Kaki Luka Lambat Sembuh, Bernanah Akibat Komplikasi Kencing Manis

kena potong kaki

Kaki Luka Lambat Sembuh, Bernanah Akibat Komplikasi Kencing Manis

Bila seseorang tu disahkan menghidap kencing manis, anggota kesihatan dah jangkakan orang tu akan kena komplikasi. Tambahan pula bila penyakit dikesan, kita tak tahu berapa lama dah sebenarnya gula dalam badan orang tu dah lebih dan setakat mana kerosakan dah berlaku dala badan orang tu.

Antara komplikasi kencing manis ialah luka dan luka tu lambat sembuh. Bagi pesakit kencing manis, luka ibarat satu ‘sumpahan’ dan perlu dielak. Walaupun kecederaan kecil saja, kasut ketat hingga melepuh, ia boleh menjadi komplikasi rumit termasuklah risiko kehilangan anggota bahagian berkenaan.

Menurut statistik, 10,000 orang pesakit kencing manis terpaksa menjalani amputasi dan 40% daripada kes ni boleh dielakkan jika dikesan lebih awal.

kena potong kaki

Bagaimana Komplikasi Berlaku Pada Kaki Hingga Kaki Boleh Dipotong

Dalam istilah perubatan komplikasi pada kaki ini merujuk kepada ‘kaki diabetes’ iaitu apabila aliran darah ke kaki terganggu akhirnya menimbulkan penyakit pembuluh darah periferal pada kaki. Pembuluh darah ini menyempit kerana adanya timbunan lemak.

Disebabkan kerosakan saraf, penderita diabetes tidak dapat merasakan sakit atau panas akibat keadaan itu. Jadi, mereka tidak sedar luka yang dialami menjadi besar dan mendapat jangkitan. Jika tidak diberi perhatian dan rawatan secepat mungkin, jangkitan ini boleh merebak ke bahagian tisu sehingga sukar dirawat. Kegagalan mengawal paras gula dalam darah juga akan menyukarkan rawatan dan penyembuhan luka.

Kesannya, tisu akan menjadi hitam dan mati (dipanggil gangren). Biasanya dalam keadaan serius dan untuk menyelamatkan nyawa pesakit, doktor terpaksa membuang (memotong) kaki yang terjejas. Apabila luka pada kaki dijangkiti kuman, penderita diabetes berisiko 25 kali ganda untuk kehilangan kaki mereka.

Bagaimana Resveratrol Boleh Bantu Kawal Kencing Manis.

Penyakit diabetis memang banyak kesan buruk dia kan?

Apa yang anda perlu tahu ialah penyakit kencing manis ialah penyakit kronik, dan progresif. Maksudnya dia akan makin teruk dan makin teruk jika kita tak buat sesuatu untuk memelihara sel-sel yang masih sihat.

Kencing manis juga ialah penyakit keradangan yang mana keradangan itu akan merosakkan lagi sel dan menjadikan kencing manis makin teruk. Terutamanya jika sel imun semakin lemah.

Jadi, saya cadangkan anda amalkan Vivix setiap hari untuk bantu baikpulih sel anda dan mengurangkan keradangan.

Bagaimana Vivix Shaklee yang kaya dengan polifenol bantu kencing manis lebih terkawal??

1) Memperlahan atau mengurangkan sindrom kerintangan insulin. Salah 1 masalah kencing manis ialah insulin tak dapat digunakan. Walaupun insulin tinggi, tapi sel tak dapat guna. Jadinya paras gula tak dapat dikurangkan.

2) Mengurangkan paras HbA1C.

3) Meningkatkan sensitiviti badan pesakit diabetis terhadap hormon insulin. Polifenol tumbuhan dapat membantu badan kita kembali sensitif terhadap insulin dan ia mebantu mengurangkan tahap hormon insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

4) Membantu badan memulihkan luka lebih cepat.

5) Memperlahankan penghasilan Protein AGE. Makanan yang rendah indeks glisemik bagus untuk penghidap kencing manis. Paras gula akan lebih stabil & badan lebih bertenaga.

6) Membantu badan lebih bertenaga dan atasi kelesuan

Kandungan polifenol dalam Vivix banyak membantu orang yang ada kencing manis. alhamdulillah bacaan kencing manis sangat terkawal selepas konsisten ambil VIVIX tau!

Tapi, harus diingat, Vivix bukan UBAT ye. Tapi bantu lengkapkan antioksida dalam badan kita seterusnya bantu untuk memelihara sel-sel yang masih elok dan membaikpulih sel yang rosak.

Apa Kata Pesakit Kencing Manis Yang Amalkan Vivix
rawat luka kencing manis

kencing manis potong kaki

 

sembuhkan luka kencing manis

 

Bagaimana Nak Dapatkan Vivix?

Jika anda baru menghidap kencing manis dan belum ada apa-apa komplikasi, saya cadangkan anda segera dapatkan Vivix untuk kurangkan risiko komplikasi. Jangan tunggu melarat baru nak ambil tindakan.

Hubungi saya di 012 621 1883 untuk info lanjut tentang produk dan untuk order.

Atau direct wasap

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.