Bagaimana Nak Bantu Pulihkan Ekonomi Negara Dari Rumah Sendiri?

mulakan bisnes dari rumah

Bagaimana Nak Bantu Pulihkan Ekonomi Negara Dari Rumah Sendiri?

Seiring dengan peningkatakan kes Covid-19 yang mana menyebabkan kebimbangan kita, ada 1 benda lagi yang perlu kita rasa bimbang ialah tentang ekonomi. Banyak syarikat yang terpaksa gulung tikar.

Orang makin kurang kuasa membeli, sebab cash lama tak gerak, ekonomi akan drop.

Syukur alhamdulillah sebab kerajaan kita prihatin dengan keadaan rakyat. Tapi, sedarlah kawan-kawan duit tu bukan untuk disimpan dalam tabung, jadi untuk dialirkan. Kena guna supaya duit itu bergerak. Bila duit bergerak, ekonomi akan pulih.

So, nak alirkan ke mana duit tu? Memang la kita perlu beli barang-barang keperluan, tapi boleh juga dibuat modal untuk mulakan perniagaan.

Nak meniaga apa yek?

mulakan bisnes dari rumah

Jana Income Dari Rumah Saja

Sebagai rakyat Malaysia, kita memang kena ikutlah saranan kerajaan untuk ‘Stay at home. Semakin kita patuh, sebenarnya semakin kita boleh membantu untuk kurangkan kes Covid-19 dan makin cepatlah kita nak pulihkan ekonomi.

Pasa yang sama, kita juga boleh jana pendapatan dari rumah. Ikutlah minat masing-masing, suka di dapur boleh cari kelas online, suka menulis boleh juga asah bakat menulis ebook yang berfaedah, it can be anything. Sekarang ramai orang buat bisnes makanan kan, tapi biarlah makanan kita jual tu berkhasiat.

Kalau nak, boleh juga join saya buat business suplemen, boleh bantu rakyat kekal sihat dan amalkan gaya hidup yang sihat.

Ada ramai suri rumah dalam team kami yang boleh bergaji empat angka. Ada kuasa membeli, boleh bantu ekonomi pulih juga. InshaAllah, dengan modal yang rendah, anda mampu membina bisnes dari rumah sahaja.

Produk kesihatan antara niche yang menjadi keperluan sepanjang waktu. Keperluan bukan kehendak. Sama ada waktu ekonomi ok ataupun tidak sebab orang sentiasa nak sihat. Lagi-lagi lah masa pandemik ni, lagilah orang nak cari produk kesihatan.

bagaimana nak dapat bonus shaklee

 

bonus shaklee

 

So, berbalik pada bab duit mengalir tadi.

Cuba tengok bonus pada awal bulan. RM300. Dengan RM300 tu, mungkin kita boleh beli barang dapur, bagi pada mak ayah kan?

Tapi bila hujung bulan, bonus dah Rm1000. Kuasa memberi dan membeli juga jadi makin besar kan? Bukan je boleh beli barang dapur, mungkin boleh beli apa-apa yang kita berkenan sebelum ni. Kita juga boleh bantu peniaga-peniaga kecil lain. Contohnya beli nasi lemak Mak Cik Kiah, boleh la Mak Cik Kiah teruskan bisnes dia.

Nampak tak bila duit mengalir? Ekonomi akan dapat pulih.

Kita kena pastikan duit tu mengalir. Sama ada sikit atau banyak, sebenarnya usaha kecil kita juga boleh membantu baikpulih ekonomi negara.

Bagaimana Shaklee boleh bertahan di saat-saat ekonomi meleset?

Bagaimana SID Shaklee boleh bertahan tanpa perlu pun cari kerja lain.

Bila berlaku wabak #Covid19 sekarang ni, jelas nampak dah kenapa dan bagaimana Shaklee boleh bertahan dalam keadaan sekarang.

1. Shaklee adalah produk kesihatan. Macamana pun, orang masih perlukan suplemen, time recession ke, time wabak lebih-lebih lagi

2. Bisnes Shaklee berjalan sendiri selari dengan jualan produk kesihatan. Apa yang kita jual, hasilnya kita dapat balik dalam bentuk bonus. Makin banyak kita jual, makin banyak hasilnya. Dan bukan kita jual sorang-sorang, kita buat dalam team. Kita tolong team kita jana income.

3. Bisnes Shaklee boleh dijalankan dimana-mana. Zaman dulu orang buat secara offline sahaja. Jaman sekarang, online pun boleh.

Jadi walaupun kita kena kuarantin di rumah (macam sekarang Perintah Kawalan Pergerakan #StayAtHome), kami pengedar masih boleh berbisnes macam biasa. Malah, sepanjang PKP ni bertambah-tambah yang naik pangkat.

So saya nak tayang sikit bonus-bonus dalam team kami.

 

bonus 2000

 

cara dapat bonus shaklee

mulakan bisnes sekarang

bonus shaklee

 

Ini antara bonus la ya..

Sebab itu pakar ekonomi dan sifu bisnes seperti Jack Ma, Robert Kiyosaki dan beberapa orang lagi berkata MLM adalah bisnes masa depan.

Sampai satu masa, MLM adalah pilihan kita.

Bisnes MLM ada banyak di Malaysia (asal locally) atau antarabangsa seperti Shaklee. Pilihlah yang bertanggungjawab dan punya track record.

Jangan cari nahas dengan pilih company yang tak takut dosa dengan selalu menipu pengedarnya sendiri. Jangan pilih company penipu. Mulakan perniagaan anda sekarang walaupun masih bekerja, sebab cuba anda fikir jika keadaan ini berterusan, adakah gaji anda masih dibayar?

Wanna join my team? Lagi cepat anda start, anda boleh dapat hasil cepat daripada jika anda mulakan esok.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.