Persediaan Ke Tanah Suci Untuk Elakkan Jangkitan Virus

Persediaan Ke Tanah Suci Untuk Elakkan Jangkitan Virus 

Panggilan haji….

Telah tiba lagi…

Menunaikan ibadah…

Panggilan Baitullah..

 

Tah berapa tahun dah lagu tu wujud. Rasanya sejak kecil duk menyanyikan lagu itu. Lagu tu akan kembali popular bila nak dekat musim haji.

Alhamdulillah dan tahniah anda yang dijemput sebagai tetamu Allah. Doakan saya juga akan dijemput nanti.

Selain kursus haji, pemeriksaan kesihatan dan pakaian yang perlu dibawa untuk mengerjakan haji, apa lagi persediaan yang kita boleh buat.

Saya nak cadangkan suplemen atau makanan tambahan yang sepatutnya di bawa oleh jemaah haji ke Mekah. Kita tahu jemaah kita ramai yang dah capai status warga emas, ditambah kombo penyakit pula tu. Jadi, perlukan suplemen yang baik untuk menguatkan ketahanan badan.

Saya sertakan dulu testimonial daripada seorang sahabat yang mengamalkan suplemen Shaklee semasa di Tanah Suci.

persedian ke tanah suci

“Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah dan ziarah bersama suami. Selama 14 hari dan dengan keizinan Allah juga, sihat dan ringan rasa badan.

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam. Saya amalkan Omega Guard, B complex dan Ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal dan kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca.

Suami memang tak tinggalkan AJHT dan Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah…

Di penghujung “trip” badan rasa macam nak demam dan sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -” construction everywhere. Terus saya ambik Nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam dan tinggal batuk sedikit2 saja.

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya dan suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga.”

==========================================

Semua tahu Mekah ialah bumi yang panas, lagi-lagi musim haji berkumpul semua umat manusia di sana. Bila ramai sangat berada dalam satu tempat pada masa yang sama, risiko penyakit berjangkit sangatlah tinggi. Hari kan kita dengar ada kes MERSCo-V dan ada jemaah Malaysia yang meninggal dunia

Jadi, memang patutlah kita sediakan perisai diri dengan amalkan suplemen sejak dari Malaysia. Lagi-lagi kalau mak ayah kita yang dah tua dan ada penyakit pula tu. Kenalah bagi mereka semangat dan lebih bertenaga. Dah sampai sana, rugi pula kalau jatuh sakit. Memanglah tu kerja Allah, tapi kerja kita ialah berikhtiar.

Untuk tempahan atau perlukan konsultasi, sila hubungi saya (Fyda) di 012 621 1883

atau klik www.wasap.my/60126211883

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *