Abah Dah Boleh Nampak Tulisan Kecil, Anak Terharu Mata Ayah Makin Sihat

rabun mata pulih

Abah Dah Boleh Nampak Tulisan Kecil, Anak Terharu Mata Ayah Makin Sihat

Dalam 100 tahun inovasi nutrisi, ResV Shaklee mungkin pencapaian dalam bidang nutrisi yang sangat mengagumkan.

Ini adalah 1 pencapaian yang hebat sebab Shaklee juga merupakan syarikat pertama yang mengeluarkan multivitamin, serbuk protein yang pertama, vitamin C yang bersifat sustain-released yang pertama. Shaklee juga menjalankan lebih daripada 100 kajian klinikal ke atas produknya dan merupakan satu-satunya syarikat nutrisi yang mempunyai Landmark Study yang menunjukkan kesan baik mengamalkan produk Shaklee untuk jangka masa panjang.

Bagaimana ResV Bertindak?

Setiap hari sel kita akan dirosakkan oleh radikal bebas daripada persekitaran. Ini termasuklah daripada pencemaran sekitar kita, daripada UV matahari dan termasuk juga makanan yang tidak seimbang dan gaya hidup yang penuh tekanan. Radikal bebas ini merosakkan DNA dalam sel dan mencetuskan keradangan dalam badan yang mana boleh mencepatkan penuaan sel.

Untuk membantu proses membaikpulih sel dan menjadikan sel kuat dan bertenaga, Shaklee telah mencipta Res-V.

Bahan yang paling utama dalam ResV juga ialah anggur muskadin, yang merupakan antara tumbuhan yang jarang di dunia tapi sangat bermanfaat untuk kesihatan. Anggur muskadin ni mengandungi semua antioksida yang terdapat dalam anggur-anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, anggur muskadin sangat tinggi dengan khasiat asid ellagic dan ellagitanins yang mana digabungkan dengan tumbuhan lain termasuk buah delima dan chebulic myrobalan ataupun buah kaduka yang merupakan herba yang penting dalam perubatan Ayurveda menjadikan ResV suplimen yang 30% lebih berkuasa berbanding Vivix.

tips awet muda

Manfaat ResV Untuk Kesihatan Anda

Kalau anda nak tahu, ResV disokong dengan 6 paten. Paten ini termasuk proses untuk estrak polifenol daripada tumbuhan tersebut supaya anda boleh dapat sepenuh kandungan nutrisi dan manfaatnya.

So, maksudnya nak dapatkan khasiat ResV memang perlu dapatkan di Shaklee sebab tak ada orang lain atau syarikat lain yang boleh ikut teknologi ni sebab dah dipatenkan.

Kajian klinikal yang dijalankan membuktikan bahawa penggunaan polifenol secara konsisten  memberi manfaat perlindungan daripada kanser, penyakit berkaitan jantung dan salur darah, kencing manis, osteoporosis dan penyakit berkaitan saraf.

1. Kulit yang sihat

Polifenol membantu melindungi kulit daripada sinaran UV dan serangan radikal bebas, meningkatkan penghasilan kolagen dan mengurangkan kedutan halus di kulit.

2. Pengedaran darah yang lancar

Dengan mengurangkan keradangan kronik dan juga menurunkan paras kolesterol jahat, polifenol boleh membantu kesihatan jantung.

3. Menjaga paras gula yang sihat

Polifenol membantu mengawal paras gula dengan meningkatkan sensitiviti insulin terhadap sel.

4. Membantu organ detoks bertindak lebih berkesan

Polifenol membantu hati untuk memproses bahan-bahan bahaya dalam badan. Selain itu, polifenol juga meniru kesan berpuasa atau pemotongan kalori. Ini mungkin boleh membantu untuk turunkan berat badan.

5. Fungsi otak yang sihat

Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu meningkatkan fungsi otak untuk orang dewasa yang mempunyai masalah mental yang ringan. Pengambilan polifenol setiap hari meningkatkan pengaliran darah ke otak, jadi boleh membantu meningkatkan ingatan dan daya fokus.

6. Meningkatkan tenaga dan kekuatan otot

Polifenol boleh membantu untuk meningkatkan penghasilan mitokondria yang merupakan kilang untuk menghasilkan tenaga dalam badan kita. Ia juga membantu meningkatkan penghasilan otot dan mengekalkan otot dikalangan warga emas yang mana sangat mudah untuk kehilangan otot.

7. Pertumbuhan sel yang sihat

Polifenol adalah salah 1 bahan yang mengurangkan risiko kanser dan dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan sel tidak normal.

8. Menyokong kesihatan sendi

Polifenol melindungi tulang rawan daripada rosak dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen.

KLIK SINI UNTUK ORDER RES-V

 

Testimoni Res-V

rawat mata rabun

 

tips bertenaga

Klik sini untuk order ResV dan anda berhak dapat konsultasi yang terbaik daripada saya sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.