Profesor Enggan Dedahkan Identiti Walaupun Cipta Formulasi Produk Yang Sangat Bermanfaat

wdta

Profesor Enggan Dedahkan Identiti Walaupun Cipta Formulasi Produk Yang Sangat Bermanfaat

Saya sangat terkejut ada 1 produk kecantikan yang katanya dicipta oleh Profesor antarabangsa. Tapi bila ditanya siapa profesor tu, founder nak rahsiakan atau profesor sendiri tak mau dikenali.

Bagi saya, bila seseorang cipta atau temui sesuatu yang sangat hebat dah tentu kita yang nak guna ni perlu tahu kan siapa orang tu dan dia sepatutnya bangga lah dah cipta produk yang hebat dan membantu ramai orang tapi dia memilih untuk rahsiakan nama dia. Macam ada pelik sikit untuk ahli akademik. Sebab mereka biasanya akan bertanggungjawab dengan hasil kerja mereka.

Entahlah, mungkin dia betul-betul nak membantu dan tak perlukan kredit. 

wdta

Namun, sekarang ni boleh dikatakan hampir tiap bulan ada je produk skincare dan kosmetik baru muncul. Kalau dulu-dulu, tak banyak orang yang ada produk sendiri. Selalunya nampak iklan kat TV je, jenama-jenama yang memang dah popular.

Tapi sekarang ni, pengasas produk kecantikan hampir sama ramai dengan pengguna. Siapa yang ada duit, boleh je buat produk. Saya ni pun tak pernah ada produk sendiri jadi tak berani nak komen lebih-lebih tapi kemunculan kilang OEM tak dinafikan menjadi antara punca produk kecantikan ini makin mudah untuk dikeluarkan. 

Sebelum Saya kenalkan Produk Penjagaan Kulit yang masih boleh dipercayai, mari Saya kongsikan beberapa Tips ringkas dalam memilih Produk Kecantikan.

4 Tips Dalam Pemilihan Produk Kecantikan Dan Penjagaan Diri

Bebas merkuri.

Logam berat yang menghakis kulit. Merkuri adalah antara bahan yang popular dalam produk pemutih kulit. Ini kerana merkuri boleh menghakis lapisan kulit untuk jadikanya lebih putih dan cerah.

Bebas paraben. 

Jika ditulis didalam kandungan, ianya ditulis sebagai ethylparaben, methylparaben, atau apa-apa istilah yang mengandungi -paraben di belakangnya. Kajian mengatakan 18 daripada 20 kanser sel dijumpai mengandungi paraben.

Walaupun katanya perkara ini ialah kontroversi namun lebih baik pilih yang bebas paraben kan?

Bebas hydroquinone

Bahan peluntur yang biasanya digunakan untuk mencuci filem gambar. Hydroquinone juga digunakan sebagai agen pencerah dalam beberapa skincare untuk mencerahkan kulit, menghilangkan tona kulit tak sekata.

Tapi, hydroquinone ni berfungsi dengan menipiskan lapisan kulit luar. Jadi, lama-kelamanaan kulit jadi sangat nipis dan ini membahayakan kulit kita.

Lulus KKM dan kajian klinikal.

Namun begitu, harus diingat, peraturan KKM ini tidak lah terlalu strict. Asalkan sample yang dihantar disahkan tidak mempunyai bahan kimia bahaya atau bahan bahaya yang dibenarkan, produk itu akan diluluskan. Tapi bukans sedikit produk yang ditarik balik kerana didapati mengandungi bahan-bahan terlarang.

Setelah menepati ciri-ciri ini barulah anda boleh meneruskan niat untuk membeli produk tersebut.

Nak Tahu Skincare Pilihan Saya?

Masa muda-muda dulu, saya memang tak kisah sangat pasal skincare. Main taram je, asal nampak kat TV itulah pilihan saya. Budak-budak kan, tahu cuci muka je. Yang lain-lain memang tak kenal la.

Lepas Shaklee lancarkan Youth, memang terus jatuh cinta. Bukan sebab saya pengedar Shaklee, tapi memang produknya yang berkualiti. Produk Shaklee ini telus, sebab semuanya ada tertulis dalam kajian klinikal yang dijalankan. Takda nak sorok-sorok.

kelebihan skincare shaklee

Apa kelebihan dan keistimewaan YOUTH dari Shaklee ni berbanding produk lain?

Pertama: YOUTH dari Shaklee adalah hasil daripada 8 tahun kajian oleh pakar kulit dan saintis bertaraf dunia

Ianya dihasilkan dari teknologi Nano, iaitu teknologi yang mampu meningkatkan kadar serapan ke dalam kulit dengan cepat dan tahap maksima. Dengan penggunaan teknologi canggih dalam penghasilan YOUTH ini, ianya bukan sahaja menangani masalah kulit dan tanda penuaan pada permukaan kulit tapi jauh ke peringkat sel kulit.

YOUTH dari Shaklee mempunyai 8 paten dan paten-pending. Bila orang cipta produk dan patenkan, dah tentu hanya dia sahaja yang dapat hasilkan produk sebegitu.

Kedua: YOUTH dari Shaklee adalah 100% vegan, di mana ianya dihasilkan hanya dari tumbuh-tumbuhan semulajadi

Mana-mana skincare tidak boleh meletakkan label ‘vegan’ sesuka hati. Ia mestilah memenuhi beberapa syarat yang telah ditetapkan contohnya seperti bebas daripada menggunakan sumber haiwan.

Tidak mengandungi bahan sintetik atau bahan kimia yang berbahaya. YOUTH bebas dari 2500 bahan kimia tersenarai yang berbahaya untuk badan dan kesihatan kita. YOUTH dari Shaklee juga bebas gluten dan tidak diuji ke atas haiwan.

Ketiga: Keberkesanan YOUTH terbukti melalui Kajian Klinikal dengan menggunakan Skin Age Index

Skin Age Index direka oleh pakar kecantikan dan pakar kulit bertaraf dunia untuk mengkaji keberkesanan produk penjagaan kulit. Ianya satu tools untuk mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

Keputusan kajian ini, mendapati:-

  •     100% wanita telah dibuktikan memiliki kulit yang kelihatan lebih muda berbanding sebelumnya hanya dalam tempoh 4 minggu. 
  •     Selepas 12 minggu, 2/3 daripadanya menunjukkan Skin Age Index 10 tahun lebih muda dari kulit asal. 
  •     Tekstur kulit bertambah baik. 
  •     Kulit semakin cerah dan berseri
  •     Pengurangan garisan-garisan halus atau kedut halus. 
  •     Kulit lebih tegang.

produk ada merkuri

Keempat: YOUTH sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, tidak kira tua atau muda

Kebanyakan skincare dibuat mengikut jenis kulit samada kulit normal, berminyak, berjerawat, kombinasi atau kering. Jadi, kena pilih-pilih pula mengikut kesesuaian kulit kita.

Walaubagaimanapun, YOUTH dari Shaklee telah diformulasi secara semulajadi sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Ianya:

  •     telah diuji oleh pakar kulit dan pakar pakar mata
  •     hypoallergenic (tidak menyebabkan alahan pada kulit) 
  •     non-comodogenic (tidak menyebabkan liang pori tersumbat)
  •     sesuai untuk semua peringkat usia
Kelima: Kesan seawal 7 hari untuk pelbagai masalah kulit

Berdasarkan kajian klinikal dari mereka yang telah menggunakan set penjagaan kulit YOUTH dari Shaklee, dalam 1-3 minggu dah mula boleh nampak kesan positif ke atas kulit masing-masing.

Namun begitu, kesan Youth ni bergantung kepada kulit masing-masing sebab Youth merawat dan membaikpulih sel-sel kulit yang rosak. Jadi, mungkin masa diambil lebih lama jika ada masalah kerosakan kulit yang lebih banyak.

hilangkan jerawat

Bagaimana Nak Dapatkan Youth

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.