Jangan Tertipu Dengan Buah Yang Licin Dan Berkilat Di Luar, Tapi Rupanya…

manfaat makan buah

Jangan Tertipu Dengan Buah Yang Licin Dan Berkilat Di Luar, Tapi Rupanya…

Berhati-hati dengan benda yang licin berkilat dan tampak cantik di luar..

Apa yang anda fikir setakat ni?

Haa.. haa.. jangan fikir yang lain-lain ye. Sebab maksud saya ialah buah-buahan yang ada kulit. Contohnya pisang, mangga dan limau kampung. Selalunya kita terpersona dengan kulitnya yang licin dan berkilat, sedangkan yang kulitnya comot dan berbintik-bintik tu lebih sedap dan penuh khasiat. Sebab buah yang nampak hodoh ni ditanam tanpa kimia berbahaya.

manfaat makan buah

 

Kita manusia ni pun sama. Untuk jaga kecantikan dan kesihatan luaran, yang dalaman pun perlu kita ambil kira. Bukan semata-mata guna krim mengandungi bahan kimia yang boleh untuk tampak cantik, langsing atau kulit licin putih di luar tapi sebenarnya kat dalam tak sama. Maksudnya sel-sel dalaman rosak. Yang di luar tidak menggambarkan kesihatan dalaman.

Kalau anda mengalami masalah jerawat di muka atau badan ataupun masalah kelemumur, cuba tengok balik gaya hidup kita. Macammana makanannya, minuman harian kita,

1. Adakah makanan/minuman kita banyak bahan-bahan tiruan, artificial atau gula putih?

2. Adakah banyak masa dihabiskan dengan duduk-duduk tengok TV atau main game?

3. Bagaimana pula tahap stress kita? Adakah terlalu tinggi hingga tak terkawal?

Kalau kulit dan muka kita tutup dan ditempek dgn pelbagai krim, masalah luaran boleh selesailah, tapi masalah yang sebenar tidak akan selesai.

Jika anda banyak menghabiskan masa di bawah matahari, anda dinasihatkan supaya memakai krim pelindung UV, tapi adakah krim tersebut selamat? Kerana banyak krim di pasaran mengandungi bahan kimia yang memudaratkan jika diguna dalam tempoh yang lama.

bagaimana sel rosak

Jadi, anda boleh fokus kepada makanan yang sebenar dan semulajadi untuk mendapatkan antioksida dan melindungi sel-sel daripada kerosakan.

Perbanyakkan sayur, ulam-ulaman hijau serta buah yang mempunyai warna terang. Contohnya merah, oren, ungu; tomato, lobak merah, ubi keledek, keladi dan makanan-makanan lain yang tinggi anti oksida kerana ianya dapat melindungi kulit kita daripada terbakar (sunburn)

Untuk yang ingin langsing pula, elakkan daripada memakai korset semata-mata, tetapi latih diri untuk kekal aktif dan tinggikan prestasi & produktiviti.

Jika badan berterusan pakai korset, lama-lama, otot jadi malas kerana tak bekerja dan akhirnya boleh menyebabkan masalah kepada tulang belakang, sistem pernafasan, penghadaman dan aliran darah.

Jangan lupa bayangkan apa jadi selepas korset dibuka. Nah kau.. terus menggeleber.

Jadi, buat pilihan yang bijak dalam hidup. Mungkin makanan-makanan sihat agak mahal harganya tapi, ingatlah badan awak tu mahal juga. Maintenance kena tinggi.

Pilihan Antioksida Yang Terbaik Untuk Anda

vivix shaklee murah

Vivix adalah makanan botani yang dibuat daripada tumbuh-tumbuhan yang sangat tinggi dengan antioksida.

Dalam ujian klinikal Vivix terbukti memberi manfaat kepada sel dengan membaikpulih DNA, meningkatkan tenaga sel dan meningkatkan bilangan mitokondria. Vivix juga terbukti boleh memanjangkan telomere dan mengurangkan risiko penyakit.

Dalam keadaan kita yang banyak terdedah dengan pelbagai benda keliling yang boleh merosakkan sel kita, maka wajarlah kita mengambil sesuatu yang extra untuk lindungi sel kita ni untuk mengurangkan risiko kita mendapat penyakit kronik yang bukan saja mengurangkan produktiviti harian kita, tapi juga boleh menjejaskan ekonomi.

Hubungi Fyda untuk dapatkan Vivix anda sekarang – 012 621 1883

atau klik link di bawah

Nak Vivix Dengan Harga Ahli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.