Hilang Kerja Kerana PKP, Ketahui Peluang Anda Untuk Mulakan Perniagaan

cuti tanpa gaji

Hilang Kerja Kerana PKP, Ketahui Peluang Anda Untuk Mulakan Perniagaan

Sedar tak sedar dah hampir 6 bulan kita berdepan dengan wabak Covid-19 dan menjalani norma baru dalam kehidupan harian. Walaupun tahun 2020 dah lebih separuh, namun seolah-olah tiada tanda Covid-19 ini akan berakhir dalam tahun ini.

Walaupun di Malaysia kes makin kurang, hakikatnya kita masih takut-takut untuk hidup macam biasa dan kepedihan yang ditinggalkan oleh Covid-19 masih berbekas.

Mungkin kita sangat sedih kerana ada yang kehilangan nyawa, namun yang lagi kasihan ialah orang yang masih bernyawa tapi kehilangan sumber pendapatan. Bagaimana nak menyara hidup anak isteri?

cuti tanpa gaji

Saya Harap Boleh Hulurkan Bantuan

Saya faham juga dalam keadaan begini, semua orang takut kehilangan wang. Semua takut untuk mengambil risiko sebab takut hilang duit yang ada sekarang, tapi saya nak bantu anda untuk memilih bisnes yang paling sesuai semasa musim PKP ni.

5 Tips Memilih Bisnes Semasa PKP

1. Tak perlukan modal besar

Saya harap anda faham yang apa-apa bisnes pun memerlukan modal. Orang kata semakin besar keuntungan yang anda inginkan, makin besar modal yang perlu dilaburkan. Sampai ada yang buat loan bank, pinjam dengan keluarga dan sebagainya.

2. Bisnes yang ada support yang kuat daripada syarikat

Sekarang ni takda masa dah buat produk sendiri, so kita boleh jual produk yang dah sedia ada tapi pastikan anda pilih syarikat yang kukuh dan menyokong pengedarnya. Yang mana syarikat boleh buat penghataran barang tanpa kita perlu keluar rumah.

3. Bisnes yang boleh dibuat secara online

Bila bisnes tu dapat dibuat secara online, maknanya boleh dibuat dari mana-mana sahaja. Yang penting ada line internet.

4. Produk demand tinggi

Anda boleh survey apakah produk yang orang cari masa PKP ni. Salah satunya ialah produk kesihatan sebab orang dah mula pentingkan kesihatan dan ingin meningkatkan imun di musim Covid ni.

5. Bisnes yang boleh bergerak secara jemaah

Sebagai orang yang baru dalam bisnes, sangat penting untuk anda ada orang yang menyokong dan membimbing anda, iaitu mentor dan berada dalam kumpulan orang-orang yang buat bisnes.

bisnes musim pkp

Berdasarkan 5 tips di atas, saya ingin memperkenalkan kepada anda yang sedang mencari peluang untuk membina income dari rumah, saya ingin berkongsi dengan anda kenapa saya memilih untuk buat bisnes Shaklee walaupun masih bekerja.

Pekerjaan Kita Takkan Selamanya

Kita harus sentiasa ingat, walaupun gaji kita mahal, walaupun kerja kita sangat bagus, sampai 1 masa kita harus tinggalkan pekerjaan kita, iaitu perlu berpencen. Bila dah pencen, dah tentu gaji kita tak sama dengan masa kita bekerja.

Kalau orang kerja kerajaan, mungkin ada dapat wang pencen setiap bulan, bagaimana pula yang kerja dengan swasta?

Jadi, saya buat bisnes sekarang untuk persediaan masa pencen nanti.

Lagi 1, sekarang ni job security dah tak ada. Lihatlah musim PKP baru ni. Ramai yang dipotong gaji, cuti tanpa gaji dan ada juga yang diberhentikan kerja. Jika tak ada perancangan secukupnya, bagaimana nak survive dalam keadaan ini?

Ada lagi yang best, bisnes Shaklee ni boleh diwariskan kepada anak-anak.

Bisnes Shaklee Tak Perlukan Modal Yang Banyak

Sebelum teruskan bacaan, anda mesti baca tentang bisnes yang survive dan berkembang musim PKP.

Yuran pendaftaran untuk mulakan bisnes Shaklee adalah serendah RM35 sahaja. Sangat-sangat murah dan mampu. Dalam masa tak sampai seminggu anda dah boleh dapat balik modal yang anda laburkan.

Mendapat Sokongan Padu Daripada Syarikat

Shaklee menyediakan sistem online yang mana setiap ahli boleh memantau prestasi kumpulan masing-masing dan buat pesanan produk. Dan Shaklee akan hantar produk tersebut ke pintu rumah anda atau ke pintu rumah customer anda. Melalui kurier lah.

Buat Bisnes Dengan Sistem, Anda Tak Perlu Jadi Orang Glemer

Ramai orang fikir perlu jadi popular, perlu jadi glemer jika nak berjaya dalam perniagaan. Saya tak nafikan juga sebab ada artis yang jadi artis sebab nak berniaga. Bila orang dah kenal, senanglah nak bisnes.

Tapi, dengan sistem yang kami gunakan dalam iReach, anda tak perlu glemer pun untuk bina bisnes anda.

Seawal hari pertama join bisnes ni, bisnes partner saya dah gunakan sistem iReach dan dapat membina bisnesnya.

Mulakan langkah utama dan yang paling penting dengan hubungi saya sekarang kerana tindakan anda hari ini memberi kesan kepada kehidupan anda di hari esok.

Fyda – 012 621 1883

Atau klik link ini untuk hubungi melalui wasap

Saya ingin mulakan bisnes dengan iReach

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.