Hilangkan Sakit Gout Dalam 2 Minggu

ubat sakit gout

Hilangkan Sakit Gout Dalam 2 Minggu

Tiada yang lebih menyedihkan selain daripada melihat orang yang tersayang, terutaman ibu bapa menderita kesakitan. Lagi-lagi sakit gout yang rasanya seperti kena hiris dan dicucuk-cucuk kaca. Saya pernah berjumpa seorang anak yang membawa bapanya ke klinik kerana bengkak sendi ibu jari kaki akibat gout dan dia pula yang terlebih sedih daripada bapanya.

Hanya yang pernah kena sahaja tahu bagaimana sakitnya gout. Sudahlah banyak makanan yang kena pantang. Kalau tersilap makan sikit, sedialah untuk terkena serangan sakit gout.

Apakah sakit gout dan komplikasinya.

Jika tidak dirawat dengan sewajarnya, gout boleh menyebabkan komplikasi seperti sendi rosak, iaitu tophi dan mungkin boleh merosakkan buah pinggang. Jadi, saya ingin berkongsi SET GOUT SHAKLEE yang terbukti boleh mengurangkan sakit gout dan mengurangkan asid urik dalam badan.

ubat sakit gout

Testimonial Set Gout Shaklee

ubat mujarab sakit gout

Condition gout mama memang teruk.. Everytime tersalah makan or terlalu lama berdiri, her kaki will bengkak merah and she can’t even maka a step sebab ada rasa macam jarum cucuk-cucuk kaki dia.. It is so painful that sometimes she just can’t stand it and cry….

So everytime dia kena gout dia baring jela kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic.

And the doctors said injection is not good for her body because of the side effects.. Alhamdulillah with GOS’s will.. AFTER 1 WEEK taking Shaklee, she is getting better, kaki memang still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit… Sape-sape yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut-hinjut and very-very slow..

AFTER 2 WEEKS.. ramai la puji dia “Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri” Apa lagi berbunga-bunga la hati my mum tuh!!

Tentu tak sabar dah kan nak dapatkan Set Gout Shaklee?

Sebab gout ni memang sakit, walau saya tak pernah rasa, tapi kalau tengok bengkak orang yang sakit gout tu, aduuhhh. Rasa jugak ngilu tu.

Tapi sebelum tu, apa kata tengok dulu video ni.

penawar sakit gout

Selepas konsisten mengambil Omega Guard, Alfalfa Complex dan Advanced Joint Health Tablet, ayah ada beritahu sakit kakinya semakin berkurangan. Alhamdulillah, lega saya mendengarnya. Tetapi saya cadangkan ayah saya untuk membuat ujian darah untuk memastikan sakit goutnya tidak berulang kembali.

Seminggu selepas ambil darah, keputusan ujian darah sangat menggembirakan saya. Paras asid urik dalam badan ayah kembali NORMAL!! Bermakna ayah saya bebas gout. Minggu depan adalah tarikh beliau berangkat ke Mekah menunaikan umrah. Jika goutnya masih ada, tentu sukar kan?

Syukur sangat kerana gout ni boleh menjadi penyebab kepada sakit buah pinggang. Makin terseksa la jika terpaksa melakukan dialisis. Sebab itu, saya cuba juga pujuk ayah ambil Set Gout Shaklee. Ternyata, ianya sangat serasi dengan ayah saya. Sekarang ini, selamba saja dia jalan kaki dari rumah saya yang hujung sekali hingga ke kedai runcit taman.

Cadangan Suplemen Untuk Sakit Gout

rawat gout secara semulajadi

Manfaat setiap produk dalam Set Gout Shaklee

1. Alfalfa Complex

Merupakan detoks yang lembut untuk membuang toksin-toksin dalam badan, termasuklah asid urik. Penggunanya dinasihatkan minum air yang banyak untuk memudahkan proses pembuangan toksik. Sekurang-kurangnya perlu minum air 3 liter sehari.

2. Omega Guard

Omega Guard bersifat anti-radang dan mengurangkan keradangan atau inflammasi akibat pemendapan kristal asid urik. Disamping itu Omega Guard turut membantu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan dan turut memelihara fungsi sendi.

3. Ostematrix

Suplemen ini mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral lain yang membantu kesihatan tulang. Setiap kali gout menyerang, ada risiko untuk tulang kita rosak. So, Ostematrix membantu melindungi kerosakan tulang.

4. Energizing Soy Protein

Untuk pesakit gout, protein haiwan perlu dikurangkan sebab mengandungi purin yang tinggi. Purin ini boleh meningkatkan asid urik dalam badan. Protein tumbuhan pula seperti soya ni mengandungi purin yang rendah. So, lebih selamat untuk orang yang ada gout.

5. Vivix

Tumbuhan ialah makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi. Itulah yang ada dalam Vivix. Dengan antioksida yang tinggi, Vivix bantu untuk repair sel-sel rosak dan bantu turunkan asid urik dalam darah.

 

Jika berminat untuk membuat tempahan Set Gout Shaklee ni, atau untuk dapat info lanjut, bole hubungi saya :

Fyda Noh,

012 621 1883

Atau direct wasap (www.wasap.my/60126211883)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *