Hati-Hati Jika Travel Dengan Anak, Anda Mungkin Perlukan 5 Benda Ni

Hati-Hati Jika Travel Dengan Anak, Anda Mungkin Perlukan 5 Benda Ni

Sekarang ni dah banyak syarikat penerbangan buka penerbangan ke tempat-tempat menarik untuk melancong. Adakalanya tiket sangat murah sampai orang yang suka berjalan tak boleh nak tolak.

Itulah yang sering terjadi pada kami. Asal nampak tiket murah, terus nak grab. Padahal duit untuk travel belum ada. Jadi berabislah kami mengumpul duit untuk belanja masa travel nanti.

Nak bagpack pun tak boleh la bagpack sangat sebab bawa anak 2 ni. Kalau orang dewasa boleh la tahan susah-susah. Tidur kat mana-mana. Makan ja apa yang ada, kalau budak-budak tak dapat la nak layan macam orang dewasa.

Pegi mana-mana pun mesti fikirkan keselesaan anak-anak juga. Sebab tu ada beberapa vitamin yang susah macam mana pun saya mesti bawa juga bila pergi travel.

5 Suplimen Mesti Bawa Bila Travel Kalau Nak Perjalanan Lancar

1. Ostematrix

Saya rasa ni paling penting la. Kalau vitamin lain boleh bawa ikut hari travel, tapi oste konfem bawa sebotol. Dalam ni ada kalsium, magnesium, vitamin D, mangan, boron sangat penting untuk otot. Maklumlah bila travel kita jalan banyak.

Masa travel di Osaka, bawa baby yang baru 11 bulan masa tu. Kebanyakan masa memang terpaksa berdukung dia. Bayangkan 1 hari berjalan dukung budak dekat 10kg. Mana tak sakit belakang dan betis. Ostematrix lah yang menolong kurangkan sakit dan tidur lebih lena.

Ada sekali tu di Osaka juga, saya tak terperasan husband dah tak ada stokin. Tinggal yang nipis saja. Hari tu pulak kami jalan kat tamu dia. Punya panjang tamu dia. Bad mood la bossku, sakit kaki dia.

Macam biasa, saya bagi Ostematrix ja. Esok nya kami sambung jalan-jalan dengan gembira.

Masa p New Zealand pula, mentua ikut sekali. Tau-tau la orang tua tak berapa larat nak jalan. Tapi mentua KFyd memang pengamal Oste. So, tak masalah sangat. Ada sekali tu kami berjalan hampir 3km, saja-saja nak rasa berjalan kaki.

2. Vivix

Yang ini pun saya akan bawa ke mana-mana Sebabnya memang cinta hatiku dah, tak boleh tinggal.

Tapi masa di Amsterdam saya terjatuh dalam bas tau. Disamping malu tak terkata, seliuh kaki pulak. Memang minum Vivix jelah. Alhamdulillah esoknya sakit dah kurang  dan dah boleh jalan macam biasa.

Vivix ni mengandungi resveratrol yang boleh bantu untuk kurangkan sakit dan sesuai untuk travel sebab bantu tingkatkan stamina & tenaga otot.

Vivix sebenarnya boleh membantu kawal emosi juga. Yelah, kalau travel ngan budak-budak macam-macam perangai. Kalau kita pun ikut meroyan, aduhai rosak lah percutian tu kan.

3. Cinch tea

Ini pun tak boleh tinggal jugak. Tapi cinch tea ok, sebab memang packing dia kecik2 so senang selit-selit. Tak perlu ruang yang banyak.

Selalunya dah balik hotel malam, pekena Cinch tea.. nikmat betul.

Gabungan teh hijau, teh merah dan roibooa tea ni boleh bagi efek ketenangan. Yelah, bila travel tu badan kita, otak kita sangat penat. Tapi kalau ikut penat tu, rugi lah.

4. Youth Mosturizer with SPF50

Sejak Youth keluar, memang bawa SPF50 ni lah untuk lindung kulit dari UV matahari.

SPF50 ni juga ialah broad spektrum. Maksudnya boleh lindung kulit dari dua-dua UVA dan UVB.

5. Nutriferon

Ni bawa untuk standby budak-budak la, untuk imun dorang. Bagi saya penting sangat sebab bila berada di tempat orang, keadaan dia tak sama dengan tempat kita. Dan badan budak-budak pula mungkin ambil masa untuk adapt. Untuk elakkan jangkitan, kena standby nutriferon la.

Persediaan Awal Untuk Travel

Ada juga orang yang bawa ubat-ubatan untuk travel. Itu takda masalah. Saya pun bawa juga. Standby la kan. Kalau ada simptom-simptom biasa senang la kalau dah ada ubat sedia.

Tapi suplimen ni untuk persediaan fizikal dan mental kita. Maklumlah kita travel jauh. Mestilah nak nikmati semua yang ada kat tempat orang tu kan?

Tapi kalau awal-awal dah sakit kaki, sakit kepala, jetlag tentu tak seronok kan?

Kalau berminat nak dapatkan vitamin untuk travel yang sesuai dengan anda, boleh hubungi Fyda di 012 621 1883.

Atau direct whatsapp – www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.