Ekzema Mungkin Faktor Genetik, 50% Terus Derita Hingga Dewasa

penawar ekzema

Ekzema Mungkin Faktor Genetik, 50% Terus Derita Hingga Dewasa

EKZEMA bukan hanya terjadi kepada bayi tetapi dialami sesiapa sahaja merangkumi pelbagai peringkat usia. Keadaan radang pada kulit ini menyebabkan gatal-gatal, bengkak dan ruam.

Berdasarkan kajian, hanya 50 peratus mereka yang menghidap ekzema sejak kecil akan pulih manakala 50 peratus lagi, menanggung kesengsaraan dialami sehingga mereka dewasa.

Tanda-tanda bayi menghidap ekzema boleh dilihat seawal usia enam minggu dan berlaku juga kes membabitkan kanak-kanak sekolah, remaja dan orang tua.

Bagi bayi, ekzema sering menyerang di bahagian pipi, dahi dan belakang leher manakala kanak-kanak, remaja dan orang dewasa kesannya dapat dilihat merebak ke pergelangan tangan, pelipat tangan, siku, lutut dan bahagian belakang lutut (lipatan).

penawar ekzema

Ekzema Mungkin Faktor Genetik

Ekzema bukan sejenis penyakit berjangkit. Ia dihidapi kerana faktor genetik atau keturunan selain pengaruh persekitaran, penggunaan sabun yang tidak sesuai dan jangkitan kuman.

“Kalau duduk di negara yang sangat sejuk, keadaan suhu sejuk akan menyebabkan kulit kering. Malah, jangkitan kuman juga boleh mendorong menjadikan ekzema lebih teruk.

“Sabun turut menyebabkan berlaku tindakan balas pada kulit dan mendapat ekzema,” katanya.

Kegagalan Kulit Mengawal Penyejatan Air

Ekzema berlaku kerana sistem pada kulit gagal mengawal penyejatan air yang keluar.

Badan kita mengandungi lebih 60 peratus air. Air ini berada dalam sel-sel darah dan lapisan lemak. Air penting bagi memastikan sistem badan lancar termasuk menghasilkan kulit yang cantik.

Dalam kulit ada lapisan minyak atau lemak. Kerosakan atau kelonggaran lapisan ini menyebabkan air keluar dan tersejat, kulit jadi kering. Ini yang dinamakan ekzema.

Adakah Steroid Dapat Membantu?

Bagi mengatasi masalah ini seseorang itu harus menggunakan bahan mandian, pelembap serta steroid yang sesuai. Namun, penggunaan steroid harus mendapatkan pengesahan daripada doktor bertauliah kerana kesilapan menggunakannya akan membawa kesan memudaratkan kepada individu terbabit.

Walaupun ada pakar yang mengatakan bahawa streoid yang disapu pada kulit tidaklah memberi kesan seburuk steroid yang dimakan, namun jika ada pilihan yang lebih baik dan selamat, adakah anda akan pilih?

Ini lah cadangan saya kepada anda, ResV Shaklee kerana ResV ini ialah suplimen antioksida yang tinggi dan membantu mengurangkan keradangan dan membaiki sel-sel dan tisu rosak pada kulit.

ubat ekzema

Sebab Anda Perlu Selesaikan Masalah Ekzema Anda Sekarang

  • Nak tubuh badan yang sihat
  • Nak hidup yang lebih berkualiti
  • Jimatkan belanja guna produk yang tak berkesan.

SEGERALAH BERTINDAK!!!!

Berapa anda sanggup bayar untuk kesihatan anda?

RM5k? RM10k? RM100k?

Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai. Jika dikira, bila anda sakit total kos rawatan adalah lebih besar dan mahal jika nak dibandingkan dengan kos menjaga kesihatan sebelum sakit. Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga sendiri. Bagi saya, ianya sangat penting. Apalah sangat nilai ResV ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan dan kesusahan yang anda alami sekarang ni.

Tunggu Apa Lagi??

Jika anda masih perlukan penjelasan lagi berkaitan bagaimana ResV Shaklee dapat membantu mengawal ekzema dan juga harga, jangan risau saya boleh jelaskan kepada anda.

Call Segera  012 621 1883 (Klik nombor telefon ini untuk hubungi) Atau Whatsapp Segera  016-2256183 (Klik nombor ini untuk wasap)

cara bisnes shaklee

Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk merawat tetapi hanya supplimen (makanan tambahan sahaja). Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu. Walaupun terbukti secara saintifik dapat menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya berlaku hanya dengan izin Allah.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.