Tips Untuk Kekal Sihat, Bertenaga Dan Tetap Positif Sepanjang Musim PKP

tips stress masa pkp

Tips Untuk Kekal Sihat, Bertenaga Dan Tetap Positif Sepanjang Musim PKP

Kita semua sangat terkejut dengan catatan kes Covid harian tertinggi di Malaysia, iaitu 6075. 1 angka yang sangat besar. Ini membawa kepada PKPD di beberapa buah negeri termasuklah Kelantan, Perak, Terengganu, Sabah dan Sarawak.

Dah tentu kita akan bertambah pening. Tak dapat bekerja, anak-anak tak dapat sekolah.

Walaupun berada kat rumah, mungkin ada dikalangan ibu bapa yang keletihan, stress dan mungkin mengalami gangguan emosi.

Anda tau tak, stress bukan sahaja boleh meningkatkan risiko kemurungan tetapi stress juga boleh memendekkan telomere, merosakkan sel dan seterusnya meningkatkan risiko penyakit kronik, termasuklah kencing manis dan kanser.

tips stress masa pkp

Bagaimana caranya nak membantu kekal sihat sepanjang pandemik dan PKP ni?

Sangat penting untuk kita menjaga kesihatan sel untuk memastikan sel kita dapat berfungsi dengan baik seterusnya mengurangkan risiko penyakit.

POLIFENOL ialah campuran bahan-bahan yang ada dalam tumbuhan dan merupakan nutrien penting untuk kesihatan sel. Salah satu kebaikan polifenol adalah meningkatkan tenaga sel dengan meningkatkan penghasilan mitokondria, iaitu pusat untuk menghasilkan tenaga dalam sel.

Kalau nak senang faham, mitokondria ni ialah kilang la untuk buat tenaga. Kalau sel tu tak cukup tenaga, dia tak dapatlah buat tugas sel tersebut.

Ia mempercepatkan penghasilan mitokondria, pengeluar utama tenaga dalam badan kita. Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semua otot di kalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.

Polifenol juga memelihara dan menyokong kesihatan sendi. Ia membantu mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi.

Vivix Shaklee kaya dengan Polifenol dan tinggi antioksidan. Vivix adalah minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang membantu melindungi dan memperbaiki pada tahap sellular DNA.

Testimoni Vivix Shaklee – Sihat dan Bertenaga

 

stress sebab pkp

Badan bertenaga walaupun kerja 12 jam tanpa cuti

 

ubat badan lesu

Badan bertenaga walaupun berpantang. Muka fresh dan tak pucat

 

Vivix sangat berkesan untuk tambah tenaga. Saya sendiri pun memang dah rasai kesannya. So, jika anda nak rasai sendiri kehebatan Vivix ni, anda cuma perlu buat 1 langkah mudah

Nak Dapatkan Vivix Sekarang?

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.