Kenapa Wanita Ini Selalu Muntah Dan Pening Akhirnya Terbongkar, Rupanya Akibat Buatan Orang

alahan teruk ketika hamil

Kenapa Wanita Ini Selalu Muntah Dan Pening Akhirnya Terbongkar, Rupanya Akibat Buatan Orang

Memang bahaya sekarang ni, nak buat tak baik kat orang dah jadi senang sangat. Kalau ada orang tak puas hati dengan kita, padahal kita tak buat apa-apa pun kat dia. Mungkin kita lebih sikit daripadanya, terus dicalit sikit2. Akibat dengki dendam, manusia lain jadi mangsa.

Tapi lain pula dengan kakak kita ni, orang buat dengan kasih sayang. Tak lama lagi muncul lah cahaya mata penyeri rumah tangga. Buat yang ni takpe..

Masalahnya, kakak ni sering pening-pening, nak pitam. Bila dicek rupanya dia muntah-muntah dan ada anemia pula.

alahan teruk ketika hamil

Alahan Masa Mengandung, Cium Perfume Pun Tak Boleh

Kalau dah alahan mengandung, bau makanan tak boleh. Bau perfume pun dia muntah. Ada yang tak tahan bau laki dia. Nasiblah boleh buat alasan sebab baby. Ada yang saya pernah jumpa, dia punya tahap alahan tu sampai kalau duk rumah memang melepek je sepanjang masa dan asal keluar rumah kena bawa plastik takut termuntah.

Sebenarnya peningkatan hormon hCG masa mengandung boleh menyebabkan seseorang ibu mengalami alahan. Makin tinggi hormon ni, tinggilah peluang ibu untuk alami alahan. Tapi hormon ni akan berkurang semakin kandungan meningkat. Jadi, alahan itu makin berkurang bila kandungan makin besar. Tapi ade je yang sampai melahirkan anak pun masih muntah-muntah.

Anemia Sampai Kena Cucuk Zat Besi

Anemia memang masalah biasa dalam ibu mengandung kerana keperluan zat besi yang meningkat. Kalau dah anemia, terpaksalah ambik dos zat besi yang tinggi. Kadang-kadang ada ibu tak tahan dan muntah balik. Ada juga yang mengalami sembelit yang teruk sampai tak sanggup nak makan zat besi tu.

Bila tak boleh makan zat besi, doktor akan bagi suntikan zat besi untuk tingkatkan zat besi dalam badan. Aduiii sakitnya tu kena cucuk. Yang mencucuk pun seriau. Apa lagi yang kena cucuk.

Tak sanggup..

Set Kehamilan Pilihan Ramai Ibu-Ibu di Malaysia

Saya nak suggestkan set kehamilan yang ramai ibu sangat berpuas hati dan happy bila makan set ni. Alahan dah kurang, Hb cepat naik. Rasa macam tak mengandung pun ada, siap boleh panjat Candi Borobudur lagi.

anemia semasa hamil

 

Anda tak perlu percaya cakap saya, anda hanya perlu cuba saja dan buktikan sendiri.

Sebelum tu saya nak kongsi 1 testimoni ibu yang dah berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee.

tiada alahan semasa hamil

Tentu anda dah berminat nak cuba Set Hamil Shaklee kan?

Boleh hubungi saya sekarang untuk tempahan atau info lanjut : www.wasap.my/60126211883

Atau kalau nak beli sendiri, boleh klik Saya Nak Cergas Dan Sihat Semasa Mengandung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *