Turunkan Paras Gula Daripada 15 Ke 10 Dalam 2 Minggu

merawat kencing manis

Turunkan Paras Gula Daripada 15 Ke 10 Dalam 2 Minggu

Diabetis mellitus ataupun penyakit kencing manis adalah salah satu penyakit yang paling popular dikalangan masyarakat Malaysia, mungkin nisbahnya 1 dalam 5 orang atau mungkin nisbahnya sudah semakin mengecil sekarang.

Sebaik sahaja disahkan menghidap kencing manis, pesakitnya seolah-olah terpaksa bersedia dengan pengambilan ubat seumur hidup, malahan mungkin difahamkan bahawa penyakit ini mempunyai pelbagai komplikasi dan hanya perlu menunggu masa sahaja komplikasi-komplikasi itu terjadi.

Benar, penyakit ini adalah sejenis penyakit yang progressif. Jadi, memang benar komplikasi-komplikasi itu akan menimpa pesakit kencing manis, namun ia mungkin mengambil masa yang lama. Tetapi, sekiranya paras gula tidak terkawal, risiko untuk komplikasi ini berlaku dalam jangka masa singkat adalah tinggi.

merawat kencing manis

Penyakit kencing manis memang tidak boleh dirawat, tapi boleh dikawal.

Bidang perubatan kini semakin berkembang pesat dan bukan rawatan moden semata-mata boleh digunakan untuk mengawal gula pesakit kencing manis. Ramai yang memilih rawatan alternatif atau komplementari. Namun, walau apa sahaja pilihan anda, pastikan anda berbincang dengan doktor yang merawat terlebih dahulu dan pastikan paras gula sentiasa dipantau dengan betul.

Hari ini, saya ingin berkongsi kisah seorang isteri yang sangat gembira kerana dapat membantu suami tersayang yang menghidap penyakit kencing manis dalam usia yang sangat muda dan juga kisah pelanggannya yang membantu ibu yang bukan sahaja menghidap kencing manis tapi pelbagai penyakit orang tua yang lain.

Tentu kita pun rasa bahagia kan kalau boleh tolong orang tersayang.

 

rawat kencing manis secara semulajadi

 

Double Happiness

Salam warga LB, tumpang share perkara yang menggembirakan saya pada hari ini. Rasa nak senyum smpai ke telinga 🙂

Tersangat HAPPY!!!! Husband saya baru umur 32 tahun dah ada diabetis. Semalam dapat tau kencing manis my chenta hati Rafeezul Mohamed dah turun drp paras 15 ke paras 10. Dalam masa x sampai 2 minggu, husband ambil Vivix + GLA Complex + Alfalfa Complex. Tiada apa yang lebih menggembirakan melihat orang tersayang semakin sihat.

Hari ini, dapat berita dari seorang customer. Dia bagi mak dia makan Vivix. Mak dia pengidap diabetis, darah tinggi, sakit lutut, jantung bengkak, sakit badan, sakit pinggang. Dalam masa seminggu selepas ambil Vivix, sakit badan, sakit lutut & sakit pinggang DAH KURANG. Mak dia dah boleh berdiri tegak & nampak lebih sihat & bertenaga. Alhamdulillah.. SAYA SANGAT-SANGAT HAPPY!!!

Surah Ali Imran ayat 122 yang bermaksud: “Kepada Allah sahajalah hendaknya orang-orang beriman itu bertawakal (menyerah diri)”

Tawakal bukan bermaksud menyerah diri kepada Allah secara pasif, sebaliknya tawakal kepada Allah menuntut kepada daya usaha.

Bagaimana Vivix membantu mengawal paras gula

Vivix adalah satu-satunya suplemen di dunia yang dicipta dengan kebolehan menembusi sel dan merawat dari peringkat DNA. Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol iaitu antioksida dan polifenol dapat memberi manfaat kepada penyakit kronik dengan:

1.Memperlahan atau mengurangkan sindrom resistansi insulin (metabolic syndrome)

Vivix adalah antioksida yang kuat yang membantu memulihkan sel yang rosak dan memelihara sel yang sihat daripada tindakan radikal bebas yang merosakkan sel.

2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Makanan yang mengandungi karbohidrat akan dicerna untuk menjadi gula dalam darah untuk dijadikan tenaga. Namun, jika bekalan gula terlampau tinggi, menyebabkan badan tidak dapat menggunakan gula dengan baik.

Vivix membantu dengan melambatkan proses pencernaan karbohidrat dan mengelakkan gula berlebihan berkumpul dalam darah, seterusnya mengawal kadar gula dalam darah.

3. Menggalakkan penyembuhan luka dan mengelakkan kerosakan mata

Polifenol Anthocyanins yang terkandung dalam Vivix menggalakkan sel untuk penyembuhan luka dengan segera dan mengelakkan jangkitan melarat dan turut membantu mengelakkan kerosakan mata.

4. Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (Advanced Glycation End-products) terhasil daripada gabungan protein dna gula yang berlebihan dalam darah. Ia boleh menutup saluran darah dan menyebabkan atherosklerosis, menyebabkan sel mati dan menggalakkan komplikasi penyakit kencing manis.

Vivix Shaklee mengawal kencing manis

Vivix Shaklee merawat dari peringkat DNA

Mencegah sentiasa lebih baik daripada mengubati. Kos untuk merawat penyakit kencing manis berbanding pencegahannya sudah tentu lebih tinggi. Jika anda menghidap masalah kencing manis dan mendapati sukar untuk mengawal paras gula, mungkin anda boleh berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Yang penting berbincang dulu dengan doktor yang merawat dan ubat hospital dan pemantauan daripada doktor mestilah diteruskan.

Untuk tempahan produk Shaklee atau saja-saja nak sembang, boleh hubungi saya (Fyda : 012 621 1883). In sha Allah kita sama-sama ikhtiar untuk sihat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.