Cara Surirumah Jana Pendapatan 4 Angka Hanya Dari Rumah

bisnes suri rumah

Cara Surirumah Jana Pendapatan 4 Angka Hanya Dari Rumah

Hari Ahad lepas betul-betul kejutan buat saya bila mentor bisnes turun dari KL untuk jumpa secara personal. Aura dia lain macam kalau jumpa orang-orang hebat ni.

Masa meeting dengan mentor saya tu, kami bincang-bincang pasal downline saya.

Saya ni, pantang ada kawan2 surirumah, mesti nak ofer buat bisnes. Sebabnya rasa dorang pun perlu ada duit sendiri kan? Takkan nak bergantung pada suami je, betul tak?

Jadi ada ramai jugaklah downline saya ni surirumah.

Cabarannya ialah pemikiran surirumah ni dia unik sikit. Sebab dia lebih fikir kepada family dia. Dia lebih fikirkan keperluan family mesti sempurna & dia rasa sentiasa sibuk dengan family.

Jadi, dia rasa kalau sibuk cari duit tu, timbul rasa bersalah pada family.

Mencabar jugak nak betulkan mindset tu, sampai saya terpaksa susun jadual untuk dorang.

In sya Allah, walau siapa pun kita, kita layak dan berhak untuk berjaya. Mungkin kena ubah mindset sikit.

Kita buat bisnes sekarang pun untuk masa depan keluarga dan anak-anak juga kan?

bisnes suri rumah

Anda Tak Perlu Ada Semua Ni Untuk Mulakan Bisnes Shaklee

1. Kelayakan akademik

Dah ramai orang telah berjaya dalam Shaklee tanpa perlukan diploma, ijazah atau PhD. Jika anda memiliki ijazah, tahniah. Tapi itu bukanlah syarat untuk berjaya dalam bisnes ini.

2. Keizinan orang lain.

Memang betul anda perlu dapat restu ibu bapa ataupun suami, tapi hanya anda sendiri yang boleh izinkan diri sendiri untuk buat bisnes ni. Ramai yang buat bisnes Shaklee tak mendapat izin pasangan pada mulanya, tapi bila organisasi dan pendapatan mula stabil, tiba-tiba pasangan ikut serta.

3. Kawan dan keluarga dalam organisasi.

Ramai pemimpin Shaklee yang merekrut ahli keluarga dan kawan-kawan untuk sama-sama berjaya. Namun, jika anda ditolak oleh kawan atau ahli keluarga, jangan lah sedih sebab bisnes Shaklee dipenuhi oleh orang yang kenal antara satu sama lain.

4. Nasihat tidak berbayar.

Walaupun diluar sana ada ramai sifu bisnes dan kelas yang meraka tawarkan tak perlu bayaran, tapi harus ingat jika anda nak belajar memandu, mestilah belajar daripada orang yang pandai memandu. Jika nak belajar tentang bisnes Shaklee, maka belajarlah dengan upline-upline anda yang telah membina organisasi masing-masing.

5. Kesempurnaan

Tiada apa yang sempurna di dunia ini. Tugas kita ialah mulakannya. Tak perlu tunggu hingga semuanya sempurna.

bisnes kesihatan

 

Jom join family kami, insya Allah dengan sistem yang betul dan tersusun, anda juga mampu berjaya.

Hubungi Fyda di 012 621 1883,

atau direct wasap :

www.wasap.my/60126211883/bisnes

www.wasap.my/60126211883/bisnes

www.wasap.my/60126211883/bisnes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.