Kesan Buruk Makan Vitamin Dibuktikan Melalui Kajian

buah pinggang rosak tahap 5

Kesan Buruk Makan Vitamin Dibuktikan Melalui Kajian

Ramai yang takut nak makan vitamin sebab fikirkan kesan buruk, termasuklah kerosakan buah pinggang. Itu yang sering jadi tanda tanya dan sering jadi ketakutan bila dicadangkan makan vitamin. Mestilah, siapa nak buah pinggang rosakkan? Kena dialisis lagi. Dah banyak pula nak belanja dan curi masa pula untuk dialisis selama 3-4 jam beberapa kali seminggu.

Tapi yang hairannya, banyak produk-produk vitamin yang muncul di pasaran. Malah, ada juga doktor yang mencadangkan pengambilan vitamin. Jadi, sebenarnya betul ke vitamin ni bagus?

 

buah pinggang rosak tahap 5

Untuk menjawab persoalan adakah vitamin bermanfaat untuk kesihatan,  Dr Gladys Block dari Universiti of Berkeley telah menjalankan satu kajian yang dipanggil Landmark Study. Universiti ini bertaraf dunia tau, bukan scam. Pada mulanya Dr Block nak buat kajian ke atas 2 golongan:

1. Yang tak makan apa-apa suplemen, tapi menjaga diet dan pemakanan mereka.

2. Yang makan satu jenis vitamin apa-apa jenama. Bukan jenama Shaklee.

Tapi pihak Shaklee yang minta kepada pengkaji untuk masukkan sekali 1 kumpulan lagi, iaitu kumpulan yang dah makan multivitamin Shaklee (Vitalizer) lebih 20 tahun.

Kesan Landmark Study kepada Kompeni Suplemen

Banyak syarikat suplemen di dunia ini yang ada saintis sendiri dan memang ada studies sendiri sebelum dipasarkan tapi hanya Shaklee yang berani buat Landmark Study ni.

Kalau produk tu lulus Landmark study, bangga la. Kalau nak gantung kat leher yang produk dia tu power, orang tak boleh marah sebab memang power pun. Tapi kalau fail, lingkuplah company tu sebab setiap Landmark study memang kena publish tak kira apa jua result. Habislah orang tahu ada problem dengan produk dia.

Kebanyakan studies pasal kesan vitamin adalah jangka pendek & hanya untuk satu vitamin saja. Tapi penyakit2 kronik yang disebabkan oleh masalah gaya hidup macam kencing manis, darah tinggi, kanser atau penyakit buah pinggang ambil masa berpuluh-puluh tahun untuk terjadi dipengaruhi oleh banyak faktor & banyak jenis makanan. Manusia manalah yang makan sejenis makanan je sepanjang hidup.

Macam orang obes la. Berat badan tu tak naik dalam sekelip mata. Sikit-sikit berat badan naik, tapi sebab tak buat apa-apa tindakan masa dia naik tu, itu yang berlebihan sampailah hadapi masalah obesiti.

Keputusan Landmark Study

Landmark study yang membandingkan kumpulan yang makan multivitamin Sheklee (Vitalea) selama 20 tahun, yang makan vitamin jenama lain & tak makan vitamin langsung.

Agak-agak kumpulan mana yang paling banyak sakit?

Jeng jeng jeng…

Keputusan yang didapati sangat mengejutkan kerana orang yang tak makan vitamin langsung nyata lebih sihat daripada orang yang makan vitamin jenama lain selain Sheklee.

Pengamal vitamin Shaklee selama 20 tahun terbukti lebih sihat daripada kedua-dua kumpulan lain. Dengan risiko penyakit-penyakit kronik yang sangat-sangat-sangat rendah.

 

ubat kencing manis

 

kesan kolesterol tinggi

Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yang terkandung di dalam makanan dan juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung dan badan seseorang itu adalah lebih sihat.

Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yang lebih rendah bernading responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung dan badan kita.

Responden HIJAU mempunyai 59% paras C-Reaktif yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalan darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensetif & mudah terjejas oleh biolocal stress response badan terhadap ancaman-ancaman yang menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat dan taraf kesihatan sukar terjejas.

Takde pun cakap pasal buah pinggang…?

Badan kita ni 1, penyakit2 metabolik berkait antara satu sama lain. Komplikasi penyakit-penyakit ni akhirnya ialah kerosakan buah pinggang

Jadi, dengan penurunan risiko penyakit2 metabolik ni, penyakit buah pinggang turut dikurangkan juga.

Kesimpulannya, daripada Shaklee Landmark Study ini, sudah jelas terbukti bahawa bukan sahaja penting makan vitamin untuk menjaga kesihatan, tapi  JENAMA SUPPLEMENT yang kita ambil amat penting. Jika kita hanya menjaga pemakanan/diet semata juga tidak cukup untuk menjadikan kesihatan kita berada pada paras yang paling optimum.

Sebabnya kita dah banyak terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa kita sendiri sedar. Ditambah lagi dengan stress, tekanan fizikal setiap hari. Malah air kosong yang kita minum serta udara yang kita sedut setiap hari juga sudah tidak suci lagi sepenuhnya.

SHAKLEE LANDMARK STUDY ini telah membuktikan bahawa SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia. Melainkan jenama yang anda ambil itu juga mempunya bukti hasil dari LANDMARK STUDY juga.. (buat masa ini hanya SHAKLEE sahaja yang ada LANDMARK STUDY)

vitamin untuk otot

Masih tak percaya?? Tengok jelah pasangan kembar angkasawan Mark & Scott Kelly, NASA dan atlit bertaraf Olimpik yang dah gunakan produk Shaklee ni. Mereka dah rasa sendiri batapa bagusnya Shaklee. Kalau nak tahu, bukan Shaklee yang approach dulu, tapi dorang yang duluan. Bayangkan NASA pegi beli Shaklee untuk angkasawan dia bila pergi angkaslepas. Tak payah susah-susah tanam kentang.

Anda juga adalah insan terpilih kerana pilih Shaklee untuk kegunaan harian. Tak perlu menjadi atlit Olimpik untuk merasai kebaikan Shaklee, kini sesiapa pun mampu menikmatinya..

jana income di rumah

Jomlah kita sama-sama amalkan SHAKLEE tanpa ragu-ragu kerana SHAKLEE adalah supplement paling sangat terbaik di DUNIA.. Berbanggalah kerana anda makan vitamin dari SHAKLEE..

Saya dah! Anda kalau nak, boleh whatsapp saya:

012 621 1883 – -Fyda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *