Rahsia Awet Muda, Umur 50-an Nampak Macam 30 Je..

Rahsia Awet Muda, Umur 50-an Nampak Macam 30 Je..

Lagi banyak baca pasal Vivix lagi abses.. eh bukan abses, obses baa… abses yang bisul besar bernanah…euwww

Sebab best sangat Vivix ni. Macam nak semua orang Malaysia minum Vivix setiap hari. Ambik sebagai suplemen wajib. Untuk kekalkan panjang telomere. Tak mo bagi memendek..

Tak mau… tak mau..

Ubat kanser

Apa benda pulak telomere ni?

Telomere ni lah rahsia TERBESAR bagaimana nak maintain awet muda.
Bila sebut awet muda, orang bayangkan muka je nampak muda. Sebenarnya bukan itu aje. Kita nak jaga diri tak bagi sakit, nak sihat sokmo, cantik sokmo dan bertenaga.

Kan best kalau umur 50-60an tapi cergas macam orang muda. Ini tak, baru 20-30 tahun orang ingat dah ada cucu.

No! No!

Telomere ni adalah benda yang berada kat hujung rantaian DNA kita. Tugas dia lindung  DNA supaya tak terburai. Kalau tak sel cepat mati, DNA boleh bercelaru, tu yang boleh jadi macam2 penyakit, termasuk kanser.

Ubat kencing manis

Dalam kelas nutrsi yang saya attend, nutritionist ada share..

Nutrisi berunsurkan antioksida boleh melindungi telomere kita. Memang banyak makanan kita mengandungi antioksida. Tapi, masalahnya kualiti memang tak sama dengan makanan dulu2.

Nutrisi dalam makanan tu dah berkurang & ada juga makanan yang diubah genetiknya untuk dapatkan hasil yang lebih banyak. Kalau manusia, genetik lain dari manusia biasa tu contohnya Sindrom Down tu. Kalau tumbuhan, mungkin nampak cantik, tapi khasiat nya tak tahu la..

So camner kita nak bergantung 100% pada makanan kita sekarang kan? Tu yg nak tak nak, kena top up jugak dengan supplement.

Paling special, Vivix memang dah dikaji mampu memanjangkan telomere sebanyak 40%. Orang yang buat kajian tu Elizabeth Blackburn, penerima hadiah nobel lagi. Dan memang orang yang dikaji tu minum Vivix. Bukannya suplemen yang mengandungi resveratrol ke..

Ubat kanser

Jadi, jangan sembarang pilih supplement. Kena hati2 pilih apa nak masukkan dalam badan kita.

Kalau nak sharing2 pasal nutrisi, feel free to WA me, 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *