Pembantu Rumah Lari, Ibu Ceburi Bisnes Online Untuk Jaga Anak Sendiri

perniagaan online sabah

Pembantu Rumah Lari, Ibu Ceburi Bisnes Online Untuk Jaga Anak Sendiri

Baru-baru ini kawan saya update status Facebook mengatakan pembantu rumah terlah melarikan diri semasa dia dan suami di tempat kerja. Tapi, tak pasti anak mereka kena tinggal atau memang tiada di rumah masa tu. Nasib baik tak bawa anak lari sekali. Kesudahannya terpaksa dorang kelam kabut caru pembantu rumah baru.

Zaman sekarang bukan senang nk berhenti kerja, disebabkan oleh keadaan ekonimo. Harga barang dan kos hidup makin meningkat menyebabkan isteri pun turut kena keluar bekerja untuk bantu suami. Kalau suami sorang kerja, nak hidup 1 family tu memang boleh. Tapi kalau dua-dua bekerja hidup pun lebih selesa lah.

Tapi sebagai ibu yang naluri sangat sensitif, saya memang sangat faham jika ada nak berhenti kerja sebab tak sanggup nak biarkan anak di rumah pengasuh. Saya sendiri hantar anak dengan pengasuh, tapi pagi-pagi pastikan dorang dihantar rumah pengasuh time tidur. Kalau tak, habislah mak anak berdrama.

Tapi, alhamdulillah mak cik tu memang baik. Anak pun tak ada mengadu. Cuma dia mengadu kena bergaduh sesama kawan dia jelah. Semoga mak cik terus sihat untuk jaga anak saya.

perniagaan online sabah

Insiden pengasuh lepas tangan pun ada banyak. Kakak saya pun ada pengalaman macam tu. Pengasuh dari Indon. Memang baik, baik sangat dan sangat rapat dengan anak. Tapi, tiba-tiba dia minta nak balik kampung, pastu tak muncul-muncul dah. Dahlah masa tu kakak saya baru bersalin seorang anak yang istimewa (kakinya kudung sejak lahir) dan perlukan perhatian lebih sikit. Last-last kakak berhenti kerja. Sampai sekarang susah dia nak percaya orang luar.

Tapi, alhamdulillah kakak saya masa tu ada buat pendapatan sampingan. Lepas insiden pengasuh lari tu dan untuk tampung belanja perubatan anak dia, dia rasa bersyukur berhenti kerja sebab income bisnes lagi masyuk.

Jadi, saya cadangkan kepada ibu-ibu janganlah berharap kepada 1 pendapatan saja. Buat pendapatan sampingan. Sekarang nak berniaga dari rumah memang sangat mudah. Tinggal kita nak buat atau tak saja. Bila side-income yang lagi banyak dari gaji hakiki, nak berhenti kerja pun hati lagi senang

Bisnes Shaklee, pilihan ramai ibu-ibu di Malaysia

Bisnes yang saya nak ajak anda sertai adalah bisnes yang memang saya pun buat sejak hujung 2012, iaitu bisnes supplement Shaklee. Ramai wanita yang bermula buat bisnes ni sebab bermula dengan set menyusu. Bila dah rasa sendiri dan rasa vitamin Shaklee ni berkesan, kami mula promo untuk bantu ibu-ibu lain yang mengalami masalah dalam penyusuan.

Apa yang saya sangat suka mengenai bisnes ni, bukan saja produknya yang semulajadi. Pelbagai kajian dibuat kepada produk untuk memastikan produk berkesan dan selamat. Tapi juga ciri-ciri bisnes Shaklee tu sendiri:

1. Tak perlu modal yang banyak.

Hanya RM80 saja, anda dah boleh mula dan tak perlu nak simpan stok kalau tak nak. Cuma bergantung pada diri sendiri. Kalau rasa senang nak jual pada orang-orang berdekatan, baiklah simpan stok.

2. Tak perlu keluar jumpa orang

Ramai yang menjalankan bisnes ni secara online. Kalau tak nak jumpa orang tak perlu. Urusan semua dibuat secara online. Tapi kalau nak promo kat saudara mara atau rakan terdekat, jumpa muka lah best kan.

3. Pendapatan tiada batasan

Pendapatan yang anda bakal capai adalah mengikut berapa yang anda mahu dan sebanyak mana yang anda usahakan. Dan kalau nak tahu, dah ramai yang dapat income 6 angka tau.

Lagi Cepat Anda Bermula, Lagi Cepat Dapat Hasil

Ramai yang buat bisnes Shaklee asalnya bekerja tapi terpaksa berhenti sebab lebih adventure dalam bisnes Shaklee dan of kos income lebih banyak lah.

Tapi, saya warn awal-awal bukan mudah untuk buat bisnes. Selain modal duit, kena ada hati yang kental dan sekeras besi dan betul-betul mahu berjaya.

Boleh whatsapp saya di 012 621 1883
atau, isi borang di bawah dan saya akan hubungi anda segera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *