Bantu Pesakit Kanser Untuk Lebih Sihat Dengan Vitamin Yang Dikaji Pakar Selama 30 Tahun

vivix mampu mencegah kanser

Bantu Pesakit Kanser Untuk Lebih Sihat Dengan Vitamin Yang Dikaji Pakar Selama 30 Tahun

Pengalaman melawat di wad oncology (pesakit kanser) menjadikan saya lebih sensitif dengan penyakit ini. Walaupun rata-rata pesakit di wad itu walaupun lepas kemo mereka masih bersemangat, namun kesan sampingan kadang-kadang tidak tertahan. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

Derita seawal hari pertama

Pengalaman saya sendiri melawat seorang bapa saudara yang mengalami kanser paru-paru. Pada peringkat awal, beliau merasakan badan kurang sihat, sering batuk-batuk, sesak nafas dan mengalami penurunan berat badan yang agak mendadak. Selepas mengalami batuk berdarah, barulah beliau berkunjung ke klinik. Ujian untuk TB didapati negatif dan beliau diberikan antibiotik sahaja.

Dalam masa sebulan, kesihatannya bertambah baik. Namun selepas sebulan keadaan beliau mula mengalami simptom yang sama dan kali ini lebih teruk. Kesukaran bernafas memaksa beliau ke hospital dan didapati paru-parunya berair. Dadanya ditebuk untuk mengeluarkan air dan keputusan yang didapati daripada sampel ini mendukacitakan, iaitu beliau disahkan positif kanser paru-paru dan sel itu telah merebak ke bahagian badan yang lain.

Ketika itu, dinding harapan untuk hidup seolah-olah sudah roboh. Tiada lagi semangat dan keceriaan dan biasa beliau tunjukkan. Hanya wajah yang kelam dan muram.

vivix mampu mencegah kanser

Apa agaknya reaksi kita jika diri sendiri atau ahli keluarga disahkan menghidap kanser?

Perlukan kemoterapi

Mahu tak mahu, untuk menyelamatkannya, kemoterapi harus dimulakan. Selepas rawatan kemoterapi kali pertama, keadaannya sangatlah teruk. Sampai kami tidak lagi sanggup memandang wajahnya. Rambut mula gugur, badannya sangat lemah dan jari kaki mula memburuk. Menurut doktor, itu memang kesan kemoterapi.

Menurut doktor juga, kemoterapi berkemungkinan besar tidak mampu menyembuhkan penyakit kanser yang dihadapi, kemoterapi hanya bertujuan merencatkan sel kanser dan meningkatkan jangka hayat. Namun, kesan sampingan harus dihadapi kerana sel normal juga turut dimusnahkan oleh ubat kemoterapi.

Selepas beberapa kitaran kemoterapi, badan beliau tidak mampu lagi melawan kesan sampingan. Tidak tahan dengan penderitaan yang dialami sehinggakan keluarganya hampir meminta untuk membatalkan rawatan kemoterapi kepadanya dan berubat secara kampung. Namun, atas nasihat ahli keluarga yang lain, rawatan kemoterapi diteruskan juga.

Sehinggalah suatu masa yang telah ditetapkan, beliau tidak mampu lagi menahan perbalahan sel kanser dan kemoterapi dan menghembuskan nafas terakhir akibat penyakit kanser paru-paru

Sejak melawat di wad kanser (onkologi) saya menyaksikan banyak kematian akibat kanser. Walaupun pesakit sudah dirawat dengan baik, namun seolah-olah bila disahkan menghidap kanser mereka sedang menunggu giliran dijemput malaikat maut.

Yang lebih mendukacitakan, kesedihan dan kesakitan seolah-solah sebati dengan pesakit kanser. Saya mula terfikir cara untuk mengembalikan keceriaan dan semangat mereka untuk menghadapi hidup dan cara untuk meningkatkan kualiti hidup mereka. Sekurang-kurangnya biarlah mereka dijemput dalam keadaan tenang dan gembira.

Dengan harapan untuk menambahkan nilai dan kualiti hidup kepada pesakit-pesakit ini, saya mula membaca buku-buku dan kajian mengenai pemakanan dan kanser yang membawa saya menemui resveratrol yang berkesan dalam mengawal sek kanser . Walaupun rawatan yang berkesan untuk kanser masih kemoterapi, namun makanan tambahan juga diperlukan oleh sel yang sihat untuk berfungsi dengan lebih baik apatah lagi apabila banyak sel sudah dirosakkan oleh sel kanser

Berdasarkan bacaan saya di blog Professor Steve Chaney yang mengetuai kajian ke atas kanser selama 30 tahun lamanya, saya telah menyediakan satu kombinasi produk Shaklee untuk membantu melengkapkan keperluan zat dan nutrien pesakit kanser pelbagai peringkat. Baik yang sedang menjalani rawatan ataupun yang sudah habis rawatan. Tidak lupa fungsi antioksida, terutamanya resveratrol yang mampu bertindak pada peringkat DNA yang dibuktikan melalui kajian saintifik mampu mencegah kanser dan penyebaran sel-sel kanser.

vitamin untuk pesakit kanser

Vitamin ini telah dkaji dan terbukti mampu membantu pesakit kanser untuk lebih aktif dan bertenaga

 • Vivix – Membantu merencatkan pertumbuhan sel kanser dan memelihara sel yang normal
 • Nutriferon – Menggalakkan penghasilan interferon yang memantapkan sistem imun bagi melawan punca-punca kanser.
 • Performance Drink – Membekalkan bekalan air yang cukup kepada pesakit dan mengelakkan terhidrasi akibat rawatan.
 • Energizing Soy Protein – Untuk memastikan protein dan kalori yang mencukupi kerana pesakit kanser biasakan hilang selera makan apatah lagi ketika menjalani rawatan kemo.
 • Alfalfa Complex – Memastikan keadaan beralkali dalam badan kerana sel kanser lebih membiak subur dalam keadaan berasid.
 • Vita-Lea – Membekalkan kesemua vitamin dan mineral untuk memastikan kesihatan tubuh badan
 • Vitamin B Complex – membantu penghasilan sel darah merah kerana sel darah merah mungkin menerima kesan akibat kemoterapi
 • Omega Guard – Mengurangkan keradangan dan merangsang penghasilan eikasonoid baik yang boleh melawan perkembangan sel kanser
 • DTX Complex – Membuang kesan kemoterapi daripada hati
 • Carotomax – pre vitamin A yang mengawal perkembangan sel sihat selepas kemoterapi.
 • Peppermint Ginger Plus – Mengawal rasa loya yang sering dialami oleh pesakit kanser yang menjalani rawatan kemoterapi.

Walaubagaimanapun, set ini hanyalah cadangan untuk memastikan keperluan zat makanan kepada para pesakit kanser dan produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk menyembuhkan penyakit kanser anda. Bincanglah dengan doktor yang merawat sebelum menggunakan mana-mana suplemen dan saya boleh membantu untuk membuat pilihan suplemen yang mungkin anda perlukan.

Melalui set ini, saya amat berharap dapat memberi harapan baru kepada pesakit kanser untuk menjalani kehidupan yang lebih berkualiti. Sedangkan Allah berjanji semua penyakit ada penawarnya kecuali mati, jadi tak salah untuk kita berusaha.

Harga Set Vitamin Untuk Pesakit Kanser

Satu botol Vivix yang mengandungi 150ml berharga RM475

Satu kotak Nutrferon mengandungi 30 stick seberat 1.2gram dan berharga RM181.25

Satu canister ESP seberat 850gram berharga RM161.25

Satu canister Performance Drink seberat 539gram berharga RM86.25

Sebotol VitaLea yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM93.75

Sebotol Omega Guard yang mengandungi 90 biji kapsul minyak ikan berharga RM136.25

Alfalfa Complex pula didatangkan dalam 2 saiz. Yang kecil mengandungi 330 biji tablet berharga RM53 dan yang besar mengandungi 700 biji tablet berharga RM102.50

Sebotol Carotomax mengandungi 30 biji kapsul berharga RM77.50

Sebotol vitamin B-Complex yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM58.75

Sebotol Peppermint Ginger Plus yang mengandungi 90 biji tablet berharga RM47.50

Sebotol DTX Complex yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM156.25

Harga yang saya paparkan ialah harga runcit. Dengan menghubungi saya, sudah tentu saya akan tawarkan harga sesuai dengan nilai wang anda.

Jika nak lebih menguntungkan, dengan menyertai keluarga Shaklee, anda boleh dapat potongan sebanyak 15-20% dan berpeluang mendapat bonus yang ditawarkan oleh Shaklee. Yuran ahli hanyalah RM65 untuk seumur hidup.

Bagaimana mendapatkan produk Shaklee?

Anda boleh mendapatkan produk Shaklee daripada pengedar Shaklee yang sah tapi hati-hati ye, pastikan ada dapatkan daripada pengedar berkaliber yang boleh memberi konsultasi masalah anda dan mencadangkan cara pemakanan vitamin yang betul. Kalau cara makan salah, bukan saja tidak beri kesan positif malah mungkin lagi teruk jadinya.

Bagaimanapun, sebelum ambik apa-apa suplimen, anda perlu berbincang dengan doktor yang merawat anda dulu ya.

Kalau nak tempah set ini atau atau ada sebarang pertanyaan, hubungi saya Fyda
Whatsapp ke 012 621 1883,
direct link di sini – www.wasap.my/60126211883

2 comments

 • Seperti yg penulisan tahu, rawatan dan juga bhn supplement shaklee yg Tuan nyatakan adalah mahal dan hanya mampu dibeli oleh org2 yg mempunyai kewangan yg kukuh.

  ABA24 dgn harga yg lebih rendah mampu memberi tenaga yg mencukupi utk tubuh melawan penyakit dan merawat sistem tubuh

  • Silap tu puan. Sebenarnya kalau dikira suplemen shaklee tak mahal pun. sebab ada yang boleh tahan 3-4 bulan. 6 bulan pun ada. bukan semua pengguna shaklee ada kewangan kukuh. Dengan join member, boleh dapat harga lebih murah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.