Rahsia Awet Muda Hasil Kajian Saintis Pemenang Anugerah Nobel Dalam Perubatan

rahsia awet muda

Rahsia Awet Muda Hasil Kajian Saintis Pemenang Anugerah Nobel Dalam Perubatan

Anda pernah dengar tak perkataan telomere?

Perkataan ini mungkin masih asing untuk kita semua, tapi telomere ni adalah sesuatu yang sangt penting dalam bidang kesihatan, iaitu untuk awet muda.

Sebab telomere ni lah RAHSIA TERBESAR bagaimana nak maintain awet muda.

rahsia awet muda

Apa Sebenarnya Awet Muda?

Bila sebut awet muda, orang bayangkan muka je nampak muda. Tak berkedut, licin. Maksudnya asal muka nampak muda, muda la tu. Sebenarnya bukan itu aje. Kita nak jaga diri tak bagi sakit, nak sihat sokmo, cantik sokmo dan bertenaga.

Kan best kalau umur 50-60an tapi cergas macam orang muda. Ini tak, baru 20-30 tahun orang ingat dah ada cucu.

No! No!

Telomere Umpama Salotape Tali Kasut

Telomere ni adalah benda yang berada kat hujung rantaian DNA kita. Tugas dia lindung DNA supaya tak terburai. Kalau tak sel cepat mati, DNA boleh bercelaru, tu yang boleh jadi macam2 penyakit, termasuk kanser.

Kalau anda nak senang faham, ambil tali kasut dan tengoklah di hujungnya. Ada salotape kan? Fungsinya untuk elakkan tali takut terburai kan? So, begitulah lebih kurang fungsi telomere.

Semakin meningkat usia, telomere ini akan makin memendek. Namun, ada cara untuk panjangkan balik telomere ini.

Bagaimana Nak Panjangkan Balik Telomere Anda?

Dalam kelas nutrsi yang saya attend, nutritionist ada share..

Nutrisi berunsurkan antioksida boleh melindungi telomere kita. Memang banyak makanan kita mengandungi antioksida. Tapi, masalahnya kualiti memang tak sama dengan makanan dulu2.

Nutrisi dalam makanan tu dah berkurang dan ada juga makanan yang diubah genetiknya untuk dapatkan hasil yang lebih banyak. Kalau manusia, genetik lain dari manusia biasa tu contohnya Sindrom Down tu. Kalau tumbuhan, mungkin nampak cantik, tapi khasiat nya tak tahu la..

So camner kita nak bergantung 100% pada makanan kita sekarang kan? Tu yg nak tak nak, kena top up jugak dengan supplement.

Suplimen pilihan saya, dah tentu Vivix dari Shaklee.

Sebab Vivix memang dah dikaji mampu memanjangkan telomere sebanyak 40%. Orang yang buat kajian tu Elizabeth Blackburn, penerima hadiah nobel lagi. Dan memang orang yang dikaji tu minum Vivix.

Jadi, jan sembarang pilih supplement. Kena hati-hati pilih apa nak masukkan dalam badan kita.

Untung kalau start pelihara kesihatan awal-awal. Dah tua sok, masih cergas. Penyakit pun segan nak singgah.

Kalau nak dengar penjelasan tentang telomere ini dengan lebih mudah, boleh dengar penjelasan saya dalam video ini.

Jom fahami telomere dengan cara paling mudah by Coach Bisnes Kesihatan.

Posted by Fyda Noh on Ahad, 10 Mac 2019

Dah kalau anda nak tahu, yang dalam gambar paling atas tu, dari kiri ialah lelaki yang berusia 68 tahun dan dah 20 tahun makan vitamin Shaklee, termasuk lah Vivix. Yang lain-lain tu semua nak masuk umur 40 tahun dah.

So, sebab tu kena start awal jaga kesihatan. Start masa masih sihat. Bila dah sakit, susaah sangat nak kembalikan kesihatan tu.

So, hubungi saya sekarang untuk konsultasi dan dapatkan suplimen yang sesuai untuk anda.

Fyda – 012 621 1883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

Untuk rujukan kajian mengenai Vivix, boleh rujuk sini : Vivix Memanjangkan Telomere, Untuk Hari Tua Yang Lebih Sihat. 

Kajian Telomere By Shaklee Dalam Jurnal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.