Kenapa Perempuan Susah Nak Kurus, Walaupun Dah Makan Sikit?

kenapa susah sangat nak kurus

Kenapa Perempuan Susah Nak Kurus, Walaupun Dah Makan Sikit?

Ramai perempuan sering merungut dah makan sikit tapi, berat badan tetap naik. Apa lagi kalau makan banyak, terus macam dipam laa…

Biasa tak dengar dialog macam ni?

–Saya tak makan banyak.
–Saya dah diet.
–Saya tak makan benda manis-manis.Tapi saya tetap gemuk.

Kenapa saya? Kenapa saya?

 

kenapa susah sangat nak kurus

kredit : mama centre

Lepas tu salahkan orang lain, salah kan persekitaran sebab masalah sendiri.

Berat badan berlebihan atau obes  ni bukan bergantung pada berapa banyak makan saja. Kena tengok juga apa yang masuk dalam perut.

Kalau makanan manis-manis memang tolak tepi, tapi rupanya dia makan nasik dengan lauk saja. Sayur cukup syarat saja. Asal ada. Pastu pulak lauk dia, daging merah ataupun atas nama protein. Pastu goreng pula tu.. Nampak dah berminyak-minyak..

Kalau tak pun, kambing bakar…. boleh ratah macam tu je kan? Bayangkan, nutrisi utama yang kita dapat ialah lemak, kolesterol dan protein. Protein pun banyak dah rosak sebab dimasak pada suhu tinggi.

Tapi, itulah yang memang lazat kan? Sampai jilat jari. Sekali-sekala boleh la..

Lemak memang badan perlukan, tapi kalau dah berlebih lemak itu yang dia berkumpul dalam darah, duk menyumbat salur darah dan menebal kat bawah kulit dan bertempek keat perut. Tu yang perut pun buncit.

Makanan yang kita rasa tak manis pun, tapi indeks glisemik tinggi pun boleh meningkatkan paras gula. Sebab tu orang yang katanya jaga makan. Tak makan makanan proses, kurang makan daging tetap terdedah kepada penyakit.

Eh eh… exercise pulak ke mana?

Sifir untuk sihat sebenarnya

–Makan makanan seimbang dan sihat
–Bersenam
–Pandai kawal stress
–Pengambilan suplemen berkualiti

Dan juga, bila usia makin meningkat usus kita bergerak makin lambat. Bila lambat gerak, makin banyak toksin yang akan disimpan di usus. Jadi, penyerapan zat makanan makin berkurang.

Jadi, sempena bulan puasa ni, saya cadangkan kawan-kawan ambik peluang nak jaga makan. Masa bukak puasa tu, janganlah melantak macam tak jumpa makanan 2 tahun. Dah raya kang, lagi banyak benda kita nak makan. Ketupat, rendang, soto, kuih raya lagi. Dan macam tak sah kalau tak ada air manis atau air gas kan?

Jom detoks Untuk Bakar Lemak Di Paha

Kalau nak buang lemak dan kolesterol dengan segera, saya cadangkan Set Detoks Shaklee. Set ini ada menu-menu makanan tersendiri. Bukan saja dia nak buang toksin2 dalam badan, tapi tambah badan kita dengan nutrisi yang baik.

Buat detoks sekarang, at least dah raya nanti lelemaks semua pun dah dibuang. Makan juadah raya pun, in sha Allah tak naik sangat. Lepas tu detoks la balik..

pecah lemak di punggung

Order set detoks – saya akan guide cara pengambilan set detoks yang telah disusun oleh saintis Shaklee yang hebat.

PW Fyda – 012 621 1883, atau

Isi saja borang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *