Ekzema, Derita Bertahun-Tahun Adakah Ada Akhirnya?

pulihkan ekzema

Ekzema, Derita Bertahun-Tahun Adakah Ada Akhirnya?

Beberapa hari lepas, seorang ahli dalam group kami berkongsi pasal testimoni ekzema. Ekzema ni rupanya penyakit kulit yang kronik yang tidak berjangkit. Kulit akan jadi kemerah-merahan, gatal, kering dan merekah.

Saya ada terbaca dalam surat khabar Harian Metro tentang derita seorang penghidap ekzema sejak berumur 17 tahun sehingga kini. Dia bermula dengan asma semasa kecil, dan bila asma tu dah makin ok, ekzema pula muncul.

Ekzema ni dia gatal kan? Makin gatal, makin nak menggaru hingga tak sedar kulit dan merekah dan berdarah dan sangat susah nak berhenti menggaru.

Cabaran utama pesakit ekzema ialah bila nak mandi. Kulit jadi pedih, gatal dan sakit teramat bila kena air.

Menurut dia juga, untuk mengawal gatal dan sakit ni, dia perlu keluarkan belanja yang agak besar, lebih kurang RM1,000 setiap bulan untuk beli makanan tambahan. Sebab ubat-ubatan sudah tak berhasil.

pulihkan ekzema

Alhamdulillah.. Kini Penghidap Ekzema Boleh Jadi Lebih Sihat

Secara jujurnya saya tak pernah alami ekzema ni. Tapi saya tahu betapa seksanya orang yang menderita ekzema ni dan tambah-tambah pula apabila ubat-ubat hospital pun yang sama dan sebenarnya hanya mengurangkan simptom sahaja, tapi mungkin tak menyelesaikan punca ekzema itu.

Ekzema ini sebenarnya disebabkan oleh sistem imun yang menyebabkan keradangan dan kegatalan pada kulit. Selain daripada tu, dikatakan juga ada masalah pada penghadang kulit.

Mengawal pemakanan adalah antara perkara yang paling penting untuk mengawal ekzema. Disamping itu seseorang itu juga perlu pilih produk penjagaan diri yang organik dan semulajadi kerana bahan-bahan kimia bahaya mungkin boleh menyebabkan ekzema itu muncul semula.

Alternatif Untuk Mengawal Ekzema

Ramai penghidap ekzema rasa kecewa apabila banyak produk penjagaan komersial dan kurang alternatif untuk menyelesaikan masalah kulit tanpa kesan sampingan yang negatif.

Namun, produk Shaklee yang dijamin beyond organik, selamat dan berkesan adalah salah 1 cara alternatif untuk membantu anda mengawal ekzema.

 

ekzema teruk

Sebab Anda Perlu Selesaikan Masalah Ekzema Anda Sekarang

  • Nak tubuh badan yang sihat
  • Nak hidup yang lebih berkualiti
  • Jimatkan belanja guna produk yang tak berkesan.

SEGERALAH BERTINDAK!!!!

Berapa anda sanggup bayar untuk kesihatan anda?

RM5k? RM10k? RM100k?

Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai. Jika dikira, bila anda sakit total kos rawatan adalah lebih besar dan mahal jika nak dibandingkan dengan kos menjaga kesihatan sebelum sakit. Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga sendiri. Bagi saya, ianya sangat penting. Apalah sangat nilai ResV ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan dan kesusahan yang anda alami sekarang ni.

Tunggu Apa Lagi??

Jika anda masih perlukan penjelasan lagi berkaitan bagaimana ResV Shaklee dapat membantu mengawal ekzema dan juga harga, jangan risau saya boleh jelaskan kepada anda.

Call Segera  012 621 1883 (Klik nombor telefon ini untuk hubungi) Atau Whatsapp Segera  016-2256183 (Klik nombor ini untuk wasap)

bisnes shaklee

Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk merawat tetapi hanya supplimen (makanan tambahan sahaja). Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu. Walaupun terbukti secara saintifik dapat menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya berlaku hanya dengan izin Allah.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.