Elakkan Penuaan Sebelum Masanya, Cara Ini Berkesan Dan Selamat

tips awet muda

Elakkan Penuaan Sebelum Masanya, Cara Ini Berkesan Dan Selamat

Dalam tempoh 100 tahun inovasi nutrisi, Vivix Shaklee mungkin pencapaian yang paling hebat dan mengagumkan.

Pencapaian ni lagi hebat sebabnya multivitamin pertama di dunia ni pun dicipta oleh Shaklee, vitamin C organik dan sustained-release adalah antara pencapaian yang hebat dalam bidang nutrisi. Tambahan pula Shaklee menjalakan lebih 100,000 kajian, menerbitkan kajian klinikal dan jurnal saintifik untuk membuktikan produknya berkesan dan selamat.

Satu-satunya kajian yang paling hebat dan luar biasa ialah Landmark Study Shaklee yang hanya Shaklee je satu-satunya syarikat nutrisi yang ada kajian seumpama ini.

tips awet muda

Bagaimana Vivix Berfungsi?

Tanpa kita sedari, setiap hari, mungkin setiap saat pun sel kita dirosakkan oleh radikal bebas dikeliling kita. Radikal bebas ni berasal daripada aktiviti harian kita, mungkin daripada makanan yang tak sihat, stress dan juga persekitaran termasuk pencemaran dan sinaran UV matahari.

Radikal bebas ni boleh merosakkan DNA sel dan mencetuskan proses keradangan dalam badan dan jangka panjang akan merosakkan lebih banyak sel dan menjadi punca penuaan sebelum masanya.

Untuk mengatasi masalah ini dan melindungi sel daripada kerosakan, Shaklee telah mencipta produk antioksida iaitu Vivix.

Vivix diasaskan melalui kajian sains dan merupakan gabungan tumbuh-tumbuhan yang kaya dengan antioksida yang mana ramuan utamanya ialah anggur muskadin, yang merupakan anggur yang jarang ditemui dan antara yang paling tinggi kandungan antiosksida. Anggur muskadin mengandungi campuran-campuran polifenol yang ada dalam anggur lain.

penuaan

Berbeza dengan anggur lain, anggur muskadin mempunyai kandungan asid ellagic dan ellaginatin yang tinggi, dan bila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan kuasa antioksida yang sangat tinggi.

Shaklee memanfaatkan kuasa anggur muskadin menggunakan proses ekstrak yang telah dipatenkan. Proses ekstrak ini memelihara kandungan antioksida dan polifenol dalam anggur muskadin. (maksudnya kalau nak dapatkan manfaat produk anggur muskadin ni, kena dapatkan daripada Shaklee sahaja)

Ini menjadikan kandungan antioksida dalam Vivix adalah 13 kali lebih tinggi daripada resveratrol semata-mata dalam melambatkan penuaan sel.

Manfaat Vivix

Vivix ni sendiri pun disokong oleh 6 paten. Maksudnya memang tak boleh ditiru oleh mana-mana company.

1. Membantu melindungi dan membaikpulih DNA

Kerosakan DNA boleh mencetuskan keradangan kepada orang yang sihat. Bila DNA rosak, sel akan rosak. Seterusnya tisu rosak dan mungkin menyebabkan kerosakan organ.

2. Melambatkan penuaan sel secara semulajadi
3. Meningkatkan tenaga sel

Makin kita berumur, tenaga dalam sel makin berkurang kerana mitokondria, iaitu pusat jana kuasa sel makin berkurang. Vivix ni bantu penghasilan mitokondria.

ORDER VIVIX SHAKLEE SECARA ONLINE

4. Meneutralkan radikal bebas

Ini dibuktikan dalam ujian makmal yang mana Vivix meningkatkan pertahanan sel dengan mengurangkan radikal bebas

5. Melambatkan penghasilan protein AGE

Protein AGE ini akan meningkat apabila paras gula dalam darah tinggi dan protein ini mencepatkan penuaan sel. Protein AGE ni meningkatkan dalam pesakit kencing manis jenis 2.

6. Menyokong kesihatan mata
7. Mengurangkan keradangan dalam badan

Proses keradangan ni sangat cepat berlaku dalam badan kita. Kajian klinikal menunjukkan Vivix Shaklee menyekatkan proses keradangan ini. Kurang keradangan dalam badan memberi manfaat kesihatan yang luas kepada badan manusia

tips awet muda

 

Adakah anda nak lambatkan penuaan dan hidup dengan lebih berkualiti sampai usia tua

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883

WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.