Suamiku Kurang Tenaga, Tak Tahan Dikutuk Oleh Kawan-Kawan

tanda otot koyak

Suamiku Kurang Tenaga, Tak Tahan Dikutuk Oleh Kawan-Kawan

Suamiku, A ialah orang yang sangat aktif bermain volleyball dan merupakan bintang atau champion dikalangan kawan-kawannya. Tapi sejak dia mengalami kecederaan otot beberapa tahun lepas, dia tidak boleh bertahan lama bila bermain kerana sakitnya pasti kembali. Dan tenaganya juga tak macam dulu, cepat sangat dia pancit. Aku tahu hatinya sakit bila digelakkan kawan-kawan sebab cepat sangat dia pancit tapi di luaran dia hanya anggap itu sebagai gurauan.

tanda otot koyak

Apabila kita bersukan, sama ada ringan atau berat, badan akan menghasilkan radikal bebas. Namun dalam sukan yang ringan atau sederhana, antioksida yang dihasilkan dalam badan meneutralkan radikal bebas yang dihasilkan. Tapi dalam sukan yang berat biasanya yang terjadi kepada para atlet, antioksida yang dihasilkan oleh badan tidak cukup untuk meneutralkan radikal bebas. Apatah lagi, untuk seorang atlet mestilah perlu berlatih dengan kerap.

Radikal bebas yang tidak terkawal ini sebenarnya punca kejadian serangan jantung dikalangan atlet. Kita pun rasa pelik kenapa orang yang aktif masih boleh terkena serangan jantung. Dan radikal bebas ini mungkin juga telah mengakibatkan kerosakan dan keradangan pada otot, sehingga otot-otot mereka mudah mengalami kecederaan dan memerlukan masa yang agak panjang untuk sembuh.

cedera otot kaki

Sebab tak sanggup lihat suami menderita kesakitan sampai pernah tak boleh jalan akibat sakit otot, aku paksa dia telan satu suplemen ni. Hampir setahun jugalah A terpaksa tahan saja bila aku dah naik syeikh. Tapi, banyak perubahan yang dia rasakan selepas minum suplemen tu dan aku pun boleh lihat sendiri.

Testimonial Vivix ubah penampilan suami

Husband amalkan hampir setahun selepas puas dipaksa. Hehehe. Susah betul nak suruh dia konsisten.Perubahan paling ketara, muka dia makin muda, orang kata. Tahun ni umur dia 40 tahun tapi ramai tegur kata umur dia awal 30-an. Agaknya sebab kulit muka jadi lebih fresh, merah-merah, tak pucat berminyak macam dulu. Bekas lubang-lubang besar jerawat masa remaja nampak ada yang dah rata sikit.Part muka mungkin sebab dia pakai Nutriwhite juga.

Yang best jugak, perut dia yang sedikit ke depan tu sekarang dah makin ok.

And soft tissue injury sebab jatuh boleh dikatakan totally gone. Hubby bertahun-tahun sakit sebab injury ni, sampai pernah terbaring kat ofis sampai kena panggil ambulan datang angkat pi emergency bila kena attack. Energy level memang banyak improve…

Dia sportsman, dulu pancit bila main volley dah kriket, siap kena kutuk ngan member. Sekarang Alhamdulillah, boleh main kriket 2 games straight pagi sampai petang dan maintain aktif sampai malam, boleh layan anak-anak lagi.

~Puan Zeti Hafiza Zakaria

cedera otot bahu

Bagaimana Vivix boleh membantu kecederaan otot

Vivix adalah tonik penuaan terbaik dunia yang diekstrak daripada 4 tumbuhan yang mempunyai antioksida yang sangat tinggi. Vivix membantu meneutralkan radikal bebas yang dihasilkan semasa aktiviti fizikal, sekaligus membantu memelihara kekuatan otot dan tisu-tisu yang lain.

Produk ini sangat sesuai untuk ahli-ahli sukan atau atlet yang ingin memelihara tisu badan dan otot serta meningkatkan stamina.

Hubungi saya untuk konsultasi atau tempahan produk. Yang penting Vivix tidak mengandungi steroid atau sebarang dadah. Ujian doping confirm lepas.

~Fyda Noh : 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *