Inilah Rupanya Sebab Wanita Endometriosis Sukar Hamil Walaupun Gunakan Kaedah Bayi Makmal

keguguran semester ketiga

Inilah Rupanya Sebab Wanita Endometriosis Sukar Hamil Walaupun Gunakan Kaedah Bayi Makmal

Resveratrol adalah 1 bahan yang sangat menjadi perhatian dalam bidang kesihatan. Buktinya banyak sangat kajian tentang resveratrol yang terbukti bermanfaat untuk kesihatan.

Kali ni, saya nak kongsikan bagaimana resveratrol boleh membantu pesakit endometriosis.

Antara benda yang penting dalam endometriosis ialah 2 jenis enzim, iaitu enzim metalloproteinase (MMP) – MMP-2 dan MMP-9. Sebab kedua-dua enzim ini terlibat dengan perkembangan endometriosis dan mengganggu kesuburan.

keguguran semester ketiga

MMP ni secara normalnya terlibat dengan perkembangan organ dan proses sel mati dan hasilkan sel baru. Selalunya dalam orang dewasa, enzim ni tak aktif sangat. Tapi, dalam orang yang ada endometiosis ni, enzim ni jadi terlebih aktif.

MMP juga dikatakan menjadi penyebab janin gagal menempel dalam kaedah yang membantu wanita mengandung, termasuklah IVF dan IUI.

Fungsi Resveratrol Dalam Endometriosis

Resveratrol bersifat anti radang yang boleh mengurangkan MMP dan sekaligus membantu orang yang ada penyakit endometriosis.

Boleh rujuk kat link ni, “The modulating effects of Resveratrol on the expression of MMP-2 and MMP-9 in endometriosis women: a randomized exploratory trial,” yang telah dimuatkan dalam journal Gynecological Endocrinology.

Resveratrol ni boleh didapati daripada buah-buahan yang selalu berwarna ungu dan biru. Contohnya anggur, blueberi dan raspberi.

punca endometriosis

Nak Tau Sumber Resveratrol Terbaik?

Selain daripada sumber semulajadi, resveratrol juga banyak yang telah dijadikan suplimen dan ubat. Namun, suplimen resveratrol terbaik yang saya tahu ialah – Vivix Shaklee.

Vivix ni dibuat daripada 4 jenis tumbuhan yang sangat tinggi antioksida dan anti radang – iaitu anggur muskadin, lobak ungu, knotweed Jepun dan elderberi. Jadi, Vivix ni bukan saja ada resveratrol, tapi gabungan polipenol yang 10x lebih power daripada resveratrol sahaja.

Jadi, jika anda menghidap endometriosis, selain dari rawatan dengan doktor, saya cadangkan anda lengkapkan sumber antiradang anda dengan Vivix. Sebab endometriosis ialah 1 keadaan yang tinggi keradangan. So, in sha Allah dengan kurangkan keradangan tu, anda mampu kawal masalah kesihatan anda ni.

Jika nak tunggu-tunggu lagi, dikhuatiri endometriosis anda makin teruk dan menyebabkan komplikasi, termasukkan menganggu kesuburan.

Untuk dapatkan Vivix anda, boleh hubungi saya di 012 621 1883,

atau direct wasap

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

Dan dapatkan keahlian Shaklee percuma jika anda ambik lebih daripada 2 botol.

Pengalaman Endometriosis Dan Vivix

sembuhkan endometriosis

 

kesan endometriosis

endometriosis dan kesuburan

 

So dapatkan Vivix anda sekarang ya, klik ja sini

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.