Kuman TB, Rupanya Boleh Hidup Dalam Badan Lebih 10 Tahun Tanpa Gejala Apa-Apa

tb otak

Kuman TB, Rupanya Boleh Hidup Dalam Badan Lebih 10 Tahun Tanpa Gejala Apa-Apa

Sejak bekerja di klinik TB (tuberkulosis) baru saya tahu yang TB adalah jangkitan kuman kronik. Sama seperti jangkitan Hepatitis B dan HIV. Sebelum pesakit TB menunjukkan gejala positif TB, antaranya

  • Batuk berpanjangan
  • Batuk berdarah
  • Demam waktu malam
  • Berpeluh waktu malam
  • Kurang selera makan
  • Turun berat badan walaupun tak diet

Sebenarnya kuman tu dah ada dalam badan orang tu selama bertahun-tahun, mungkin lebih 10 tahun. Tapi, disebabkan oleh sistem imun yang masih kuat, imun kita melingkungkan kuman tersebut.

Kuman TB tersebut ada yang tak mati, terus membiak dan menunggu saja peluang imun kita jadi lemah, apa saja penyebabnya – maka pada waktu itulah, gejala-gejala TB menunjukkan wajahnya.

Sekarang ni, sesiapa saja boleh membawa kuman TB tersebut, tanpa diketahui dan mungkin boleh menyebarkan jangkitan itu.

Lebih malang lagi, apabila orang yang memang tahu dia ada penyakit tu, tapi kerana stigma masyarakat terhadap penyakit TB, maka dia sembunyikan penyakit tersebut. Keluar jalan-jalan seolah-olah dia orang sihat.

Bayangkan kalau kita berhubung dengan orang untuk sesuatu perkara. Dah kita terdedah risiko jangkitan pula.

Kalau terkena anak kita yang bawah 5 tahun, lagi lah. Sebab mereka ni imun masih berkembang, tak bagus macam orang dewasa. Kalau terkena jangkitan TB memang sangat cepat merebak dan risiko kerosakan paru-paru secara kekal.

tb otak

Apa Pilihan Yang Kita Ada?

Bila nak keluar rumah, berada di tempat yang ramai orang kena tapis-tapis la dengan sapa yang kita nak bercakap. Tapi, orang tu nampak sihat je kan? Mana kita tahu dia ada penyakit.

Lagi 1 ialah, kita kuatkan imun kita. Banyakkan makanan yang menguatkan imun, jauhi makanan yang merosakkan imun.

Bersukan juga salah 1 cara untuk jaga kesihatan. Kawal stress dengan cara yang betul.

Dan saya memilih untuk bekalkan diri dan keluarga dengan makanan tambahan yang boleh meningkatkan imun. Antara pilihan saya ialah Nutriferon.

6 Sebab Nutriferon Mesti Jadi Pilihan Anda Dan Saya

kesan imun lemah

1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi.

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.

3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

5. 40 tahun kajian, menguji lebih 200 herba

Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

6. Kajian klinikal yang diterbitkan dalam jurnal saintifik

Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

Apa Kata Orang Yang Dah Gunakan Nutriferon?

anak masuk wad

 

Bagaimana Nak Dapatkan Nutriferon?

Anda boleh hubungi Fyda untuk dapatkan Nutriferon anda, atau jika anda perlukan info untuk makanan tambahan lain, contact Fyda je ya…

Saya cadangkan anda buat tindakan segera, janganlah tunggu kena jangkitan baru nak bertindak.

Hubungi Fyda – 012 621 1883

atau direct wasap,

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.