Suntikan Insulin Kencing Manis Bukan Tanda Gagal Kawal Gula

bahaya insulin tinggi

Suntikan Insulin Kencing Manis Bukan Tanda Gagal Kawal Gula

Bila seseorang pesakit kencing manis perlu cucuk insulin, pesakit itu sendiri dan ahli keluarga selalunya jadi panik sebab rasa penyakitnya dah makin teruk.

Sebenarnya penyakit kencing manis ialah penyakit yang berterusan dan tak sembuh dalam masa sehari dua, tapi mungkin akan ambil masa yang lama.

Dan penyakit kencing manis tak sepatutnya dikawal oleh ubat-ubatan semata-mata tapi patut dikawal oleh gaya hidup orang tu. Baik makan ubat atau tidak, pesakit kencing manis itu sepatutnya mengambil langkah proaktif untuk bantu kawal penyakitnya sendiri.

Jadi menurut doktor, penggunaan insulin adalah salah 1 cara menunjukkan pesakit dah bersedia untuk mengambil tanggungjawab tentang penyakitnya sendiri.

Tapi masih risau kan?

bahaya insulin tinggi

Cara Lain Untuk Bantu Kawal Gula Pesakit Kencing Manis

Ubat tu memang perlu untuk mengawal paras gula, namun saya nak kongsikan cara seorang anak ni bantu ibunya mengawal kencing manis.

Dan alhamdulillah, paras gula ibunya yang begitu tinggi, telah turun.

============================================

Sebagai seorang anak risau amat sangat bila doktor syorkan mak saya untuk mengambil suntikan insulin sendiri di rumah instead of makan ubat sahaja untuk control sugar reading mak.

Bila Mak bagitau pasal apa yang doktor syorkan dan nampak jelas mak tak selesa dengan suntikan itu.Susah kan nak kemana2 perlu bawa pen-cucuk itu kesana sini.Melihat kerisauan Mak,saya terus belikan sebotol Vivix untuk jadikan ikhtiar disamping control pemakanan Mak(tukar beras,tukar gula dirumah) dan gaya hidup lebih sihat.

Alhamdulillah mak setuju nak minum Vivix setiap hari sesudu sebelum tidur.Dan amazingly result untuk next appointment sangat memeranjatkan.Even doktor sendiri terkejut sebab gula mak turun dari 17 ke 5. Yang paling mak happy doktor bagitahu tidak perlu ambil suntikan dirumah.Just teruskan apa yang Mak sedang lakukan sekarang.

Kini masih meneruskan rutin pemeriksaan dan result setelah mengamalkan Vivix dengan konsisten selalu cantik dan tidak seperti dulu lagi.Dan sayalah insan paling gembira melihat Mak kembali aktif dan sihat sediakala.Alhamdulillah.

Fazillah Abd Ghani

===========================================

Vivix Sangat Berkesan Untuk Bantu Kawal Kencing Manis

Vivix ni ialah sejenis pemakanan sihat yang mengandungi antioksida dan antiradang. Fungsi Vivix ialah mengurangkan keradangan dalam badan dan bantu repair sel dan bina sel baru.

Vivix tak sekali-kali bertujuan untuk menyembuhkan penyakit, tapi membantu untuk menyokong fungsi sel. Dalam erti kata lain, dia lindungi sel yang masih elok untuk pastikan sel tu berfungsi dengan baik.

 

Jangan Tunggu Sampai Kaki Nak Kena Potong

Kalau anda sendiri atau ibu bapa menghidap kencing manis, saya cadangkan supaya anda segera dapatkan suplemen ini. Jangan nak tunggu saat-saat akhir dah kaki nak kena potong, sampai buah pinggang rosak baru nak bertindak.

Bila dah sampai tahap tu mungkin semuanya dah terlambat dan susah untuk dibaikpulih semula.

Jika anda perlukan bantuan dan informasi lebih lanjut, hubungi saya segera dan saya akan cuba bantu anda.

Sebotol Vivix harganya RM475 tapi saya boleh bantu anda untuk dapatkan harga lebih jimat. Ask me how. –> www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *