Kanser Boleh Sembuh Dan Awet Muda Dengan Resveratrol?

penawar kanser

Kanser Boleh Sembuh Dan Awet Muda Dengan Resveratrol?

Dulu saya sering fikir, ubat yang paling mujarab adalah ubat-ubat moden di hospital saja. Malah sangat anti dengan apa-apa ubat luar termasuk hemopati, suplemen apalagi akar kayu. Sehinggalah seorang kawan saya menyuruh saya membaca sebuah buku yang bertajuk “What Your Doesn’t Know About Nutritional Medicine May Be Killing You’ karya Dr Ray D. Strand M.D yang merupakan salah seorang doktor perubatan yang menyedari keperluan makanan tambahan untuk menjaga kesihatan.

 

Pada peringkat awal mengenali Shaklee, memang agak ragu-ragu dengan perubatan alternatif ni, maklumlah di kolej memang tak belajar fasal vitamin. Tetapi, setelah membaca mengenai penyelidikan dan kajian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee untuk memastikan produknya selamat dan berkesan mula membuka hati saya untuk membaca buku yang saya beli masa student dulu. Ketika itu saya sudah bekerja sebagai houseman. Kemudian, barulah saya boleh kaitkan perubatan nutrisi ini dengan perubatan moden.

Allah turunkan penyakit beserta ubatnya sekali. Namun, mungkin ubat untuk penyakit itu tiada dalam perubatan moden, jadi perlu berikhtiar cari ubat itu di mana-mana di dunia ini hinggalah berjumpa.

penawar kanser

Follow twitter Syaikh Salman

Saya ingin kongsikan seorang lelaki yang menghidap kanser menemui ubatnya sehingga dia sembuh dan semakin sihat.

……………………………………………………………………………..

Jumpa Master Law Chu Hian dekat HQ. Beliau dengan maknya dan seorang lagi brothernya akan ikut trip Shaklee ke London dan Paris esok. Maknya at age 74 masih sihat. Katanya makan Vivix dan Nuriferon.

Master Law pun nampak sangat sihat at age 50. Beliau yang dulu pernah berjuang melawan cancer. Katanya sampai sekarang pun makan Vivix 2 kali sehari. Beliau staff NTV7 suatu ketika dulu.

~Kaklong Nuzula

ubat kanser

Kesimpulan daripada testimoni

1. Law Chu Hian yang kini berusia 50 tahun, pernah menghidap kanser telah temui ubatnya dan kini kesihatan semakin baik.

2. Ibunya yang berusi 74 tahun, masih sihat malah kelihatan lebih muda daripada usia.

3. Dengan izin Allah, akibat mengamalkan Vivix, iaitu sejenis suplemen yang mengandungi resveratrol, iaitu bahan yang mengandungi antioksida yang tinggi.

…………………………………………………………………………………

Manfaat resveratrol dalam mencegah dan membantu pesakit kanser

Hu zhang (Polygonum cuspidatum) ialah herba Cina yang merupakan sejenis rumpai yang kaya dengan resveratrol, sejenis bahan kimia yang jug ditemui dalam wain merah yang berfungsi mencegah penyakit. Badan-badan besar telah melakukan kajian untuk menyokong peranan resveratrol dalam mencegah kanser, keradangan dan penyakit jantung. Resveratrol mencegah cytokines dan COX-2 daripada proses keradangan dan mencegah dan melambatkan kanser payudara. Resveratrol juga ialah antioksida yang kuat.

AntioxidantsAgainst Cancer: How to activate your bod natural healing powers with today’s most protective and immune-boosting supplements and foods by Ralph Moss, PhD

(naturalnews)

kanser boleh sembuh

Polyganum cuspidatum yang juga dipanggil Knotweed Jepun merupakan salah satu bahan aktif dalam Vivix Shaklee. Vivix bertindak dalam sel badan melalui 4 mekanisme:

1. Melindungi dan membaiki DNA dalam sel.

2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.

3. Menggalakkan pembentukan mitokondria yang baru. Mitokondria adalah pusat yang menjana tenaga untuk sel. Sel yang bertenaga akan meningkatkan fungsi sel.

4. Melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Products) yang mempercepatkan penuaan.

 

Bulan ni (Januari, 2016) untung sangat sebab Vivix ada promo beli 6 percuma 1. Maksudnya beli 6 boleh dapat 7 botol. Nak beli satu-satu pon boleh juga tapi rugi sikit lah sebab kena beli dengan harga runcit. Kalau sertai ahli Shaklee, boleh dapat penjimatan lagi untuk harga member.

Nak dapat harga ahli percuma? Boleh sangat dengan pembelian 2 botol Vivix dan dapat keahlian percuma dan dah tentu dengan harga ahli dan ada diskaun lagi 5%. Kalau beli 6 botol lagi lah boleh berjimat. Boleh kongsi dengan ahli keluarga yang lain, dengan kawan-kawan. Dan boleh berjimat hampir RM200. Bulan depan boleh dapat bonus lagi.

Satu lagi, setiap pembelian yang ada Vivix, kos penghantaran daripada Shaklee adalah percuma.

Banyaknya benda PERCUMA kan?

Apalagi, untungnya kalau grab peluang ini.

Untuk tempahan produk atau sebarang pertanyaan, boleh whatsapp saya,

Fyda Noh : 012 621 1883

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *