi kandungan antioksida dan dibuktikan melalui ujian klinikal mampu untuk menjana semula tenaga sel, melindungi sel yang masih elok dan membaikpulih sel yang telah rosak.

Pada mulanya beliau agak ragu-ragu untuk cuba Vivix, maklumlah harganya agak mahal. Kalau tak serasi atau tak beri kesan apa-apa, bukankah rugi? Berkali-kali dia tanya saya, kalau saya minum ni, saya akan sihat balik kah? Kencing manis saya akan sembuhkah? Buah pinggang saya kembali normalkah?

Saya bukan Tuhan untuk menentukan itu akan berlaku. Cuma, produk ini telah diuji dalam ujian klinikal dan dijamin selamat dan berkesan. Ramai yang telah minum Vivix dan memberikan maklum balas yang sangat baik.

Hanya itu yang boleh saya katakan. Nak cuba atau tidak, terpulang kepada diri masing-masing.

Sindrom nefrotik secara ringkas

Saya ingin kongsikan pengalaman seorang isteri yang suaminya telah disahkan mengalami masalah buah pinggang bocor.

Buah pinggang umpama penapis yang menapis bahan-bahan yang diperlukan oleh badan. Jadi, jika berlaku kebocoran, bahan-bahan yang diperlukan itu akan dibuang bersama-sama air kencing. Antara bahan yang paling penting yang ikut keluar ialah protein. Sebab itu, air kencing akan berbuih kerana terdapatnya protein di dalamnya.

Jika keadaan ini berterusan, protein dalam darah akan berkurang, menyebabkan berat badan meningkat, mengalami kebengkakan kaki, tangan malah seluruh badan dan boleh menyebabkan sesak nafas kerana air berkumpul di lapisan pleura paru-paru.

Sebab-sebab sindrom nefrotik dikenalpasti untuk merawatnya. Jika buah pinggang bocor disebabkan oleh penyakit seperti kencing manis dan darah tinggi, maka penyakit-penyakit itu harus dikawal untuk mengelakkan kerosakan buah pinggang melarat. Sementara simptom buah pinggang bocor pula dikawal dengan steroid dan perubahan diet perlu dilalukan untuk memastikan pesakit mendapat bekalan protein yang cukup.

Doktor berhentikan ubat selepas 3 botol Vivix

saki buah pinggangSuami saya ambil Vivix selepas didiagnose penapis buah pinggang bocor (Nephrotic sindrom)pada Oktober 2014. Selepas sebulan konsisten minum Vivix, bacaan protein turun sedikit. Selepas 3 bulan bacaan dah negatif. dan doktor pakar nefro pun dah stop semua ubat dan appointmen. Alhamdulillah.

Ada seorang kawan, suaminya 2 tahun bergantung ubat doktor nephroticnya masih ladi ada protein dan simptom-simptom dan tiada perubahan. Selepas saya cadangkan Vivix, alhamdulillah sihat dah dia. Vivix memang terbaik.

-Puan Tinie Rich

Bagaimana Vivix membantu?

Vivix mengandungi resveratrol, yang mengandungi antiooksida yang sangat tinggi. Antioksida ini berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas dalam badan kita yang dikatakan merosakkan sel termasuklah sel buah pinggang sehingga menyebabkannya bocor.

Kajian juga menunjukkan kuasa antioksida Vivix adalah 10x lebih hebat daripada resveratrol sahaja kerana Vivix adalah campuran beberapa tumbuhan yang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi.

Vivix juga dikatakan merawat dari peringkat sel, merencatkan sel kanser, melawan jangkitan kulat, radiasi ultraungu, tekanan dan kecederaan.

Vivix membantu pesakit buah pinggang melalui 6 cara:

  • Antioksida : Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nefron buah pinggang dan mengelakkan kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  • Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
  • Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang.
  • Mengembangkan saluran darah pada buah pinggang.
  • Mengurangkan kematian sel saraf pada buah pinggang.

Setiap penyakit in sha Allah ada penawarnya. Yang penting kita kena usaha mencari dan elakkan menyalahkan takdir. Benar kata orang, bila dah sakit wang ringgit tiada nilai.

Jika tidak mahu selama-lamanya bergantung kepada ubat atau menjalani dialisis seumur hidup, saya cadangkan ambillah Vivix untuk kesihatan anda.

Whatsapp saya untuk info lanjut : 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.