Cara Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan Elakkan Komplikasi Tak Diingini

Cara Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan, Elakkan Komplikasi Tak Diingini

1 daripada 3 wanita ialah penghidap fibroid.

Namun ramai sangat wanita tak tahu yang mereka ada fibroid. Jika terdapat gejala, mungkin adalah tanda-tanda berikut:

 

"Saya mengalami pendarahan yang banyak semasa haid, hinggakan kadang-kadang saya sering rasa pening kepala. Tanak pergi hospital, mesti kena tambah darah"

Puan A

"Saya sering rasa sakit di bahagian bawah perut"

Puan N

"Saya sering rasa nak terkencing walau tak minum banyak air. Yang lecehnya, nak solat pun susah."

Puan R

 

Ini adalah antara gejala yang dialami oleh orang yang menghidap fibroid. Walaupun ramai sebenarnya dikesan secara tak sengaja melalui pemeriksaan untuk masalah lain.

Walaupun penyebab fibroid dikatakan belum pasti, namun pembentukan fibroid itu bermula daripada kerosakan sel akibat radikal bebas dan keradangan.

Fibroid juga dikaitkan dengan hormon estrogen yang berlebihan berbanding hormon progesteron.

Hormon estrogen berlebihan ini mungkin dihasilkan oleh badan sendiri, tetapi sebenarnya lebih banyak didapati daripada persekitaran.

Begitu juga wanita dengan berat badan berlebihan, sangat berisiko untuk mendapat fibroid kerana sel-sel lemak boleh menyimpan estrogen dan menghasilkan estrogen sendiri.

Adakah Fibroid Bahaya

bahaya fibroid

Fibroid dikatakan ketumbuhan yang tidak bahaya kecuali jika saiznya terlalu besar dan menakan organ-organ sekitarnya termasuk pundi kencing - menyebabkan seorang wanita itu kerap kencing dan juga menekan usus dan menyebabkan sembelit.

Namun, menurut Dr. Muhammad Izzat Abdul Razak, Pegawai Perubatan bahagian Kesihatan Wanita & Kehamilan,

Ada 1% risiko fibroid ini boleh bertukar menjadi KANSER.

adakah fibroid kanser

Adakah Anda Termasuk Dalam Kumpulan 1% Ini?

 

Adakah Fibroid Dapat Dikecutkan Tanpa Pembedahan?

Cara untuk membuang fibroid dengan cara paling mudah ialah melalui pembedahan. Tapi, adakah puncanya selesai jika fibroid itu dibuang?

Sebab kita tahu fibroid dipengaruhi oleh hormon estrogen, maka dengan mengurangkan hormon itu, fibroid boleh dikawal dan dikecutkan.

Jika begitu, ada yang nak tunggu menopasu dulu sebab bila menopaus paras estrogen akan menurun kerana fungsi ovari juga menurun. Namun, jangan lupa kita lebih banyak dapat estrogen daripada kelililing kita, melalui gaya hidup. So, ada risiko fibroid tidak mengecut selepas menopaus dan lebih memburukkan keadaan jika fibroid itu bertukar jadi kanser.

Jadi, apa pilihan yang anda ada?

Menurut Dr Hamid Arsat, seorang pakar sakit puan, fibroid boleh dikecutkan dengan mengubah gaya hidup. Paling utama ialah mengawal pemakanan dan elakkan makanan yang boleh meningkatkan hormon estrogen.

Anda boleh tonton video ini untuk tips kurangkan pendedahan kepada estrogen.

Adakah Anda Perlukan Suplimen?

Apabila fisiologi badan anda dah terganggu, untuk memulihkan semula, anda perlukan zat makanan yang lebih tinggi. Jadi, untuk dapatkan zat dan mineral daripada makanan harian, agak mustahil.

Ditambah pula dengan cara kita kendalikan makanan, cara memasak, jadinya zat makanan itu makin sedikit.

Nak tak nak, memang kena cukupkan nutrisi ini melalui pengambilan suplimen.

Dapatkan suplimen ini untuk fungsi sel yang lebih baik, merencatkan pertumbuhan sel-sel yang tak normal dan menyingkirkan hormon estrogen yang berlebihan.

menyembuhkan fibroid

Vivix

Vivix mengandungi sebatian polifenol yang telah mendapat perhatian ramai saintis kerana memberi manfaat dalam bidang kesihatan, termasuk kepada pesakit fibroid.

Antioksida yang tinggi mengurangkan kerosakan sel akibat radikal bebas dan merencatkan pertumbuhan sel fibroid dari peringkat awal.

Sebatian polifenol yang bersifat anti-radang membantu mengurangkan sakit. Bersifat anti neoplastik yang mencegah pembentukan sel asing dalam badan.

Polifenol juga berfungsi meningkatkan sistem imun dan juga berfungsi memelihara sel-sel badan.

Semua ini dibuktikan melalui sains.

Energizing Soy Protein

Membekalkan proten baik untuk membantu membina sel baru. Soya ESP bebas GMO dan dijamin ditanam dan diproses secara organik dan bebas daripada racun rumpai, racun serangga dan sebarang pengawet makanan.

ESP membekalkan kesemua asid amino yang diperlukan oleh badan dan membantu menguatkan sistem peranakan.

OmegaGuard

Mengandungi asid lemak omega-3 yang berfungsi sebagai anti radang untuk mengurangkan sakit. Menurut kajian yang dimuatkan dalam Stem Cell International Volume 2018, keradangan juga antara penyebab terjadinya fibroid.

GLA Complex

Mengandungi asid lemak omega-6 yang membantu mengawal selia hormon wanita. Jadi, GLA Complex juga membantu kestabilan hormon. GLA juga merupakan anti radang.

VitaLea, B Co dan Vita C

Vitamin dan mineral yang penting yang diperlukan oleh badan untuk fungsi normal.

Vitalea juga mengandungi zat besi untuk menggantikan semula zat besi yang banyak hilang melalui darah haid. Begitu juga Bcomplex yang membantu elakkan anemia.

Selain itu juga, VitaLea turut mengandungi zink. Dan sebenarnya produk Shaklee ada produk zink sendiri.

Vitamin C juga diperlukan untuk meningkatkan sistem imun.

Ostematrix

Gabungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang diperlukan untuk fungsi badan yang sihat. Apa lagi wanita banyak kehilangan kalsium melalui darah haid.

Dan magnesium boleh membantu untuk mengawal pengecutan otot rahim untuk mengurangkan sakit senggugut semasa haid.

Set Kecutkan Fibroid Ini Memang Berkesan

Ramai wanita yang mengamalkan set fibroid mengikut cara yang dicadangkan secara konsisten telah berjaya mengecutkan fibroid tanpa pembedahan.

Namun, setiap orang mungkin mengalami tindak balas berbeza. Jadi jangkamasa untuk nampak kesan tu mungkin berbeza antara setiap individu. Ada juga orang yang cuma ambil Vivix, GLA dan Omega sahaja tapi kesan yang sangat baik. Namun, saya cadangkan anda ambil 1 set premium ini untuk kesan kesihatan yang lebih baik.

Tapi, anda tetap juga perlu amalkan gaya hidup sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, bersenam secara tetap dan mengawal stress dengan baik.

Apa Kata Pengguna Set Kesihatan Wanita Luaran & Dalaman?

fibroid kecut

 

pembedahan fibroid

pembedahan fibroid

komplikasi pembedahan fibroid

Adakah Produk Ini Selamat Untuk Diamalkan?

vitamin rosakkan buah pinggang

1.  Shaklee telah menyaring 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani yang baharu sebelum menghasilkan produk. Ia bebas sisa pelarut, logam berat, radiasi dan pencemaran mikrob.

2. Lebih 250 ujian racun serangga dilakukan adalah melebihi  dari syarat yang  yang ditetapkan oleh United States Pharmacopeia (USP). Kalau ikut USP, untuk dapat status organik, cukup dengan 3 kali ujian je, tapi Shaklee buat 300 kali.

3. Setiap tahun ujian kualiti dilakukan melebihi dari 100,000 kali  bagi memastikan produk  selamat digunakan untuk setiap pengguna

4. Semua produk tidak  mempunyai  tambahan pengawet, perisa dan perasa tiruan. Tidak mengandungi parabens, Triclosan, pathalates, sodium lauryl sulfate (SLS), natrium sulfat eter lauryl (SLES), 1,4-dioxane dan propilena glikol.

5. Produk bebas gluten bagi membantu proses penghadaman dan menjadikan usus yang sihat. Produk Shaklee juga non-GMO.
Anda Amalkan, Anda Dapat Hasilnya

Sebelum anda ambil apa-apa suplimen, lebih baik jika dapat pemeriksaan perubatan dulu untuk mengetahui tahap kesihatan anda dan sebaiknya bincang dengan doktor adakah anda sesuai untuk ambil suplimen.

Selepas dah makan suplimen ni, dalam tempoh 3 bulan pertama, sel-sel badan dalam proses membaikpulih. Dalam tempoh ini pengamal vitamin atau suplimen  bertindak untuk mengeluarkn toksin dan merawat kerosakan sel dan sistem dalam badan.

Ia dipanggil sebagai “Body Adjusment”. Dalam tempoh ini juga seseorang mungkin akan merasa tidak sedap badan atau merasa lebih sakit dibahagian badan yang bermasalah.

Jadi dalam tempoh itu anda perlu teruskan mengambil suplimen tersebut bukan berhenti. Ada yang menganggap kesakitan tersebut sebagai tidak berkesan. “Body Adjusment”  sebenarnya adalah satu petanda yang baik, ia menunjukkan makanan tambahan itu sedang membaikpulih sel-sel yang rosak.

Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Rujukan :Ginger Chalford, Ph.D

Sila buat saringan kesihatan anda sebelum dan selepas mengamalkan produk ini selepas 3 bulan penggunaan untuk membuktikan ia betul betul berkesan atau tidak.

Adalah sangat penting untuk anda dapatkan set ini daripada saya kerana saya akan memberikan konsultasi cara pengambilan yang paling tepat dan sentiasa memberikan nasihat dan panduan sehingga anda kembali medapat kesihatan yang anda inginkan.

Harga Set Kesihatan Wanita Luaran Dan Dalaman

 

  1. Vivix ada 150ml - RM 475
  2. Energizing Soy Protein (ESP) ada 850gram - RM161
  3. OmegaGuard ada 90 biji kapsul - RM136
  4. GLA Complex ada 60 biji kapsul- RM91.75
  5. VitaLea ada 120 biji tablet - RM93.75
  6. Vitamin C Sustained Release ada 180 biji - RM97.50
  7. Vitamin B Complex ada 120 biji tablet - RM58
  8. Ostematrix ada 120 biji tablet - RM 61

 

Totalnya ialah RM1,174. Namun, anda layak untuk dapat keahlian percuma dan harga istimewa sebagai ahli. Anda juga boleh dapat cash bonus bulan depan.

Kenapa Perlu Dapatkan Set Kesihatan Wanita Luaran Dalaman Ni Daripada Saya?

Kepakaran saya ialah dalam membantu wanita untuk meningkatkan kesihatan dan mengurangkan risiko penyakit. Pengalaman saya sendiri menggunakan produk Shaklee hampir 6 tahun, jadinya saya ialah orang yang tahu selok-belok produk dan menawarkan nasihat berkaitan kesihatan wanita yang boleh dipercayai.

Saya juga merupakan ahli Kelab Ladies Ohsem yang nak sama-sama bantu wanita yang mempunyai masalah berkaitan hormon tak stabil untuk selesaikan masalah mereka.

kumpulan fibroid

Dengan setiap pembelian set ini atau mana-mana produk dalam set ini, anda layak untuk dimasukkan dalam grup FB Team Ladies Ohsem yang banyak kami share info-info menarik mengenai kesihatan wanita.

Hubungi saya sekarang : Fyda Noh di 012 621 1883

Atau direct wasap,

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883

www.wasap.my/60126211883