Author Archives: ketamkecil

3 Tips Nak Kecutkan Fibroid, Ikhtiar Untuk Elak Pembedahan

3 Tips Nak Kecutkan Fibroid, Ikhtiar Untuk Elak Pembedahan Jika anda disahkan menghidap fibroid, anda mungkin dibeitahu bahawa fibroid ialah ketumbuhan yang tidak bahaya dan bukan kanser. Fibroid ni mungkin tak ada apa-apa simptom, malahan ramai wanita hanya dikesan ada fibroid bila mereka dah meninggal melalui post mortem. Kesan fibroid ni bergantung kepada saiz dan lokasinya di dalam rahim. Jika […]

Read more

Kenapa Makin Ramai Wanita Muda Menghidap Kanser Payudara?

Kenapa Makin Ramai Wanita Muda Menghidap Kanser Payudara? Setiap tahun, kurang lebih 12,000 wanita berumur kurang 40 tahun disahkan menghidap kanser payudara. 40 tahun tu umur yang masih muda la kan? Walaupun ikut peraturan hanya kurang daripada 5%, tapi kanser payudara merupakan kanser paling utama dalam kumpulan umur ini. Kanser payudara akan meningkatkan dengan meningkatnya umur. Selalunya kanser payudara terjadi […]

Read more

Set Kuatkan Imun Shaklee COD Kota Kinabalu, Putatan, Penampang

Set Kuatkan Imun Shaklee COD Kota Kinabalu, Putatan, Penampang Sekarang ni, walaupun dah ada vaksin, tapi kes Covid tetap juga meningkat saban hari. Yang paling takut, wave kali ini berbeza sangat. Bukan sahaja orang yang berpenyakit mempunyai risiko tinggi, tetapi orang-orang muda juga dijangkiti dan menyebabkan kematian dalam tempoh masa yang cepat. Sebelum teruskan pembacaan, mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada […]

Read more

Benarkah Ibu Mengandung Lebih Mudah Dijangkiti Covid?

Benarkah Ibu Mengandung Lebih Mudah Dijangkiti Covid? Bila disahkan mengandung, tentulah 1 keluarga sangat gembira. Apa lagi perasaan seorang itu. Terlalu-lalu seronok. Namun, dalam keadaan pandemik begini, dah tentu perasaannya sedikit berbeza. Adakah Covid ni berisiko kepada ibu dan kandungannya? Ibu-ibu yang mengandung semasa pandemik ini perlu mengambil lebih perhatian terhadap diri dan kandungan. Mesti patuhi betul-betul arahan doktor dan […]

Read more

Tips Kepada Pasangan Yang Sedang Usaha Dapatkan Anak

Tips Kepada Pasangan Yang Sedang Usaha Dapatkan Anak PASANGAN YANG TENGAH TRY TO CONCEIVE MESTI BACA!  Kepada yang tanya, cerita sikit ye macam mana Vivix ni membantu kesuburan kita.  First, Vivix ada Polifenol yang bantu baiki sel-sel badan. Bila dia mampu jaga sel-sel badan, keseluruhan organ peranakan kita pun terjaga dan terlindung.  Dapat membantu ovari kita produce telur dengan lebih […]

Read more

Jauhi Vitamin C Penyebab Batu Karang Buah Pinggang

Jauhi Vitamin C Penyebab Batu Karang Buah Pinggang Rupanya ramai orang takut nak makan vitamin C walaupun musim pandemik ni perlu sangat nak kena kuatkan imun, sebabnya ada pihak mendakwa vitamin C boleh menyebabkan betu karang. Sebenarnya saya pun lupa kalau pernah belajar dulu masa kat medical school tapi ada orang yang belajar Nutrional Medicine menyangkal vitamin C penyebab batu […]

Read more

Kajian Menunjukkan Vitamin C Mengurangkan Stress Dan Anxiety, Namun..

Kajian Menunjukkan Vitamin C Mengurangkan Stress Dan Anxiety, Namun.. Kontroversi vitamin C masih belum reda. Orang masih belum habis bincangkan dos vitamin C. Masih lagi ada orang berpegang yang kita hanya perlukan dalam 80-100mg vitamin C sahaja sehari. Saya nak kongsikan 1 kajian yang menarik tentang vitamin C dan mungkin sesuai untuk keadaan kita sekarang sebab ramai sangat yang mengalami […]

Read more

Nak Setelkan Masalah Gastrik? Pilih la ESP

Bagaimana ESP Shaklee membantu dalam meredakan dan mengurangkan sakit gastrik? Untuk pengetahuan, ESP Shaklee adalah sumber protein yang dihasilkan daripada kacang soya NON GMO. kacang soya sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkali – dapat meneutralkan keasidan di dalam perut yang dirembeskan oleh kelenjar perut. ESP Shaklee ada kandungan protein yang tinggi – dapat membantu dalam sistem pencernaan bekerja dengan lebih […]

Read more

3 Sebab Orang Bekerja Pilih Bisnes Shaklee Dan Terus Setia

3 Sebab Orang Bekerja Pilih Bisnes Shaklee Dan Terus Setia Saya bermula dengan bisnes Shaklee sejak tahun 2013, ketika mengandungkan anak saya sulung saya. Sangat seronok masa tu, berkongsi ilmu penyusuan dengan ibu-ibu. Walaupun dah banyak kali jadi ibu, tapi bila nak uruskan bayi tetap ada cabaran tersendiri. Itulah sebenarnya yang menguatkan saya. Bila bertemu kawan-kawan baru dan sama-sama berkongsi […]

Read more
1 2 3 53