Teh Hijau Ni Boleh Bantu Turunkan Berat Badan. Patutlah Ramai Wanita Suka

turunkan berat badan

Teh Hijau Ni Boleh Bantu Turunkan Berat Badan. Patutlah Ramai Wanita Suka

Hari tu ada seorang wanita yang ada penyakit tekanan darah tinggi dan nak cuba vitamin Shaklee untuk bantu meningkatkan kesihatannya. Apa yang saya cadangkan kepada dia ialah Vivix, Omegaguard, Ostematrix dan juga Cinch tea Mix.

Saya cadangkan Cinch tea sebab mak cik ni suka minum teh. Alang-alang minum teh, kita minumlah yang bermanfaat untuk kesihatan kita terus kan?

Dalam bulan puasa ni, tentu ramai yang nak jaga kesihatan. Antaranya ialah nak kawal berat badan dan nak bagi badan fit. Barulah senang nak terawih dan tahajud kan?

Cinch tea mix ni ialah gabungan teh hijau, teh merah, teh putih dan rooibos tea. Jadi, saya nak kongsikan manfaat teh campuran ini.

turunkan berat badan

Manfaat Teh Hijau Kepada Kesihatan Kita.

1. Minuman untuk turunkan berat badan.

Teh hijau yang baik mampu untuk menurunkan berat badan dengan fungsi yang membantu untuk meningkatkan pembakaran kalori berlebihan

Pembakaran kalori yang tinggi ni akan meningkatkan metabolisma badan. Metabolisma yang tinggi bantu bakar lemak badan dengan lebih cepat.

Jika disertakan dengan senaman dan penjagaan makan yang betul, kita mampu dapat berat badan yang ideal dengan lebih cepat.

2. Teh hijau bantu untuk cegah diabetes

Teh hijau membantu untuk mengimbangkan paras gula dalam darah. Kalau ambik tanpa gula lagi bagus. Macam Cinch teh yang saya minum ni, bau dia wangi. Tak campur gula pun sedap.

Pesakit diabetes mungkin dapat manfaat jika amalkan setiap hati.

3. Teh hijau kaya dengan anti-oksida.

Teh hijau tinggi dengan anti oksidan. Kita sangat perlukan antioksida sekarang ni untuk lindung sel kita daripada dirosakkan oleh radikal bebas keliling kita.

Radikal bebas yang berlebihan mendedahkan kita kepada risiko penyakit kronik termasuk lah kanser.

Antioksida juga membantu kulit untuk kekal cantik dan sihat.

Ciri-ciri anti oksida melindungi kerosakan sel dan ia telah terbukti dapat menurunkan berat badan serta memecahkan lemak degil terutama lemak di bahagian perut.

4. Teh hijau bantu kurangkan kolestrol

Juga melalui tindakan anti oksida, teh hijau bantu menurunkan paras kolestrol jahat dalam badan dan meningkatkan nisbah kolestrol baik berbanding kolestrol jahat dalam badan.

Anda tentu tau kan, jika kolesterol jahat berlebihan, kita terdedah dengan penyakit2 berkaitan jantung dan salur darah.

5. Teh hijau membantu untuk kurangkan risiko obesiti

Teh hijau ni bantu mengurangkan penyerapan gula ke dalam sel lemak.

Disamping mengamalkan diet yang sihat & seimbang, amalkan senaman secara konsisten & pengambilan vitamin dengan bijak. Ditambah dengan pengambilan teh hijau, kesannya lebih cepat untuk mendapat berat badan yang diidamkan.

Nak Dapatkan Teh Ini Sekarang Dan Bantu Badan Untuk Detoks

Jika anda nak dapatkan Cinch tea atau nak info lanjut, hanya 1 langkah sahaja iaitu, hubungi saya sekarang…

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.