Buat 2 Kerja Perlu Untuk Tampung Kos Sara Hidup, Saranan Datuk Ahmad Maslan

2 kerja ahmad maslan

Buat 2 Kerja Perlu Untuk Tampung Kos Sara Hidup, Saranan Datuk Ahmad Maslan

Dari dulu kita sering bercakap tentang kewangan, macam masalah tak ada kesudahan. Setiap kali tahun baru masalah kewangan muncul. Kenaikan kos sar hidup, harga minyak naik. Dan kita pun dah sedar memang masalah kewangan ni akan terus berlaku, tapi apa persediaan yang kita buat untuk hadapi masalah ini?

Sekarang ni, orang kata gaji RM7,000 pun tak boleh menyimpan. Sewa rumah, bil, kereta, sekolah anak. Kalau orang yang gaji kurang RM7,000?

minyak makin mahal

Beban kerja makin meningkat, tapi gaji tak naik-naik. Bayangkan kalau dulu pergi supermarket boleh dapat barang penuh troli. Tapi sekarang bakul pun tak penuh. Memang terasa sangat uolss. So, tak nak tak, itu yang memang kita kena hadapi sekarang.

Nilai duit kita makin kecil, tapi perbelanjaan makin menaik. Terpaksa berminat, terpaksa catu makan. Duk rumah saja lah, asal keluar habis duit. Sampai bila nak bertahan macam tu? Usahkan nak bersedekah, bagi duit kat mak ayah pun boleh tentu dapat.

Anda Perlu Memilih Nak Berjimat Atau Tambah Pendapatan

Sebab tu saya pilih untuk gandakan pendapatan, walaupun terpaksa buat 2 kerja. Sebab kerja kedua yang saya buat adalah secara berkumpulan sebab tu jadi lebih seronok. Dengan VerstailTeam, in sha Allah kita sama-sama capai impian. Bisnes ni boleh dibuat secara full-time atau part-time, boleh buat secara online atau offline.

Macam saya, setakat ni berbisnes part-time saja sebab masih lagi bekerja. Takpa kita bersusah-susah sekarang, sebab kita tahu plan jangka panjang kita kan? Sekurang-kurangnya kalau apa-apa terjadi di masa depan kepada kita, anak-anak dan family, in sha Allah kita dah sedia.

Kalau kita dah banyak duit sekarang pun, apa kata kita sediakan duit untuk masa depan anak-anak, pelajaran dorang, sediakan rumah untuk orang. Dan juga untuk orang keliling kita, mungkin ramai orang yang perlu kita tolong. Atau apa saja impian yang perlukan duit.

2 kerja ahmad maslan

Dapatkan Income 4-5 Angka Hanya Dengan Kerja Dari Rumah

Pernah terfikir tak, dari rumah saja boleh jana income yang begitu lumayan? 4 angka, 5 angka atau 6 angka in sha Allah boleh dapat. Yang penting usaha kita. Jika nak dapat hasil lebih banyak, kena lah kerja lebih kuat.

Bayangkan apa yang boleh kita buat dengan duit yang banyak tu. Berapa banyak kita boleh bagi mak ayah kita setiap bulan. Ramai wanita, bila dah kahwin rasa tanggungjawab dia untuk suami je. Tidak, kita tetap bertanggungjawab kepada mak ayah kita. Especially kalau suri rumah, duit belanja pun harap dari suami kan? Macammana nak bagi kat mak ayah lagi.

Sebab tu, orang perempuan kena cari jalan untuk cari duit sendiri.

bisnes student

Bisnes online memang sesuai untuk semua orang. Orang bekerja, suri rumah, sekarang ni pelajar universiti pula yang makin ramai buat bisnes online. Nak tambah duit belanja dan tak nak tersepit dengan hutang selepas bekerja nanti. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Yang penting ada semangat dan keinginan untuk mengubah hidup. Dan jangan risau, kalau nak buat bisnes sebab bimbingan, tunjuk ajar, cara marketing semua akan diajar hinggalah anda mampu mengemudi bisnes anda sendiri.

Jangan leka dalam comfort zone. Ramai orang comfort zone dia tak selesa pun sebenarnya, tapi takut nak berubah. So, kalau masih nak kekal dalam comfort zone tu, mungkin tak mampu nak menghadapi badai, terutamanya dalam ekonomi sekarang.

Untuk anda yang nak cari side income, atau nak jadikan kerjaya sampai boleh wariskan kepada anak-anak, boleh hubungi saya di 012 621 1883

atau direct wasap www.wasap.my/60126211883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *