Bagaimana Memulihkan Hati Berlemak?

hati rosak

Bagaimana Memulihkan Hati Berlemak?

Anda telah disahkan menghidap hati berlemak dan doktor bagitahu anda, tak ada ubat yang boleh mencairkan lemak di hati tu, hanya pemantauan sahaja untuk pastikan hati tak makin rosak. Namun, anda perlu lakukan perubahan gaya hidup dan ini boleh membantu masalah hati berlemak anda.

Anda boleh baca artikel saya ini untuk info lanjut tentang hati berlemak.

Sebenarnya orang yang ada masalah hati berlemak ni turut ada penyakit lain, contohnya kencing manis, tekanan darah tinggi, lemak dan kolesterol tinggi dan obesiti.

Penyakit ni boleh dikawal dengan pemakanan yang sihat dan seimbang, atau anda boleh follow suku-suku separuh, bersenam dengan kerap kerana senaman boleh mengurangkan kerintangan insulin.

Selain daripada tu, pengambilan suplimen juga boleh membantu masalah anda. Suplimen ni bukannya untuk merawat penyakit anda tapi membantu untuk baikpulih sel dan membantu untuk mengawal penyakit anda sekaligus membantu kurangkan lemak di hati.

hati rosak

Kenapa Pilih Suplimen Shaklee?

Saya dan keluarga saya ialah pengamal vitamin Shaklee, sangat happy dengan kesihatan kami sekarang dan ingin sangat berkongsi kebaikan vitamin ini.

Shaklee ialah vitamin semulajadi dan organik, yang dibuat daripada bahan-bahan semulajadi, tiada bahan kimia bahaya dan tiada bahan pengawet bahaya.

Vitamin Shaklee juga terbukti selamat untuk jangka masa yang panjang, iaitu lebih 20 tahun melalui kajian Landmark Study. Baru-baru ni pun, semasa Global Conference Shaklee di USA, ramai sangat orang-orang tua dalam Shaklee yang dah makan vitamin Shaklee hampir 50 tahun tapi masih sihat dan bertenaga.

Cadangan Vitamin Untuk Orang Yang Mengalami Masalah Hati Berlemak

penawar hati berlemak

Dalam hal ini, kita tahu penyakit hati berlemak ini disebabkan oleh kerintangan insulin, lemak dan kolesterol berlebihan dan juga keradangan yang berlaku yang boleh menyebabkan berlaku sirosis hati dan kegagalan fungsi hati.

Jadi, selain daripada nak kurangkan lemak di hati, kita juga tak mahu komplikasi sirosis itu berlaku.

1. DTX Complex

DTX Complex ialah gabungan herba yang dipaten mengandungi ekstrak biji benih pokok milk thistle (milk thistle seed), dandelion, articok, kunyit, ling zhi dan schizandra berfungsi:

  • Menyokong penjanaan semula sel-sel hati
  • Melindungi hati
  • Menangani masalah seperti hepatitis dan sirosis
  • Mengekalkan aliran hempedu
  • Membantu meningkatkan fungsi hati
  • Merangsang sintesis protin, tingkatkan jumlah enzim dalam hati untuk detoksifikasi dan perlahankan pembentukan toksin
2. Nutriferon

Nutriferon mengandungi ekstrak biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga safflowerberfungsi:

  • Meningkatkan interferon semulajadi badan dan menguatkan tindakbalas imun badan.
  • Menentang radikal bebas dan faktor penyebab masalah hati.
  • Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj bagi menentang pencerobohan dan memusnahkan virus dan kuman
3. Vivix

Vivix mengandungi gabungan polifenol tumbuhan yang sangat tinggi kandungan antioksidannya. Polifenol boleh membantu;

  • Melindungi tisu hati daripada masalah pengoksidaan akibat alkohol (Kasdallah-Grissa et al 2007).
  • Polifenol juga membantu dalam sindrom metabolik, termasuk kencing manis, darah tinggi, kolesterol tinggi dan obesiti. (Ajmo et 2008, Buettner et al 2010, de Kreutzenberg et al 2010, Kraegen et al 2009).
  • Polifenol juga mengaktifkan proses dalam badan untuk mengurangkan pengumpulan lemak pada hati dan menyekat pembentukan lemak yang baru pada hati.
  • Polifenol juga membantu mengurangkan rintangan insulin (Aoun et al 2010, Bujanda et al 2008, Shang et al 2008).
4. Omega Guard

Omega Guard ialah minyak ikan tulen yang dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak Omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi. 1 sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega Guard.

Asid lemak omega 3 dapat membantu masalah hati bengkak atau fatty liver antaranya disebabkan:

  • Asid lemak omega 3 mengurangkan keradangan yang boleh menyebabkan hati berparut dan sirosis (Perez-Martinez 2010)
  • Asid lemak omega 3 meningkatkan jumlah lemak tak tepu dalam sel membran. (Martin de Santa Olalla et al 2009).
  • Omega-3 juga mengurangkan lemak dalam darah dan membantu penggunaan lemak dalam tisu hati dan otot rangka (Ukropec et al 2003).
5. Energizing Soy Protein (ESP)

Ada kajian yang mengatakan bahawa protein boleh membantu mengurangkan lemak dalam hati. Dalam kajian kepada 15 orang sukarelawan yang mengamalkan diet tinggi protein. Selepas 2 tahun, mereka mengalami pengurangan lemak dalam hati dan separuh daripada mereka dah tak ada masalah itu.

  • Protein boleh mengimbangkan karbohidrat, mengurangkan paras gula
  • Protein juga mengekalkan jisim otot yang boleh meningkatkan metabolisme badan.
6. Vitamin asas keperluan badan

Disamping nak hilangkan lemak di hati, ada juga suplimen asas yang diperlukan untuk kesihatan badan.

  • Multivitamin – Dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan setiap hari
  • Vitamin B Co – membantu mengurangkan gula dalam darah dan bantu mengurangkan stress.
  • Vitamin C – membantu kesihatan salur darah dan meningkatkan imun.

Harga Set Hati Berlemak

Harganya set ini sangat berbaloi dan mampu milik sebab anda juga secara automatik akan jadi ahli Shaklee dan mendapat cash bonus bulan depan.

  • DTX Complex ada 90 biji – RM156
  • Nutriferon ada 30 sachet – RM180
  • Vivix ada 150ml – RM475
  • OmegaGuard ada 90 kapsul – RM136
  • ESP ada 850gram – RM160
  • Vitalea ada 120 biji – RM93
  • Vitamin B Complex ada 120 biji – RM58
  • Vitamin C Sustained Released ada 180 biji – RM97

Total harga ialah RM1,355. Namun anda berhak dapat keahlian percuma dan cash bonus next month.

Anda hanya perlu hubungi Fyda sekarang di 012-621 1883

Jangan Tunggu Sampai Hati Anda Rosak Dulu

Lemak dalam hati boleh menyebabkan keradangan dalam hati, berparut dan akhirnya boleh mengecut (sirosis). Jadi, janganlah tunggu hati rosak dulu untuk bertindak. Sebab peringkat hati berlemak ni masih boleh diselamatkan dan boleh di reverse.

Dah jadi sirosis tu, minta ampun la.. mungkin tak dah boleh kembali normal.

Hubungi saya sekarang di 012 621 1883

Atau direct wasap www.wasap.my/60126211883/hatilemak

Jika anda ada kredit kad atau debit kad, boleh terus klik gambar di bawah untuk pembelian secara online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.