Kasih Sayang Allah Melalui Suplemen Anti-Penuaan Terbaik Dunia

Kasih Sayang Allah Melalui Suplemen Anti-Penuaan Terbaik Dunia

Sebab bulan ni promo Vivix, memang newsfeed saya penuh dengan Vivix je. Bila dah minum Vivix dan rasa sendiri kesan pada badan kita dan nampak sendiri kesannya kepada orang sekeliling, memang rasa seronok dan semangat untuk promot produk ni supaya lebih ramai rasa kebaikannya.

Saya baru perasan, lepas menonton 99 Cahaya Di Langit Cordoba (cita Indon) baru-baru ni ada tayangan kat TV. Islam muncul selepas dunia mengalami zaman jahil. Islam muncul membawa ilmu. Masa tu ramai cendekiawan Islam muncul. Macam2 pakar, tapi buku yang saya baca time di medical school dulu boleh dikatakan 80% adalah tulisan Mat Salleh. Baru terfikir dahsyat gila diorang kalua bab research dan cari ilmu.

Kalau tengok pun rancangan dokumentari diorang, sanggup diorang buat macam-macam dengan sangat detail. Dari sebesar-besar benda sampailah sekecilnya, memang kajian diorang sangat detail dan sangat luar biasa. Sampai ramai saintis dorang mati sebab mengkaji haiwan berbisa.

Malu sangat-sangat sebagai orang Islam. Walaupun Islam dikatakan pernah mendominasi bidang ilmu, tapi macam dah tenggelam sekarang. Tak payah tengok jauh, diri sendiri cukup. Contohnya macam saya. Masih merangkak rangkak dalam pekerjaan. Kalau hal yang pakar . Saya tak tahu lebih details pun.

merawat kencing manis

Keistimewaan Vivix Shaklee

Berbalik pada cerita Vivix..

Makin banyak baca kajian yang dibuat oleh orang putih, makin rasa sangat yang Allah sangat sayangkan manusia dan sediakan macam-macam benda di bumi untuk kemudahan hidup manusia. Dan orang yang betul-betul cari kan temui hikmah penciptaan alam ni.

Anggur muscadine yang digunakan untuk membuat Vivix adalah antara anggur yang jarang ditemui dan campuran-campuran Vivix telah dikaji selama berpuluh-puluh tahun untuk memastikan campuran tersebut memberi kesan antioksida yang sangat kuat.

Anggur ini ditanam sepanjang tenggara US yang mana kawasan itu keadaan & cuaca tak menentu. Macam hidup pun sangat susah. Anggur muskadin ni dia dah sesuaikan diri dengan hidup susah tu & boleh hidup dengan aman di kawasan tersebut. Maksudnya dia tahan lasak, saiz lebih besar dan kulit juga lebih tebal daripada anggur biasa. Kromosom dia pun lebih 1 daripada anggur biasa. Sebab ciri-ciri yang unik ni, anggur muscadin boleh tahan terhadap serangan kulat dan serangga perosak bebanding anggur yang ditanam di tempat yang sama.

merawat sakit buah pinggang

Allah ciptakan sesuatu tak pernah sia-sia

Kalau Allah cipta benda amazing macam ni, tentulah ada sebabnya kan?

Rupanya banyak sangat fungsi resveratrol yang terdapat dalam anggur muskadin ni. Dan setiap 1 fungsi tu bukan sesuka hati je nak cakap, tapi dibuktikan melalui kajian dan diterbitkan dalam jurnal. Satu fungsi tu bukan 1 jurnal tapi beribu-ribu jurnal untuk SATU FUNGSI sahaja.

Dedicated kan orang putih kaji alam yang Allah cipta ni?

Diorang juga berjaya buktikan resveratrol ni ada fungsi untuk memanjangkan jangkahayat (anti-aging). Diorang guna tikus makmal yang comel tu. 1 kumpulan dibagi diet tinggi kalori, 1 kumpulan diberi normal diet. Dah tentulah tikus yang diberi normal diet tu lagi panjang umur.

Kemudian dorang test lagi, tikus yang normal diet tu dengan kumpulan tikus yang diberi resveratrol. Yang makan resevratrol, hayatnya bertambah sebanyak 15% tau. Amazing kan? Sebelum ni dorang test kat yeast pun, sama juga result.

Subhanallah

Dan diorang juga yang buat kajian dan publish dalam jurnal bahawa punca penyakit kronik adalah disebabkan oleh radikal bebas. semakin banyak terdedah dengan radikal bebas ni, semakin tinggi risiko untuk dapat penyakit kronik. Sebabnya sel-sel kita yang terdedah kepada radikal bebas ni akan rosak. Bila banyak sel rosak, fungsi dia pun akan menurunlah. Jadi dah tentu tak boleh berfungsi macam sel-sel yang elok.

No wonderlah Vivix ni sangat berkesan merawat penyakit-penyakit kronik macam kencing manis, darah tinggi, strok, kanser, sakit jantung, sakit sendi. Sebab penyakit-penyakit ni disebabkan oleh radikal bebas.

Dah banyak produk Shaklee dihentikan sementara sebab kehabisan bahan mentah. Bahan mentah Sheklee guna ada standard dia tau. Kalau takda bahan mentah tu, terus berentikan produknya. Bukan ambik dari tempat lain walaupun kualiti tak memenuhi QAP dorang.

Sedih juga fikir kalau 1 hari nanti, anggur muskadin tu pula yang kehabisan sumber. Masa dia ada ni lah, kita nak appreciate dia, guna betul-betul. Sebab Vivix ni sangat berharga walaupun bukan tumbuhan dari negara Islam. Tak pasti ada tak tumbuhan lain yang khasiatnya sama cam anggur muskadin.

Untuk pilihan antioksida terbaik, tentulah Vivix nombor 1.

 

ubat kanser

 

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai suplemen antioksida dan anti penuaan terbaik dunia ini, boleh hubungi saya..

Fyda Noh – 012 621 1883 (whatsapp sahaja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *