Kulit Lebih Cantik Dalam Masa 7 Hari Dengan Selamat Dan Bebas Bahan Kimia

Kulit Lebih Cantik Dalam Masa 7 Hari Dengan Selamat Dan Bebas Bahan Kimia

Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Begitu juga saya. Bila dengar Youth akan dilancarkan di Malaysia, memang teruja sangat. Youth ini ialah set penjagaan kulit (skincare) yang akan gantikan skincare yang sedia ada, iaitu Nutriwhite dan Enfuselle.

Produk ni sebenarnya dah dilancarkan pada Ogos 2017 tapi, akan dimulakan jualan pada Mac ini. Kalau skincare sebelum ni, memang orang dah suka sangat sebab terbukti berkesan. Yang Youth ni lagilah, sebab melalui ujian klinikal, terbukti berkesan seawal 7 hari.

Wow, seminggu je ada perubahan dengan skincare yang diyakini selamat.

Sumber gambar : Nancy

Apa Beza YOUTH Dan Skincare Lain Di Pasaran?

Kalau anda perasan, skincare yang berjenama menggunakan duta seperti selebriti atau model kan? Tapi Shaklee tak. Sebab tu nama dia YOUTH. Semuanya tentang you. You yang akan guna dan buktikan sendiri yang produk ni berkesan.

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui ujian klinikal yang direka oleh world-class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index. Index ini akan mengkaji kehadiran tanda penuaan melalui data klinikal.

Antara kriteria yang dikaji ialah kedutan. Skin Age Index ni mengukur kedalam dan kepanjangan kedutan tersebut. Sampai detail macam tu sekali.

set penjagaan muka

Antara tanda penuaan lain yang dikaji ialah :

1. Kedutan dan garis halus

2. Saiz pori-pori

3. Tona kulit

4. Tekstur kulit

5. Kelembutan kulit

6. Pigmentasi

7. Kekenduran kulit

8. Keserian kulit

Keputusan menunjukkan kesemua wanita yang menyertai ujian klinikal ni kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja. Dan 2/3 daripada mereka mendapat kulit 10 tahun lebih muda daripada usia sebenar selepas penggunaan YOUTH.

Kalau anda berumur 50 tahun, anda boleh nampak seperti 40 tahun.

Wow ke wow?

3 Keistimewaan Rangkaian Produk YOUTH

1. Produk yang dihasilkan 100% vegan. Maksudnya produk tidak menggunakan binatang untuk ujikaji dan tidak merosakkan alam sekitar. Dan juga tak mengandungi bahan sintetik.

Malah, Shaklee adalah salah 1 produk yang sangat ambil berat alam tentang alam sekitar yang sihat dan bersih.

2. Bebas daripada 2,500 bahan kimia dalam penjagaan kulit yang disenaraikan sebagai bahaya untuk kesihatan.

3. Terbukti mempercepat pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa.

Bahan Dalam YOUTH Yang Menjadikan Produk Ini Sangat Berkesan

YOUTH dihasilkan 100% daripada tumbuhan dan semuanya sangat baik untuk kulit.

1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A

Apple cell dipilih sebab sel ini mempunyai sifat yang hampir sama dengan sel kulit manusia. Jadi, ia berkesan untuk mempercepat kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.

2. Schisandra Chinensis Fruit Extract

Bahan ini ada dalam produk Shaklee DTX, iaitu tonik hati sebab dia membantu penghasilan semula sel. Jadi begitu juga manfaat pada kulit. Ia membantu pembinaan semula sel kulit untuk menyokong struktur kulit yang lebih muda.

3. Vital Repair (Vitamin, Botanicals)

Berfungsi untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit daripada tekanan oksidatif.

4. Lotus Japonicus Extract

Bahan ini pula ada dalam kolagen Shaklee. Jadi, fungsinya berkaitan kolagen lah. Ia membantu penghasilan kolagen dan elastin untuk mengekalkan kulit yang tegang dan bebas kedut.

5. Anggur muskadin

Of kos anggur ni ada dalam Vivivx. Dan Vivix telah menjadi kegilaan ramai untuk jaga kecantikan. Bahan ini boleh melindungi kolagen dan elastin serta memberi perlindungan kepada kulit.

Apakah Produk Yang Ada Dalam Set Skincare YOUTH?

Untuk set yang lengkap ada 6 produk.

1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka

pencuci muka semulajadi

2. Perfecting Skin Toner

pelembap muka

3. Youth Activating Serum

serum mencerah muka

4. Age Defense Moisturizer SPF50 sebagai pelembap dan sunblock

krim pelindung matahari

5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam

krim malam kulit berseri

6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan.

cerahkan kulit dengan cepat

Set Apa Yang Sesuai Untuk Anda?

Untuk permulaan, Youth akan dijual 1 set sahaja dari Mac hingga April. Maksudnya kalau nak miliki set ni awal, kena beli semua la. Tapi memang berbaloi sangat miliki semua ni. Konfem takkan menyesal.

Tapi, start bulan May, 2 set lain akan mula dijual.

Set 1 – Merawat dan membaiki

Set ini lengkap dengan semua set lah. Sesuai untuk orang yang memang ada masalah kulit. Pendek kata, orang-orang yang 30-an, 40-an memang sesuai guna set ini.

Set 2 – Meremaja dan mengekalkan

Set ini hanya takde Radiant C+E. So, untuk orang yang belum ada masalah kulit yang teruk, cukuplah guna set ini saja.

Set 3 – penjagaan harian

Set ini yang paling ringkas just untuk penjagaan kulit saja. Mungkin untuk orang yang tak pentingkan kecantikan sangat, tapi untuk kesihatan kulit. Lelaki ke, sesuai lah yang ini.

Tengoklah Perubahan Kulit Orang Yang Dah Guna YOUTH
kulit cerah dengan cepat

Tak perlu risau sebab YOUTH ini memang direka untuk semua jenis kulit dan fokusnya untuk kulit kelihatan muda lebih lama.

Dan yang bestnya, produk ni ada bau bahan semulajadi yang sangat menyegarkan. Sebab dicampur bahan-bahan macam Clove Leaf Oil, Citrus Lemon Peel Oil, Coriander Fruit Oil, Cananga Odorata Flower Oil dan lain-lain.

Skincare ni memang patut jadi pilihan semua orang sebab terbukti best dari segi kualiti dan keberkesanan. Penambahan produk iaitu Radiance C+E dan Activating BB Cream (sedang diusahakan untuk bawa masuk pasaran Malaysia), menjadikan YOUTH pelaburan berbaloi untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

Hubungi saya untuk info dan tempahan bermula Mac 2018. Kalau nak preorder pun boleh.

So, kalau nak rasa kulit nak start kedut, jeragat, parut jerawat, kusam meh la try skincare terbaru ni ya.. In sha Allah, sangat berkesan dan nampak lebih muda.

 

Hubungi Fyda Noh di nombor whatsapp,

012 621 1883 (www.wasap.my/60126211883)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *