3 Sebab Orang Bekerja Pilih Bisnes Shaklee Dan Terus Setia

bisnes untuk orang bekerja

3 Sebab Orang Bekerja Pilih Bisnes Shaklee Dan Terus Setia

Saya bermula dengan bisnes Shaklee sejak tahun 2013, ketika mengandungkan anak saya sulung saya. Sangat seronok masa tu, berkongsi ilmu penyusuan dengan ibu-ibu. Walaupun dah banyak kali jadi ibu, tapi bila nak uruskan bayi tetap ada cabaran tersendiri.

Itulah sebenarnya yang menguatkan saya. Bila bertemu kawan-kawan baru dan sama-sama berkongsi ilmu. Perjalanan masih panjang dan sepanjang perjalanan saya membina bisnes ini, ada tiga sebab yang buatkan saya terus setia bersama Shaklee.

bisnes untuk orang bekerja

3 Sebab Terus Setiap Dengan Shaklee Dan Tak Berubah

1. Guilt-Free Business.

Banyak produk di pasaran walapun dah lulus KKM, tapi ditarik balik kerana didapati ada bahan bahan dan terlarang.

Tapi kenapa tak risau pun dengan produk Shaklee?

Sebab, Shaklee sudah dibuktikan dengan sains yang ianya memang selamat dan berkesan. Semua produk Shaklee adalah telus. Setiap yang Shaklee katakan pasti ada bukti hitam putih. Sebelum keluarkan produk, produk tu dah ada kajian klinikal.

kecutkan fibroid

2. Empowering People

Bisnes ni ialah ‘people bisnes. Kita bisnes dengan manusia, so kita memang kena berkomunikasi dengan manusia.

Bila customer bagi feedback,

-Lepas makan vitamin C, resdung makin ok dan tak bersin waktu pagi lagi.

-Lepas amalkan Vivix, cyst dan mengecut.

Saya sangat bersyukur dan bangga sebab boleh bantu orang untuk lebih sihat.

Begitu juga dalam bisnes. Ada orang yang memang tak tahu apa-apa pasal bisnes dan memilih untuk buat bisnes Shaklee. Orang macam ni kita perlu train dan guide sehingga dia dapat hasilkan pendapatan sendiri.

kecutkan cyst

3. Provide Opportunity

Masa saya mula-mula bekerja dan dapat gaji, saya sangat bangga dapat tolong orang dengan bersedekah, menderma. Sebab definisi “tolong” yang saya faham mostly about memberi. Sebab, itu je lah yang boleh.

Walau bagus mana pun kerja saya, saya tak dapat tawarkan peluang kerja kepada sesiapa termasuklah ahli keluarga saya sendiri.

Tapi sekarang, dengan bisnes ni, saya bukan saja boleh memberi lebih banyak malah boleh membantu orang lain untuk mencukupkan keperluan mereka dan memberi kepada orang lain yang memerlukan.

Takkan kita sorang saja yang derma donate RM10,000? Kita boleh membawa orang lain juga untuk menderma RM10,000 macam kita.

Banyak benda kita boleh buat kan, untuk komuniti? Contohnya, bina masjid atau banyak benda lain yang boleh dibuat untuk manfaat ahli dalam masyarakat kita. Kat keliling ada banyak orang susah dan tak mampu nak usaha pun. Dengan adanya kumpulan kita ni, kita mampu bantu mereka.

Menolong Bukan Sekadar Memberi Percuma

So, pertolongan zaman sekarang ni, bukan nak bagi percuma je macam tu. Tapi bagi orang pancing dan ajar mengail. So that, dia boleh makan ikan sampai bila-bila, bukan makan sekali je.

In sha Allah, saya ialah orang yang boleh ajar orang untuk ‘memancing’, so that dia boleh berdikari for his lifetime.

Cool giler kan bisnes ni?

Bagi saya, kalau betul-betul nak bisnes, inilah bisnes yang dicari-cari. Especially, untuk orang bekerja macam saya sebab tak perlu susah-susah nak buat produk pun. Dan produk yang terbukti dengan jurnal saintifik lagi. No doubt.

To me, inilah bisnes yang saya cari selama ini. Sampai takde sebab untuk tidak continue kan? Sebab tu I am still here after those thriving 8 years. And plan to stay, until forever. In sha Allah.

In sha Allah semua orang boleh berjaya. Yang bezanya masa.

If u are looking for opportunity that can last longer, lets have one to one biz preview with me. Akan saya share kenapa this simple business can last that long.

Just contact me,

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883

WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).


Follow FB
Fyda Noh untuk chat secara langsung.


Daftar keahlian Shaklee di
“Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.