Ibu Sibuk Berkerjaya Sampai Takda Masa Untuk Anak. Inilah Yang Wanita Ini Buat Untuk Lihat Anak Membesar

membesarkan anak sendiri

Ibu Sibuk Berkerjaya Sampai Takda Masa Untuk Anak. Inilah Yang Wanita Ini Buat Untuk Lihat Anak Membesar

 

Masa zaman bujang dulu, saya kira dedicated jugalah kerja. Memang jarang ambik cuti. Tapi tak lama lah, sebab masuk dalam bulan ke-5 kerja dah kahwin. Tapi, sebelum dapat anak, takde lah nak cuti-cuti sesaja.

Jadinya, kira masa houseman tu banyaklah cuti yang saya carry forward.

Bila dah ada anak, cuti rehat tu kena bajet siap-siap untuk EL. Cadang kalau anak sakit. Takkan anak sakit-sakit pun nak hantar pengasuh.

membesarkan anak sendiri

Saya faham juga lah kalau ada ibu2 yang bawa anak ke klinik minta MC, walaupun sebenarnya tak boleh.

Dan terpaksa faham bila tiba-tiba kawan2 EL sebab anak sakitlah. Maid lari lah, tadika tutup dan sebagainya.

Bila dah ada anak, feeling dia memang lain. Sekuat mana kerja pun, family tetap utama.

Tapi, kalau family yang utama pun kerja tak boleh jadi yang ke-2 juga. Kalau balik2 tak datang kerja, balik-balik orang kena cover kita. Dan kalau sampai kena ambik cuti tanpa gaji sebab jaga anak, apalah ertinya nak kerja? Gaji pun tak dapat.

Sebab tu ramai antara wanita2 di Shaklee berbisnes sebab anak-anak. Andainya 1 hari, kerana anak terpaksa lepaskan kerjaya tak adalah tersepit sangat dari segi ekonomi.

Ada juga yang jadikan bisnes sebagai jambatan untuk dapatkan kebebasan masa bersama keluarga.

Apa pun jua sebabnya, bisnes bukanlah matlamat hidup, tapi sebagai cara untuk capai matlamat hidup kita.

Sekadar nak quote perkongsian Master Iskandar dalam video ini tentang seorang CEO bila ditanya apa lagi yang dia nak capai?

Katanya,

“Kalau ikut takda apa sangat, cuma dia nak balikkan masa dan nak berada bersama-sama anaknya masa dia membesar”

Sebab dalam mengejar cita-cita dalam kerjaya, dia dah terlepas saat indah melihat anaknya membesar.

Jika anda berminat untuk memulakan kerjaya dalam Shaklee, in sha Allah saya boleh bantu anda untuk capai impian.

Anda hanya perlu hubungi Fyda di whatsapp www.wasap.my/60126211883

(012 621 1883) atau isi saja borang di bawah ni,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *