Peluang Perniagaan Online Untuk Pelajar Universiti

Peluang Perniagaan Online Untuk Pelajar Universiti

Cita-cita saya memang nak jadi orang kaya, memang sejak zaman kecik2 lagi.               Masa student, saya pernah terjebak dengan bisnes ML.M juga tapi tak berjaya la sebab masa tu baru nak up, sibuk nak enjoy & nak study lagi. Masa tu tak fikir pun masa depan. Konon dah konfirm akan dapat kerja, so tak payah la kalut cari duit. Kaya kot bila kerja nanti.

Rupanya untuk orang yang tak pandai menyimpan duit macam saya, macam tak juga kaya pun. Orang kata memang senang nak cari duit, tapi nak menyimpan tu yang susah.

Boleh la kalau nak hidup mewah KALAU jadi doktor, tapi sama macam kerja-kerja lain juga, iaitu:

-Kena kumpul duit
-Buat overtime banyak-banyak.
-Kerja dengan hospital swasta

Tapi bila dah rasa duit sendiri, dah makin dewasa, makin banyak benda kita jumpa, makin banyak impian nak dicapai. Dan semuanya perlukan duit.

Kenapa bisnes Shaklee?

Masa saya mula-mula decide nak bisnes dulu lepas saya dah kena penangan ESP (Energizing Soy Protein) sampai lepas kerja sampai malam boleh2 merayau ke Kinabalu, drive sorang-sorang pula tu.

Mentor saya suruh update di FB. Tapi memang blur nak update apa, nak update macam mana. Memang sangat tak pandai. Tapi masa tu saya dah ada blog, jadi saya mula update pasal Shaklee dengan zero bisnes knowledge dan bisnes skill. Entah apa yang aku update masa tu. Ayat entah apa-apa. Bila baca balik, malu sendiri. Tapi masa tu,  ada juga orang nak order ESP. First bonus, dapatla RM 2 angka. Okla tu kan, untuk permulaan dan masih blur.

Nampak tak? Produk yang bagus tak perlu nak promo havoc2 sangat. In fact, sekarang ni pun saya cuma aktif tulis blog dan FB je. Produk Shakelee pun memang dibuktikan selamat, berkesan & halal. Tak payah pening kepala nak fikir keselamatan produk.
Sebagai orang bekerja, saya rasa bisnes online adalah pilihan side income terbaik. Macam saya memang passion nak tolong orang jaga kesihatan sebab kebanyakan orang memang tak tahu kepentingan nutrisi yang cukup & baik untuk mencegah penyakit

Penyakit terjadi bukan saja sebab kita sumbat dengan benda2 yang merosakkan kesihatan tapi yang paling penting bila badan kita tak dapat bahan yang cukup untuk berfungsi dengan optimum.

Sebenarnya saya jumpa ramai juga graduan-graduan yang baru keluar universiti tapi menghadapi masalah untuk mendapatkan kerja. Ramai juga pelajar-pelajar universiti yang menjalankan bisnes Shaklee cemerlang dan turut cemerlang dalam pelajaran.

Kalau berminat nak berbisnes, boleh whatsapp saya,

Fyda – 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *