Ibu Bersalin Czer Dapat Hadiah Tak Terduga, Rupanya Itu Yang Mengubah Hidupnya

cergas semasa berpantang

Ibu Bersalin Czer Dapat Hadiah Tak Terduga, Rupanya Itu Yang Mengubah Hidupnya

Seronok tengok bayi-bayi yang lahir tahun baru hari tu. Ramai pula tu yang lahir tahun baru. Ibu-ibu pun gembira bila pihak hospital meraikan kelahiran anak mereka. Untung bayi-bayi yang lahir tahun baru. Tarikh jangkaan bersalin saya sepatutnya 30 Disember, tapi baby nak keluar awal, 19 Disember dah keluar. Kalau tak, mungkin boleh jadi bayi tahun baru juga.

Saya nak berkongsi kisah seorang mommy yang menggunakan Set Berpantang Shaklee. Sebelum tu dia memang tak tahu kewujuduan vitamin Shaklee, tapi kakak iparnya hadiahkan set berpantang Shaklee. Hairan dia bila dapat hadiah vitamin, sedangkan dalam fikiran dia lepas bersalin, mestilah kena makan jamu saja.

cergas semasa berpantang

Kita ikuti apa katanya mengenai Set Berpantang Shaklee.

Assalamualaikum.
Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.

Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok.

First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.

Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3Rezekii…Hehe…Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee lagi tau time ni, kak ipar saya je yang bergiat aktif dengan Shaklee. Dalam hati kata la jugak, ok ke Shaklee ni…Vitamin je pn…Selalu orang pantang amek jamu kan..huhu…

14 hari berpantang, berat saya turun, back to normal. Macam sebelum mengandung, 46kg…Sukaa sangat-sangat la..Dah bersalin czer, anak sulong pulak tu kan.Saya hanya bergantung sepenuhnya kepada set pantang Shaklee.

Yang anak kedua ni pun, saya amalkan set pantang Shaklee. (Vitalea, B Complex, Vita C Plus, Zinc, Ostematrix dan ESP) Walaupun bersalin normal, saya senang nak buang air besar. Seawal hari ke-3 berpantang, saya dah buang air besar. Ostematrix tu best, melembutkan najis dan sekaligus menyenangkan saya untuk ke toilet. Legaa sangat-sangat.

Set pantang ni bukan je bagi luka bersalin saya cepat baik, tapi memberikan tenaga berpanjangan. Seriously saya cakap, set pantang ni memang best! Even malam-malam berjaga susukan baby, tapi bila siang tu, tak rasa sakit-sakit kepala pun..(B Complex hindar stress). ESP tu memudarkan strech marks tau..Tak la nampak perut tu hitam je dari kesan strech marks.

Bila saya share cerita set pantang ni dengan kawan-kawan saya, mostly memang akan pilih set pantang ni sebagai pilihan mereka ketika berpantang. Alhamdulillah, apa yang saya kongsikan ni, saya dah lalui dan rasa sendiri kehebatan Set Pantang Shaklee.

Tq kepada semua yang baca kisah cinta saya dengan Shaklee ni sampai habis.

cergas selepas bersalin

Secara kesimpulannya…

  • Puan Asilah melahirkan bayi secara pembedahan dan kakak iparnya menghadiahkan Set Berpantang Shaklee.
  • 14 hari dalam pantang, berat badan sudah kembali ke berat sebelum mengandung.
  • Buang air besar senang.
  • Luka bersalin cepat baik
  • Sentiasa bertenaga
  • Berjaga malam untuk susukan bayi tapi siang hari masih boleh berfungsi seperti biasa dan tidak sakit-sakit kepala.
  • Kesan stretchmarks hilang

Boleh rujuk testimonial di facebook Supermom Shaklee.

Jika nak buat tempahan produk atau nak info lanjut, boleh hubungi saya,

Fyda Noh
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu,
SMS/ Whatsapp : 012 621 1883
www.wasap.my/60126211883
www.wasap.my/60126211883
www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *