Berkatkah Bisnes Tanpa Keredhaan Ibu Bapa?

ibu bapa tak benarkan berniaga

Berkatkah Bisnes Tanpa Keredhaan Ibu Bapa?

Setiap pagi, dalam group iReach kami ada 1 program, namanya Zoom Power Hour (ZPH). Ini antara salah 1 hikmah pandemik Covid ni, muncul idea daripada mentor saya untuk buat satu sesi di zoom yang mana kami memenuhi masa dengan mendengar tips bisnes dan motivasi daripada orang-orang yang dah berjaya.

Baru-baru ni, seorang master Shaklee berkongsi kisahnya.

ibu bapa tak benarkan berniaga

Ibu Bapa Kecewa Anak Tak Mahu Kerja Peguam

Master ni ialah seorang pelajar undang-undang. Undang-undang pula tu. Jadi, memang besar hati sangat ibu bapa dia anaknya akan jadi peguam. Lepas tamat belajar, rupanya si anak tak minat nak jadi peguam.

Aduh, hancur hati mak ayah dia. Sedangkan dia minat berniaga.

Lepas tu, macam-macam benda dia jual. Baju lah, botol susu baby, kurma. Macam-macam lah. Tapi, dah la penat lepas tu untung bersih tak seberapa. Ini dia share pengalaman dia lah. Hinggalah dia jumpa Shaklee dan serius buat Shaklee. Barulah nampak duit sentiasa masuk dalam bank.

Sebab tu dia pilih nak buat Shaklee betul-betul dan tinggalkan bisnes-bisnes yang lain. Namun begitu kan, mak dia sentiasa tanya bila nak cari kerja..

Ibu Bapa Kita Tak Tahu Semua Benda

Bagi sesetengah orang, terutamanya umur-umur ibu bapa kita, anak-anak mereka ni mesti belajar sungguh-sungguh, masuk universiti dan dapat kerja makan gaji. Kerja makan gaji tu menjamin masa depan.

Sikit pun tak terlintas di fikiran mereka bahawa bila kerja makan gaji, kita tak ada pilihan. Kita kena ikut kata majikan. Masa pandemik Covid baru-baru ni ramai yang terbuka mata. Sebab ramai sangat pekerja-pekerja terpaksa dikurangkan gaji malah ada yang dibuang kerja terus. Kerja makan gaji pun dah tak selamat sebenarnya.

peluang bisnes dengan shaklee

Kalau anda rasa peluang anda ialah dalam bisnes, bulatkan tekad dan buat betul-betul. Tunjukkan kepada mereka yang anda mampu lakukan. Ini bukan nak kurang ajar atau nak membelakangkan ibu bapa atau suami, tapi ini pilihan untuk masa depan anda.

Kita yang bertanggungjawab kepada kehidupan kita sendiri dan kita yang perlu ambil bahagian dalam menentukan hidup kita.

Jika nak berminat dengan apa yang Shaklee tawarkan dan apakah peluang anda dalam bisnes ni, boleh hubungi saya di nombor di bawah

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.