Mencegah Kanser Dengan Telomere Yang Sihat

mencegah kanser

Mencegah Kanser Dengan Telomere Yang Sihat

Masa zaman belajar medik dulu, memang ada belajar sikit-sikit pasal telomere. Tapi, mungkin masa tu belum sampai tahap pemikiranku, maka memang tak berapa nak didaftar dalam otak. Bila dah belajar pasal cara pencegahan penyakit dengan nutrisi, rupanya telomere adalah sangat penting dalam pencegahan penyakit.

Telomere adalah pelindung kromosom dalam setiap sel kita. Kromosom adalah gabungan DNA-DNA yang membawa maklumat genetik kita. Kita kromosom rosak, maka sel pun akan rosak. Sel rosak ini lah yang mendedahkan kita kepada penyakit-penyakit kronik termasuk kanser.

mencegah kanser

Bagaimana Jaga Kesihatan Telomere

Vivix telah terbukti secara klinikal dapat mengekalkan ukuran telomere, iaitu pelindung DNA. Bila telomere sihat, dia akan jaga DNA daripada rosak dan celaru. Jadinya, sel kita pun terjaga. Ini dibuktikan melalui kajian yang dijalankan oleh Dr Elizabeth Blackburn, penerima anugerah nobel dalam bidang perubatan.

Nak tahu lebih lanjut tentang kajian ini, boleh google Landmark Study 2, atau klik link ini – Saya nak tahu tentang Landmark Study 2 Vivix yang memanjangkan telomere.

Telomere yang sihat akan memberi kita,

1.Kulit yang sihat

2.Mengurangkan risiko penyakit berkaitan usia. Contohnya kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, sakit buah pinggang. Dulu, kita kaitkan penyakit-penyakit ni dengan umur tapi sekarang ramai orang muda pun kena penyakit-penyakit ni. Punyanya sebab telomere ni semakin memendek akibat gaya hidup yang kurang sihat.

3.Minda yang sihat

4.Buah pinggang yang sihat

5. Sendi yang sihat

Secara tak langsung, telomere yang sihat juga membantu dalam mencegah penyakit berbahaya seperti kanser payudara, kanser paru paru, kanser kalenjar dan bermacam macam jenis kanser yang lain.

Vivix kaya dengan resveratrol dan mampu memanjangkan telomere.

Kandungan vivix yang kaya dengan revesterol merupakan faktor utama dalam keberkesanan melawan sel sel kenser. Kandungan revesterol ini diperolehi dari pokok polyganum Cuspidatum dan juga dari Muscadine Grape yang mempunyai saiz hampir menyamai sebesar sebiji bola golf.

Revesterol berfungsi dengan memakan sel sel kanser, dan membantu tubuh badan dalam proses membaik pulih kembali bahagian-bahagian dalam badan yang terjejas teruk akibat sel kanser yang merosakan sistem badan. Kajian ke atas resveratrol telah diterbitkan dalam lebih 2000 jurnal.

Selain dari itu, vivix juga kaya dengan kandungan akti oksida nya menyebab kan, tubuh badan akan bertindak balas terhadap rangsangan yang diberikan. Lalu melawan dan mengeluarkan toksin-toksin yang terkumpul dalam badan yang boleh menjadi punca pelbagai penyakit termasuk kanser, barah, penyakit kulit dan pelbagai lagi penyakit berbahaya.

penawar kanser

Dapat kan sebotol Vivix dengan PROMOSI istimewa selagi stok masih ada. Serius.. berbaloi sangat invest kurang lebih RM500 sebulan untuk kesihatan yang tak ternilai ni. Memang azam saya nak konsisten Vivix, tak mo skip-skip dah.

Anda mungkin boleh menyelamatkan diri sendiri dan orang sekeliling anda yang berisiko untuk menghidap kanser supaya mengamalkan cara hidup yang sihat dan meningkatkan kualiti hidup. Jadi, sebar-sebarkan lah ya..

Bertindaklah segera , hubungi saya untuk info lanjut atau tempah Vivix,

Fyda – 012 621 1883 atau klik link di bawah..

http://bit.ly/2llh9rw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *